2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制》

Ⅰ 用括号内所给词的适当形式填空
1. [2023·辽宁] David, go to bed early, or you will feel
sleepy
(sleep) in class tomorrow.
2. I would like to have more
laboratories
(laboratory) in our school.
3. Danny took off his clothes,
lay
(lie) in bed and had a rest.
4. Class was over, but the difficult maths problem remained
unsolved
(solve).
5. “Read the story carefully to understand the
hidden
(hide) meaning behind the
writer's
(write) words. ” Mr. Wang said.
6. Albert Einstein often receives many
invitations
(invite) to explain his
theories
(theory) in different universities.
7. We were
unfamiliar
(familiar) with the neighborhood when we first moved here.
8. The
more powerful
(power) our country is, the wealthier the people will be.
9. One of the greatest
mysteries
(mystery) is how it was built because the stones are so big and heavy.
10.
Generally
(general) speaking, cold dishes are the first course in formal Chinese meals.
答案: 1.sleepy 2.laboratories 3.lay 4.unsolved 5.hidden; writer's 6.invitations; theories 7.unfamiliar 8.more powerful 9.mysteries 10.Generally
1. [2023·淮安] As a student, you should keep a balance between your schoolwork
and
your hobbies.
2. [2024·扬州] As we all know, the Yangtze River is known
as
a “mother river” of the Chinese nation.
3. There will be
a
number of sports events in our school next month. We can’t wait to see them.
4. Students are not allowed to take smart phones to school and they get
at
least 10.5 hours of sleep every day.
5. You’d better not work long hours in the office. Go out and rest for a while from time
to
time.
答案: 1.and 2.as 3.a 4.at 5.to
Ⅲ 阅读理解
Strange events in the sky, such as speeding lights or flying objects, which cannot be explained are called UFOs. Some people believe they could be a sign of aliens.
Many people think there are intelligent life forms in the universe (宇宙) other than humans. However, millions of pounds have been spent searching for aliens and no one has found proof (证据). Some people think it is a waste of money and people’s skills. So, is searching for aliens worth the money and effort? Here are two different voices.
It’s a mystery that needs to be solved. “Are humans alone in the universe?” is a question that has inspired centuries of debate (辩论), dating back thousands of years and at least as far as the ancient Greeks. It is a question that has inspired hundreds of books and films, which shows how important it is to people. If someone sees a UFO, we need to find out what it is.
Scientists searching for aliens could create new technologies and these could do good to Earth. For example, the small, lightweight camera on phones was developed so astronauts could take photos in space. Plus, if we were to discover aliens, we might be able to share knowledge with each other and create friendships across the universe.
★ There are many important problems here on Earth—such as climate (气候) change. People should focus energy on these rather than searching the universe for aliens that might not even exist (存在). Many people have spent lots of money trying to find signs of alien life and there is no result. Videos of flashing lights and strange objects in the sky might make good stories but in fact there is probably a reasonable explanation, such as a dirty mark on the camera lens (镜头). Besides, if aliens do exist, they will probably find us first so we might as well stop wasting our energy on them and spend it making Earth a better place to live.
1. Paragraph 2 mainly focuses on
B
.
A. what aliens are like
B. what people’s different opinions are
C. how people found proof
D. how much money has been wasted
2. According to Paragraph 3, searching for aliens could
C
.
A. make people more friendly
B. have started from ancient Greeks
C. inspire humans’ creativity
D. develop the entertainment business
3. Which of the following can be put in ★
C

A. Humans have tried for years to find UFO.
B. People should put more effort into space.
C. The money could be put to better use.
D. More discoveries do good to Earth.
4. The underlined word “these” refers to
D
.
A. signs of alien life
B. stories on science
C. videos of flashing lights
D. problems on Earth
5. A debate is given to make readers
A
.
A. discuss a subject
B. show off abilities
C. compete for a prise
D. learn from mistakes
答案: 1.B 2.C 3.C 4.D 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭