第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
When we are in a new place and want to find our way, we often need to ask for directions(方向). 1.
2.
Also, it's good to listen carefully(仔细地)when others are giving us directions. We can repeat(重复)it to make sure we understand correctly. 5.
C
2.
A
We usually start with "Excuse me" or "Could you please...". These words can make people feel comfortable(舒适的)and they will be more willing(愿意)to help us. For example, 3. "D
" is much better than just saying "Where's the park?" Secondly, we should speak clearly. 4. E
If we don't speak clearly, they may not know what we mean. They can't give us the right way.Also, it's good to listen carefully(仔细地)when others are giving us directions. We can repeat(重复)it to make sure we understand correctly. 5.
B
答案:
1. C 2. A 3. D 4. E 5. B
七 主题情境:科技进步·改变生活|阅读材料,完成任务。
| Zhuge Liang|Now we are in Sanguo. We don't have computers or the Internet(网络). We find the way through(通过)the stars. 1. ______|
| Columbus(哥伦布)|I can make maps. I go from place to place. And then I draw a map. 2. ______|
| Zheng He|We don't have trains or planes. So I go abroad(出国)by ship. The compass can help me at the sea. 3. ______|
| Diandian|We have the Internet. People can use BDS on computers or phones now. It helps people find the way. 4. ______|

任务一:新考法·图文转换 给以上内容配图,将答案写在横线上。

A. B. C. D.
1.
任务二:新考法·表文转换 根据材料,完成表格。
How to find a way before
Look at the 1.
How to make a map before
They go from place to place and then 3.
How to go to other countries before
They go to different countries by 4.
How to find the way now
We have the Internet now. BDS helps people find the way on computers and 5.

| Zhuge Liang|Now we are in Sanguo. We don't have computers or the Internet(网络). We find the way through(通过)the stars. 1. ______|
| Columbus(哥伦布)|I can make maps. I go from place to place. And then I draw a map. 2. ______|
| Zheng He|We don't have trains or planes. So I go abroad(出国)by ship. The compass can help me at the sea. 3. ______|
| Diandian|We have the Internet. People can use BDS on computers or phones now. It helps people find the way. 4. ______|
任务一:新考法·图文转换 给以上内容配图,将答案写在横线上。
A. B. C. D.
1.
D
2. B
3. A
4. C
任务二:新考法·表文转换 根据材料,完成表格。
How to find a way before
Look at the 1.
stars
at night. Use a map or a 2. compass
.How to make a map before
They go from place to place and then 3.
draw
a map.How to go to other countries before
They go to different countries by 4.
ship
.How to find the way now
We have the Internet now. BDS helps people find the way on computers and 5.
phones
.
答案:
任务一:1. D 2. B 3. A 4. C 任务二:1. stars 【点拨】由第一栏可知,在过去靠看星星找路,故填 stars。2. compass 【点拨】由第三栏可知,在过去人们靠指南针找路,故填 compass。3. draw 4. ship 【点拨】由第三栏“So I go abroad(出国)by ship.”可知,过去,人们坐船出国,故填 ship。5. phones 【点拨】由第四栏可知,人们通过网络在电脑和手机上使用 BDS 来找到路,故填 phones。
查看更多完整答案,请扫码查看