2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年细解巧练九年级英语全一册鲁教版五四制》

Ⅰ用括号内所给词的适当形式填空
1. Teenagers should
be allowed
(allow) to go out with their friends.
2. Would you mind not
smoking
(smoke) here?
3. It will be a hot day again, with temperatures in the thirties. We need to have our air conditioner
repaired
(repair).
4. You are too young to get a
driver's
(driver) licence.
5. She looks
worried
(worry) because her son is ill in hospital.
6. Nowadays, more and more people begin to realize the importance of the food
safety
(safe).
7. He needs
to divide
(divide) the rubbish into different kinds before throwing it.
8. Online museums allow people
to learn
(learn) about world history at home.
答案: 1. be allowed 2. smoking 3. repaired 4. driver's 5. worried 6. safety 7. to divide 8. to learn
Ⅱ在空白处填入一个适当的单词
1. Mike was really excited
about
winning the first prize in the English-speaking competition.
2. Dad doesn’t seem to agree
with
me.
3. No one can be perfect, so you don’t have to be worried
about
making mistakes.
4. [2024·兰州] These nice photos were taken
by
my teachers last week.
答案: 1. about 2. with 3. about 4. by
A hobby can be almost anything. People like to do it in their spare time. People who have hobbies build model ships, weave baskets, watch birds, look after pets, climb mountains, grow flowers, fish, ski, skate, and swim. They also paint pictures, go to concerts, and play musical instruments. They collect everything from books to leaves and from shells to stamps.
People take up hobbies because these activities offer enjoyment, friendship, knowledge and relaxation. Sometimes they even get money from their hobbies. Hobbies help people relax after hard work, and give them a balance (平衡) between work and play. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can follow a satisfying hobby, no matter how old he or she is, or how much money he or she has got.
Hobbies can help a person’s physical and mental health. Doctors have found that hobbies are valuable in helping patients recover from physical or mental illness. Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies.
In early times, most people were too busy making a living to have many hobbies. But when some persons had free time, they did enjoy hobbies. The ancient Egyptians played games with balls made of wood.
People today have more time than ever before for hobbies. With the help of machines they don’t need to spend lots of time on their jobs. More people are retiring(退休) than ever before, and at an earlier age. If a person has his own hobby, he will never need to worry about his life after he retires.
William Osler, a famous Canadian doctor, expressed the value of hobbies by saying, “If a man hasn’t got a hobby, he won’t be really happy.”
1. Which of the following is mentioned as a hobby in the passage?
A

a. Watching birds. b. Going to concerts.
c. Playing video games. d. Collecting leaves.
A. abd. B. abc. C. bcd. D. acd.
2. What is the main idea of Paragraph 2?
C

A. How people get money from hobbies.
B. How many hobbies there are.
C. Why people have hobbies.
D. When people started to have hobbies.
3. The underlined word “recover” in Paragraph 3 means “
B
”.
A. get back B. become healthy again
C. keep calm D. find pleasure
4. In early times, most people didn’t have many hobbies because
D
.
A. only the Egyptians could have their hobbies
B. they did not have enough knowledge
C. they thought hobbies were of no value
D. they had to work hard day by day
5. What’s the writer’s opinion about hobbies?
D

A. People all over the world have the same hobbies.
B. Machines help people to have their hobbies.
C. Hobbies are popular among people in Egypt.
D. Hobbies are really good and important for people.
答案: 1. A 2. C 3. B 4. D 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭