2025年暑假作业北京出版社中职高一英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业北京出版社中职高一英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
词数:152 用时:5分钟 实际用时:____ 正确率:____
根据短文内容,选择正确答案。
Instead of a 68,000-capacity crowd cheering as athletes from more than 200 countries parade with flags through Tokyo’s Olympic Stadium, fewer than a thousand foreign dignitaries and diplomats, Olympic sponsors and members of the International Olympic Committee will be present as the Games officially begin.
Designated to march into the opening ceremony as 110th among the delegations, Team China will be led by two flag-bearers, women’s volleyball star Zhu Ting and reigning men’s taekwondo (跆拳道) champion Zhao Shuai. For the first time in Olympic history, each nation will be allowed to have two flag-bearers, a man and a woman, for the traditional Parade of Nations.
Individuals must maintain a 2-meter distance from athletes and at least 1 meter from others at all times, including in operational spaces. They should avoid unnecessary forms of physical contact, including hugs, high-fives and handshakes, and should spend time only with the people identified as their regular contacts.
(
A. The 32nd Olympics
B. Tokyo 2021 (summer) Olympics
C. what Japanese do during the Olympics
D. how people in Tokyo prevent the epidemic
(
A. Fewer than a thousand athletes will take part in this Olympics.
B. There are always 2 flag-bearers in the Olympics opening ceremony.
C. There will be 109 other teams marching into the opening ceremony ahead of Team China.
D. The sports stars can give a warm hug when meeting their fans.
(
A. 队长 B. 旗手
C. 代表 D. 队员
根据短文内容,选择正确答案。
Instead of a 68,000-capacity crowd cheering as athletes from more than 200 countries parade with flags through Tokyo’s Olympic Stadium, fewer than a thousand foreign dignitaries and diplomats, Olympic sponsors and members of the International Olympic Committee will be present as the Games officially begin.
Designated to march into the opening ceremony as 110th among the delegations, Team China will be led by two flag-bearers, women’s volleyball star Zhu Ting and reigning men’s taekwondo (跆拳道) champion Zhao Shuai. For the first time in Olympic history, each nation will be allowed to have two flag-bearers, a man and a woman, for the traditional Parade of Nations.
Individuals must maintain a 2-meter distance from athletes and at least 1 meter from others at all times, including in operational spaces. They should avoid unnecessary forms of physical contact, including hugs, high-fives and handshakes, and should spend time only with the people identified as their regular contacts.
(
B
) 11. This passage is mainly talking about ____.A. The 32nd Olympics
B. Tokyo 2021 (summer) Olympics
C. what Japanese do during the Olympics
D. how people in Tokyo prevent the epidemic
(
C
) 12. Which statement is TRUE according to this passage?A. Fewer than a thousand athletes will take part in this Olympics.
B. There are always 2 flag-bearers in the Olympics opening ceremony.
C. There will be 109 other teams marching into the opening ceremony ahead of Team China.
D. The sports stars can give a warm hug when meeting their fans.
(
B
) 13. The underlined phrase “flag-bearers” in paragraph 2 refers to ____.A. 队长 B. 旗手
C. 代表 D. 队员
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解的选择题,需要从提供的短文中获取信息来回答相关问题。文章主要描述了东京奥运会的一些特殊情况,如观众数量限制、代表团入场顺序、旗手设置以及防疫措施等。
1. 第一题是询问文章的主题,需要从文章内容中提炼出主要讨论的对象。
2. 第二题是判断哪个陈述是正确的,需要仔细比对文章中的信息和选项内容。
3. 第三题是解释文章中特定短语的意思,需要根据上下文来推断。
接下来,我们按照这些步骤来解答题目。
【答案】:
11. B
文章主要描述了东京奥运会的一些特殊安排和防疫措施,因此主题是关于东京2021(夏季)奥运会的。选项A的“第32届奥运会”并未在文中明确提及是第32届,且不是文章主要讨论的内容;选项C的“日本人在奥运会期间做什么”和选项D的“东京人如何预防疫情”都只是文章的部分内容,不是主题。因此,正确答案是B。
12. C
根据文章第二段,“Designated to march into the opening ceremony as 110th among the delegations, Team China will be led by two flag-bearers...”可以推断出,在中国代表团之前有109个其他团队入场,因此选项C是正确的。选项A错误,因为文中说的是观众数量限制,并未说运动员数量限制;选项B错误,因为文中明确提到这是奥运会历史上首次允许每个国家有两名旗手;选项D错误,因为文中明确提到要避免不必要的身体接触,包括拥抱。
13. B
根据文章第二段,“Team China will be led by two flag-bearers, women’s volleyball star Zhu Ting and reigning men’s taekwondo champion Zhao Shuai.”可以推断出,“flag-bearers”指的是举着旗帜的人,即“旗手”。因此,正确答案是B。
这是一道英语阅读理解的选择题,需要从提供的短文中获取信息来回答相关问题。文章主要描述了东京奥运会的一些特殊情况,如观众数量限制、代表团入场顺序、旗手设置以及防疫措施等。
1. 第一题是询问文章的主题,需要从文章内容中提炼出主要讨论的对象。
2. 第二题是判断哪个陈述是正确的,需要仔细比对文章中的信息和选项内容。
3. 第三题是解释文章中特定短语的意思,需要根据上下文来推断。
接下来,我们按照这些步骤来解答题目。
【答案】:
11. B
文章主要描述了东京奥运会的一些特殊安排和防疫措施,因此主题是关于东京2021(夏季)奥运会的。选项A的“第32届奥运会”并未在文中明确提及是第32届,且不是文章主要讨论的内容;选项C的“日本人在奥运会期间做什么”和选项D的“东京人如何预防疫情”都只是文章的部分内容,不是主题。因此,正确答案是B。
12. C
根据文章第二段,“Designated to march into the opening ceremony as 110th among the delegations, Team China will be led by two flag-bearers...”可以推断出,在中国代表团之前有109个其他团队入场,因此选项C是正确的。选项A错误,因为文中说的是观众数量限制,并未说运动员数量限制;选项B错误,因为文中明确提到这是奥运会历史上首次允许每个国家有两名旗手;选项D错误,因为文中明确提到要避免不必要的身体接触,包括拥抱。
13. B
根据文章第二段,“Team China will be led by two flag-bearers, women’s volleyball star Zhu Ting and reigning men’s taekwondo champion Zhao Shuai.”可以推断出,“flag-bearers”指的是举着旗帜的人,即“旗手”。因此,正确答案是B。
查看更多完整答案,请扫码查看