第63页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
【Part B】范例剖析
社会的发展变化使人们的生活越来越好,请根据下表提示,从信息来源、购物方式、居住环境、联系方式四个方面,以“How Life Changes”为题写一篇80词左右的英语短文,谈谈当今社会生活中的一些重要变化。

思路点拨
第一步: 细审题,列要点。根据题意,短文应包括所给的提示要点并需要适当拓展。
第二步: 拟提纲,分段落。
第一段: 总起揭示话题。可运用如“Great changes have taken place in our life for years. /Let's have a look at these examples.”等句式。
第二段: 具体描述过去和现在在信息来源、购物方式、居住环境、联系方式等方面的变化。可运用如“In the past, people .../But now people can ...”等句式。
第三段: 总结并谈谈感受。可运用如“In a word, thanks to ..., people live better than before. /Let's ...”等句式。
第三步: 重连贯,多润色。在初稿基础上添加一些必要的过渡衔接词,如 what's more、on the contrary、in a word 等,尝试使用高级词汇,变化所用句式,提升短文的亮点和文采。
How Life Changes
Great changes have taken place in our life for years. Let's have a look at these examples.
In the past, people read newspapers, listened to the radio and watched TV 1.
But now people can get information on the mobile phone or computer almost 4.
In a word, thanks to the social progress, people live better than before. Let's cherish what we have today.
社会的发展变化使人们的生活越来越好,请根据下表提示,从信息来源、购物方式、居住环境、联系方式四个方面,以“How Life Changes”为题写一篇80词左右的英语短文,谈谈当今社会生活中的一些重要变化。
思路点拨
第一步: 细审题,列要点。根据题意,短文应包括所给的提示要点并需要适当拓展。
第二步: 拟提纲,分段落。
第一段: 总起揭示话题。可运用如“Great changes have taken place in our life for years. /Let's have a look at these examples.”等句式。
第二段: 具体描述过去和现在在信息来源、购物方式、居住环境、联系方式等方面的变化。可运用如“In the past, people .../But now people can ...”等句式。
第三段: 总结并谈谈感受。可运用如“In a word, thanks to ..., people live better than before. /Let's ...”等句式。
第三步: 重连贯,多润色。在初稿基础上添加一些必要的过渡衔接词,如 what's more、on the contrary、in a word 等,尝试使用高级词汇,变化所用句式,提升短文的亮点和文采。
How Life Changes
Great changes have taken place in our life for years. Let's have a look at these examples.
In the past, people read newspapers, listened to the radio and watched TV 1.
for
news and other information. People kept in touch with each other mainly 2.by
writing letters or sending postcards. They would buy everything in the shop or market. Big families had to share small houses that were old and dirty. Children used 3.to
go to school by bike.But now people can get information on the mobile phone or computer almost 4.
in
any place and at any time. They can buy things online at home. What's more, people can 5.contact
others by email, WeChat or QQ, with which they can send and 6.receive
messages whenever they are. More and more people live in 7.new
and clean apartments with several rooms. More families are rich enough to send their children to school 8.in
their own cars.In a word, thanks to the social progress, people live better than before. Let's cherish what we have today.
答案:
【解析】:
题目要求写一篇英语短文,主题是“How Life Changes”,需要从信息来源、购物方式、居住环境、联系方式四个方面描述过去和现在的变化。根据题目给出的思路点拨,我们可以按照以下步骤进行写作:
1. 总起揭示话题,引出下文。
2. 具体描述过去和现在在四个方面的变化,注意使用对比句式。
3. 总结全文,谈谈感受。
【答案】:
How Life Changes
Great changes have taken place in our life for years. Let's have a look at these examples.
In the past, people read newspapers, listened to the radio, and watched TV for news and other information. They went shopping in shops or markets. People lived in old and dirty houses. They kept in touch with others mainly by writing letters or sending postcards.
But now, people can get information on their mobile phones or computers almost anywhere and at any time. They can buy things online at home. What's more, people can contact others by email, WeChat, or QQ, which allows them to send and receive messages instantly. More and more people live in new and clean houses or apartments with several rooms. Many families are rich enough to send their children to school in their own cars.
In a word, thanks to the social progress, people live better than before. Let's cherish what we have today.
题目要求写一篇英语短文,主题是“How Life Changes”,需要从信息来源、购物方式、居住环境、联系方式四个方面描述过去和现在的变化。根据题目给出的思路点拨,我们可以按照以下步骤进行写作:
1. 总起揭示话题,引出下文。
2. 具体描述过去和现在在四个方面的变化,注意使用对比句式。
3. 总结全文,谈谈感受。
【答案】:
How Life Changes
Great changes have taken place in our life for years. Let's have a look at these examples.
In the past, people read newspapers, listened to the radio, and watched TV for news and other information. They went shopping in shops or markets. People lived in old and dirty houses. They kept in touch with others mainly by writing letters or sending postcards.
But now, people can get information on their mobile phones or computers almost anywhere and at any time. They can buy things online at home. What's more, people can contact others by email, WeChat, or QQ, which allows them to send and receive messages instantly. More and more people live in new and clean houses or apartments with several rooms. Many families are rich enough to send their children to school in their own cars.
In a word, thanks to the social progress, people live better than before. Let's cherish what we have today.
查看更多完整答案,请扫码查看