2025年假期新思维期末暑假衔接七年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年假期新思维期末暑假衔接七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
【例】A farmer had four lambs (羔羊). One was black, and the other three were white. The black lamb was friendly to the others. But the white lambs often laughed at him. They thought he was ugly (丑陋的). The farmer did not like him, either. He gave bad food to the black lamb.
One winter morning, the four lambs went out to eat grass. They went far away from home. In the afternoon, it began to snow. It was such a heavy snow that the ground was all white soon. They couldn't find their way home.
When the farmer found that the lambs were not at home, he went out to look for them. There was snow everywhere. It was difficult for him to find his lambs. Suddenly (突然), he saw something black. He went to it. Oh, it was his black lamb! And the white lambs were there, too. The farmer was very excited. He said happily, "Thanks to the black lamb, I can find you!"
(
A. Friendly.
B. Smart.
C. Ugly.
D. Beautiful.
(
A. the black lamb
B. the white lambs
C. all the lambs
D. his black dog
(
A. it was raining hard
B. the ground was full of snow
C. the wind was blowing hard
D. they didn't want to go back home
(
A. he saw the black lamb
B. he saw the white lambs
C. he heard the sound of the lambs
D. they came back home
(
A. Appearance is the most important in our life.
B. A friend in need is a friend indeed.
C. Don't tell a person by his appearance.
D. Many hands make light work.
One winter morning, the four lambs went out to eat grass. They went far away from home. In the afternoon, it began to snow. It was such a heavy snow that the ground was all white soon. They couldn't find their way home.
When the farmer found that the lambs were not at home, he went out to look for them. There was snow everywhere. It was difficult for him to find his lambs. Suddenly (突然), he saw something black. He went to it. Oh, it was his black lamb! And the white lambs were there, too. The farmer was very excited. He said happily, "Thanks to the black lamb, I can find you!"
(
C
) 1. What did the white lambs think of the black lamb?A. Friendly.
B. Smart.
C. Ugly.
D. Beautiful.
(
A
) 2. The farmer gave bad food to ____.A. the black lamb
B. the white lambs
C. all the lambs
D. his black dog
(
B
) 3. The lambs couldn't find their way home because ____.A. it was raining hard
B. the ground was full of snow
C. the wind was blowing hard
D. they didn't want to go back home
(
A
) 4. The farmer found all the lambs after ____.A. he saw the black lamb
B. he saw the white lambs
C. he heard the sound of the lambs
D. they came back home
(
C
) 5. What can we learn from the story?A. Appearance is the most important in our life.
B. A friend in need is a friend indeed.
C. Don't tell a person by his appearance.
D. Many hands make light work.
答案:
【解析】:
1. 细节理解题。根据第一段中白羔羊对黑羔羊的看法,它们认为黑羔羊丑陋,因此选择C。
2. 细节理解题。根据第一段最后两句,农场主也不喜欢黑羔羊,并给它吃变质的食物,因此选择A。
3. 细节理解题。根据第二段内容,羔羊们因为大雪覆盖了地面而找不到回家的路,因此选择B。
4. 细节理解题。根据第三段中的描述,农场主先看到了黑羔羊,然后才找到白羔羊,因此选择A。
5. 推理判断题。通过短文描述的故事,我们可以明白不要以貌取人的道理,因此选择C。
【答案】:
1. C
2. A
3. B
4. A
5. C
1. 细节理解题。根据第一段中白羔羊对黑羔羊的看法,它们认为黑羔羊丑陋,因此选择C。
2. 细节理解题。根据第一段最后两句,农场主也不喜欢黑羔羊,并给它吃变质的食物,因此选择A。
3. 细节理解题。根据第二段内容,羔羊们因为大雪覆盖了地面而找不到回家的路,因此选择B。
4. 细节理解题。根据第三段中的描述,农场主先看到了黑羔羊,然后才找到白羔羊,因此选择A。
5. 推理判断题。通过短文描述的故事,我们可以明白不要以貌取人的道理,因此选择C。
【答案】:
1. C
2. A
3. B
4. A
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看