2025年假期新思维期末暑假衔接七年级英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年假期新思维期末暑假衔接七年级英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
Ⅶ. 任务型阅读理解。(10分)
One month ago, Holly was reading a magazine.


Holly put down the magazine. Her eyes were red.
1. What magazine was Holly reading?
She was reading
2. On which page (页) is the passage "Pets are for life" in the magazine?
It's on page
3. How did Holly feel after reading the magazine?
She felt
4. Which word probably means "抛弃" in the passage?
It's
5. When did Holly read the magazine?
She read the magazine
One month ago, Holly was reading a magazine.
Holly put down the magazine. Her eyes were red.
1. What magazine was Holly reading?
She was reading
ANIMALS
.2. On which page (页) is the passage "Pets are for life" in the magazine?
It's on page
13
.3. How did Holly feel after reading the magazine?
She felt
sad
after reading the magazine.4. Which word probably means "抛弃" in the passage?
It's
abandon
.5. When did Holly read the magazine?
She read the magazine
one month
ago.
答案:
【解析】:1. 细节理解题。根据插图1中Holly手中杂志的封面显示“ANIMALS”,可知她读的是动物杂志。故答案为ANIMALS。
2. 细节理解题。根据插图2中文章右下角标注的页码“13”,可知“Pets are for life”在13页。故答案为13。
3. 细节理解题。根据文中“Holly put down the magazine. Her eyes were red.”可知她读完杂志后眼睛红了,推测她感到伤心。故答案为sad。
4. 词义猜测题。根据文中“Every year, people put their pets in their cars, drive for kilometers, and then leave these poor animals at the side of the road. They abandon them!”可知“abandon”意为“抛弃”。故答案为abandon。
5. 细节理解题。根据文中“One month ago, Holly was reading a magazine.”可知她一个月前读的杂志。故答案为one month。
【答案】:ANIMALS;13;sad;abandon;one month
2. 细节理解题。根据插图2中文章右下角标注的页码“13”,可知“Pets are for life”在13页。故答案为13。
3. 细节理解题。根据文中“Holly put down the magazine. Her eyes were red.”可知她读完杂志后眼睛红了,推测她感到伤心。故答案为sad。
4. 词义猜测题。根据文中“Every year, people put their pets in their cars, drive for kilometers, and then leave these poor animals at the side of the road. They abandon them!”可知“abandon”意为“抛弃”。故答案为abandon。
5. 细节理解题。根据文中“One month ago, Holly was reading a magazine.”可知她一个月前读的杂志。故答案为one month。
【答案】:ANIMALS;13;sad;abandon;one month
Ⅷ. 从方框中选择适当的句子完成对话(有多余项)。(5分)
A: Hi, Dale! Do you like animals?
B: Yes, I do. 1.
A: That's true. So, which animal do you like best?
B: 2.
A: 3.
B: Because they are so cute with their black and white fur. But pandas are endangered animals. They need our protection.
A: Pandas are indeed very special animals. 4.
B: Yes, I do. Pandas spend most of their time eating bamboo. They eat about 12 hours a day!
A: Wow, that's funny! I don't know that.
B: 5.
A: That's amazing. We should all care about and protect endangered animals like pandas.
A. Do you know anything else interesting about pandas?
B. Why do you like pandas?
C. Animals are so cute and interesting.
D. What's your favourite animal?
E. And pandas are also good at climbing trees.
F. I like pandas the most.
A: Hi, Dale! Do you like animals?
B: Yes, I do. 1.
C
A: That's true. So, which animal do you like best?
B: 2.
F
I like to see them.A: 3.
B
B: Because they are so cute with their black and white fur. But pandas are endangered animals. They need our protection.
A: Pandas are indeed very special animals. 4.
A
B: Yes, I do. Pandas spend most of their time eating bamboo. They eat about 12 hours a day!
A: Wow, that's funny! I don't know that.
B: 5.
E
They can climb up high trees easily.A: That's amazing. We should all care about and protect endangered animals like pandas.
A. Do you know anything else interesting about pandas?
B. Why do you like pandas?
C. Animals are so cute and interesting.
D. What's your favourite animal?
E. And pandas are also good at climbing trees.
F. I like pandas the most.
答案:
Ⅷ.I - 5 C F B A E
Ⅸ. 书面表达。(10分)
假如你在动物园里看到了一些动物,你喜欢它们中的哪些? 为什么喜欢它们? 请参考下面所给的提示内容写一篇英语短文。
提示:1. What do you see in the zoo?
2. What animals do you like best?
3. Why do you like them?
要求:1. 语句通顺、语意连贯、语法正确;
2. 包含所给提示,并可适当发挥;
3. 不少于60词。
假如你在动物园里看到了一些动物,你喜欢它们中的哪些? 为什么喜欢它们? 请参考下面所给的提示内容写一篇英语短文。
提示:1. What do you see in the zoo?
2. What animals do you like best?
3. Why do you like them?
要求:1. 语句通顺、语意连贯、语法正确;
2. 包含所给提示,并可适当发挥;
3. 不少于60词。
Last Sunday, I went to the zoo with my family. I saw many animals there, such as tigers, pandas, monkeys, elephants and giraffes. Among all these animals, I like pandas best. Pandas are so cute. They have black and white fur, round faces and chubby bodies. They like eating bamboo, and when they eat, they look very lovely. Also, they move slowly, which makes them look gentle. I think pandas are one of the most beautiful animals in the world. I hope they can live happily and healthily in the zoo.
答案:
【解析】:这篇作文要求以动物园经历为主题,涵盖看到的动物、最喜欢的动物及喜欢的原因。首先,开篇点明去了动物园并总述看到多种动物,如老虎、熊猫、猴子等,回应第一个提示。接着,明确指出最喜欢熊猫,回答第二个提示。然后,从外貌(黑白相间、可爱)、习性(吃竹子、动作慢)等方面阐述喜欢的原因,满足第三个提示。最后,表达对动物的喜爱和希望它们健康生活的愿望,使内容更完整。写作时注意使用一般现在时,语句简洁连贯,符合语法要求,字数控制在60词以上。
【答案】:Last Sunday, I went to the zoo with my family. I saw many animals there, such as tigers, pandas, monkeys, elephants and giraffes. Among all these animals, I like pandas best. Pandas are so cute. They have black and white fur, round faces and chubby bodies. They like eating bamboo, and when they eat, they look very lovely. Also, they move slowly, which makes them look gentle. I think pandas are one of the most beautiful animals in the world. I hope they can live happily and healthily in the zoo.
【答案】:Last Sunday, I went to the zoo with my family. I saw many animals there, such as tigers, pandas, monkeys, elephants and giraffes. Among all these animals, I like pandas best. Pandas are so cute. They have black and white fur, round faces and chubby bodies. They like eating bamboo, and when they eat, they look very lovely. Also, they move slowly, which makes them look gentle. I think pandas are one of the most beautiful animals in the world. I hope they can live happily and healthily in the zoo.
查看更多完整答案,请扫码查看