第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
(
(
(
(
(
F
)1. We can find five different jobs in the text.(
F
)2. The man can't go home by subway,so he takes a bus.(
T
)3. The reporter is writing a report.(
F
)4. The cook is cleaning the streets.(
T
)5. These people are hard-working.
答案:
【解析】:本题是一道阅读理解判断题,主要考查学生从文本中提取信息、理解并判断句子正误的能力。需要仔细阅读短文内容,然后逐一对比每个句子的描述与短文信息是否一致。
1. 第一个问题问在文本中可以找到五种不同的工作。需要统计短文中提到的不同职业种类。
2. 第二个问题描述了一个男人不能乘地铁回家,所以他乘公交车。需要对比短文中关于这个男人回家的交通方式。
3. 第三个问题说记者正在写报告。需要找到短文中关于记者活动的描述。
4. 第四个问题描述厨师正在清扫街道。需要对比短文中关于厨师活动的描述。
5. 第五个问题说这些人都很勤奋。需要理解短文的主旨,判断是否所有人都被描述为勤奋。
【答案】:
1. F(短文中提到了至少七种不同的工作:taxi driver, girl(虽非工作,但算作提及的一类人), ambulance driver(虽未明确提及,但可从语境中推断), doctors, nurses, firemen, reporter, cook, street cleaners,因此不止五种)
2. F(短文中明确提到,一个男人不能赶上最后一班地铁,所以一个出租车司机正在带他回家,而不是乘公交车)
3. T(短文中明确提到,一个记者正在办公室里写报告)
4. F(短文中明确提到,一个厨师正在为早餐做饭,他正在煮面条,而不是清扫街道)
5. T(短文中多次提到这些人晚上还在工作,应该感谢他们的付出,并且鼓励大家像他们一样勤奋工作,因此可以判断这些人都是勤奋的)
1. 第一个问题问在文本中可以找到五种不同的工作。需要统计短文中提到的不同职业种类。
2. 第二个问题描述了一个男人不能乘地铁回家,所以他乘公交车。需要对比短文中关于这个男人回家的交通方式。
3. 第三个问题说记者正在写报告。需要找到短文中关于记者活动的描述。
4. 第四个问题描述厨师正在清扫街道。需要对比短文中关于厨师活动的描述。
5. 第五个问题说这些人都很勤奋。需要理解短文的主旨,判断是否所有人都被描述为勤奋。
【答案】:
1. F(短文中提到了至少七种不同的工作:taxi driver, girl(虽非工作,但算作提及的一类人), ambulance driver(虽未明确提及,但可从语境中推断), doctors, nurses, firemen, reporter, cook, street cleaners,因此不止五种)
2. F(短文中明确提到,一个男人不能赶上最后一班地铁,所以一个出租车司机正在带他回家,而不是乘公交车)
3. T(短文中明确提到,一个记者正在办公室里写报告)
4. F(短文中明确提到,一个厨师正在为早餐做饭,他正在煮面条,而不是清扫街道)
5. T(短文中多次提到这些人晚上还在工作,应该感谢他们的付出,并且鼓励大家像他们一样勤奋工作,因此可以判断这些人都是勤奋的)
My dream job
My dream job is to be a writer. I like this job because I enjoy reading and writing stories. I will work at home or in a quiet office. I will go to work by bike, which is good for the environment. To get my dream job, I will read many books and practice writing every day. I will also study hard at school to learn more knowledge. I believe my dream will come true one day.
答案:
My dream job
My dream job is to be a writer. I like this job because I enjoy reading and writing stories. I will work at home or in a quiet office. I will go to work by bike, which is good for the environment. To get my dream job, I will read many books and practice writing every day. I will also study hard at school to learn more knowledge. I believe my dream will come true one day.
My dream job is to be a writer. I like this job because I enjoy reading and writing stories. I will work at home or in a quiet office. I will go to work by bike, which is good for the environment. To get my dream job, I will read many books and practice writing every day. I will also study hard at school to learn more knowledge. I believe my dream will come true one day.
查看更多完整答案,请扫码查看