第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
(
(
(
(
(
F
)1. Tomorrow is Sunday.(
F
)2. On Saturday morning,Robin is going to the cinema by subway.(
F
)3. Tomorrow afternoon,Robin is going to play basketball with Danny.(
T
)4. Robin is going to watch TV and read books tomorrow evening.(
T
)5. Robin's Saturday will be fun.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解能力以及对文章细节的把握。需要先阅读短文,了解Robin的周末日程安排,然后根据短文内容判断给出的句子是否正确。
1. 文中提到"Today is Friday. I'll be busy tomorrow.",说明明天是Saturday,而不是Sunday,因此判断该句错误。
2. 文中提到"Tomorrow morning,I'm going to the bookstore by subway.",说明Robin明天早上去的是书店而不是电影院,因此判断该句错误。
3. 文中提到"I'm going to play football with Danny tomorrow afternoon.",说明Robin明天下午是去踢足球,而不是打篮球,因此判断该句错误。
4. 文中提到"I'm going to visit my cousin Jason tomorrow evening. We are going to watch TV and read books together.",说明Robin明晚要和表兄弟一起看电视和读书,因此判断该句正确。
5. 文中最后提到"We will have a good time.",说明Robin认为他的周六会很有趣,因此判断该句正确。
【答案】:1. F
2. F
3. F
4. T
5. T
1. 文中提到"Today is Friday. I'll be busy tomorrow.",说明明天是Saturday,而不是Sunday,因此判断该句错误。
2. 文中提到"Tomorrow morning,I'm going to the bookstore by subway.",说明Robin明天早上去的是书店而不是电影院,因此判断该句错误。
3. 文中提到"I'm going to play football with Danny tomorrow afternoon.",说明Robin明天下午是去踢足球,而不是打篮球,因此判断该句错误。
4. 文中提到"I'm going to visit my cousin Jason tomorrow evening. We are going to watch TV and read books together.",说明Robin明晚要和表兄弟一起看电视和读书,因此判断该句正确。
5. 文中最后提到"We will have a good time.",说明Robin认为他的周六会很有趣,因此判断该句正确。
【答案】:1. F
2. F
3. F
4. T
5. T
十、茜茜用思维导图记录了近期的计划。假如你是茜茜,请根据思维导图中的信息,写一篇短文介绍一下你的计划。
写作要求:1. 书写规范,语句通顺;2. 不少于 5 句话。

Jingdezhen Where How by car next weekend When What visit grandparents take a trip parents Who Feeling(感受) happy
写作要求:1. 书写规范,语句通顺;2. 不少于 5 句话。
Jingdezhen Where How by car next weekend When What visit grandparents take a trip parents Who Feeling(感受) happy
I'm Xi'xi. I have a great plan for next weekend. I'm going to Jingdezhen with my parents by car. We are going to visit my grandparents there. And we will also take a trip around the city. I'm really looking forward to it and I feel so happy about this plan.
答案:
【解析】:
本题主要考查了根据思维导图写短文的能力,需要运用一般将来时来描述计划。写作时需涵盖思维导图中的地点(Where - Jingdezhen)、时间(When - next weekend)、人物(Who - parents)、事件(What - visit grandparents, take a trip)、交通方式(How - by car)以及感受(Feeling - happy)等信息,并且要保证语句通顺,书写规范,不少于5句话。
【答案】:
I'm Xi'xi. I have a great plan for next weekend. I'm going to Jingdezhen with my parents by car. We are going to visit my grandparents there. And we will also take a trip around the city. I'm really looking forward to it and I feel so happy about this plan.
本题主要考查了根据思维导图写短文的能力,需要运用一般将来时来描述计划。写作时需涵盖思维导图中的地点(Where - Jingdezhen)、时间(When - next weekend)、人物(Who - parents)、事件(What - visit grandparents, take a trip)、交通方式(How - by car)以及感受(Feeling - happy)等信息,并且要保证语句通顺,书写规范,不少于5句话。
【答案】:
I'm Xi'xi. I have a great plan for next weekend. I'm going to Jingdezhen with my parents by car. We are going to visit my grandparents there. And we will also take a trip around the city. I'm really looking forward to it and I feel so happy about this plan.
查看更多完整答案,请扫码查看