第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
范畴:人与自我 主题:生活与学习 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:8 分钟 评价:_____/5
Dear Mr. Lin,
Do you know the boy with short hair? He often watches your players' matches,because he hopes to be a member of your school basketball team. I'm that boy.
I really love basketball. From Monday to Friday,I play it after school every day. I play it with my father for two hours every Saturday and Sunday.
I'm short,but my parents are very tall. Many people say basketball is for tall boys. But I don't think so. My favorite basketball player is Nate Robinson. He once played for Denver Nuggets in the NBA. He is only 1.75 m tall,but he helps his team a lot.
Please accept me. Thank you!
Tom Smith
1. What does Tom look like?
A. He is tall with short hair. B. He is tall with long hair.
C. He is short with short hair. D. He is short with long hair.
2. Who is Mr. Lin?
A. Tom's Chinese teacher.
B. Tom's father.
C. A coach in the basketball team.
D. A player in the basketball team.
3. What is Denver Nuggets?
A. A basketball team in the NBA.
B. A player in the NBA.
C. The school basketball team's name.
D. A team in the CBA.
4. Tom plays basketball for ______ on Saturday.
A. thirty minutes
B. an hour
C. two hours
D. three hours
5. Why does Tom talk about Nate Robinson?
A. To tell Mr. Lin that he can be tall in the future.
B. To tell Mr. Lin that his parents are good at basketball.
C. To tell Mr. Lin that playing basketball makes his parents tall.
D. To tell Mr. Lin that he can play basketball well.
日积月累
重要生词
1. match n. ______
2. accept v. ______
关键词汇
3. 成员 n. ______
4. 为……效力 ______
Dear Mr. Lin,
Do you know the boy with short hair? He often watches your players' matches,because he hopes to be a member of your school basketball team. I'm that boy.
I really love basketball. From Monday to Friday,I play it after school every day. I play it with my father for two hours every Saturday and Sunday.
I'm short,but my parents are very tall. Many people say basketball is for tall boys. But I don't think so. My favorite basketball player is Nate Robinson. He once played for Denver Nuggets in the NBA. He is only 1.75 m tall,but he helps his team a lot.
Please accept me. Thank you!
Tom Smith
1. What does Tom look like?
A. He is tall with short hair. B. He is tall with long hair.
C. He is short with short hair. D. He is short with long hair.
2. Who is Mr. Lin?
A. Tom's Chinese teacher.
B. Tom's father.
C. A coach in the basketball team.
D. A player in the basketball team.
3. What is Denver Nuggets?
A. A basketball team in the NBA.
B. A player in the NBA.
C. The school basketball team's name.
D. A team in the CBA.
4. Tom plays basketball for ______ on Saturday.
A. thirty minutes
B. an hour
C. two hours
D. three hours
5. Why does Tom talk about Nate Robinson?
A. To tell Mr. Lin that he can be tall in the future.
B. To tell Mr. Lin that his parents are good at basketball.
C. To tell Mr. Lin that playing basketball makes his parents tall.
D. To tell Mr. Lin that he can play basketball well.
日积月累
重要生词
1. match n. ______
2. accept v. ______
关键词汇
3. 成员 n. ______
4. 为……效力 ______
答案:
1. C 细节理解题。根据写信人 Tom 在第一段和第三段关于自己情况的描述可知,Tom 个子不高,短头发。
2. C 推理判断题。根据第一段第二句可推知,Mr. Lin是学校篮球队的教练。
3. A 推理判断题。根据第三段中“He once played for Denver Nuggets in the NBA.”可推断,Denver Nuggets是 NBA 中的一支球队。
4. C 细节理解题。根据第二段最后一句可知,周六是打两个小时篮球。
5. D 推理判断题。根据第三段大意可知,Tom 举 Nate Robinson 的例子来说明他虽然个子矮,但是也能打好篮球。
日积月累
重要生词
1. match n. 比赛
2. accept v. 接受
关键词汇
3. 成员 n. member
4. 为……效力 play for
2. C 推理判断题。根据第一段第二句可推知,Mr. Lin是学校篮球队的教练。
3. A 推理判断题。根据第三段中“He once played for Denver Nuggets in the NBA.”可推断,Denver Nuggets是 NBA 中的一支球队。
4. C 细节理解题。根据第二段最后一句可知,周六是打两个小时篮球。
5. D 推理判断题。根据第三段大意可知,Tom 举 Nate Robinson 的例子来说明他虽然个子矮,但是也能打好篮球。
日积月累
重要生词
1. match n. 比赛
2. accept v. 接受
关键词汇
3. 成员 n. member
4. 为……效力 play for
[配套小练] 词形填空
1. Look at ______ (I). I'm having dumplings.
2. Would you like to help ______ (they)?
3. The girl is poor. I want to help ______ (she).
4. Are these gifts for ______ (we)?
5. The model car is beautiful. This is for ______ (he).
1. Look at ______ (I). I'm having dumplings.
2. Would you like to help ______ (they)?
3. The girl is poor. I want to help ______ (she).
4. Are these gifts for ______ (we)?
5. The model car is beautiful. This is for ______ (he).
答案:
1. me
2. them
3. her
4. us
5. him
2. them
3. her
4. us
5. him
查看更多完整答案,请扫码查看