2025年课时提优计划作业本九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时提优计划作业本九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时提优计划作业本九年级英语上册译林版》

1. The ____
cause
(原因) of the fire is not yet known.
2. It is ____
meaningful
(有意义的) to do a survey on how to go green in the community.
3. In order to have a lasting ____
friendship
(友谊) between friends, honesty is the most important.
4. Will they ____
develop
(开发) their own tools?
5. It's hard to ____
imagine
(想象) life without modern technology.
答案: 1. cause 2. meaningful 3. friendship 4. develop 5. imagine
1. The little boy has been
awake
for some time. He is waiting his mother to dress him.
2. Young couples like to search the Internet for some
suggestions
on how to name their babies.
3. Because of the heavy rain, travellers had no choice but
to wait
at the airport.
4. She feels
stressed
and uncomfortable from time to time.
5. What about
planning
your day carefully according to the time you have, Lisa?
答案: 1. awake 2. suggestions 3. to wait 4. stressed 5. planning
(
C
)1.It is ____ for him to get to school on time, because it is raining ____.
A.hard; hardly
B.hardly; hardly
C.hard; hard
D.hardly; hard
答案: C
(
D
)2.As a student, you should keep a ____ between your schoolwork and your hobbies.
A.diary
B.record
C.secret
D.balance
答案: D
(
C
)3.The novels ____ by Lu Xun are worth ____.
A.written; watching
B.were written; reading
C.written; reading
D.were written; watching
答案: C
(
B
)4.I don't doubt ____ she can do it well, but I doubt ____ she is willing to do it.
A.that; that
B.that; if
C.if; if
D.if; that
答案: B
(
B
)5.I ____ your father that it is better for you ____ less time on volleyball.
A.agree to; to spend
B.agree with; to spend
C.agree to; to spending
D.agree with; to spending
答案: B
1. 计算一下你完成这项任务需要多少时间。
Work out how much time you need
to finish the task.
2. 他别无选择,只能严格要求他的学生。
He
has no choice but to be strict with
his students.
3. 戴维痴迷于收集各种各样的蝴蝶图片。
David
is crazy about collecting
all kinds of pictures of butterflies.
答案: 1. Work out how much time you need 2. has no choice but to be strict with 3. is crazy about collecting
五、阅读理解
When Mark walked empty-handed up the sand, the sun was shining brightly. The watching children were as disappointed as he was. They looked at each other and spoke softly so he couldn't hear.
"Is that all?"
"Is he giving up?"
But Mark wasn't giving up. He rested on the hot sand. He ate some chocolate biscuits and fed energy back into his body. Slowly his strength and determination returned. "Would the crayfish(螯虾) still be there?" he wondered.
Mark knew crayfish usually hid in the darkness beneath rocks, only coming out at night to feed. How long would his crayfish remain there before it went back under the rocks?
Mark forced himself to be patient. He lay on his back in the sun, eyes closed, nearly asleep. Excitement and speed would only waste energy. Finally Mark rose and went back into the water.
The children, watching from the shore, were silent. They waited, twisting(缠绕) curls of hair in their fingers, digging their teeth into their knees.
Out in the bay, the crayfish was still there. Its feelers moved in the currents(水流).
Mark took long, slow, deep breaths. He cheered himself up with encouraging words, "I can do it. I can. I can do it." Over and over he told himself, hoping his mind would get the idea and believe it.
Down he dived. Down. Down. Down. Lungs bursting, ears popping, eyes painful. Nearly there. Pressure(压力). Pressure. He reached out his hands. Reaching. Reaching. But it was no good. He couldn't make it. Only an arm's length away, but he couldn't reach the crayfish.
Up he went. Tired, burning, disappointed, annoyed. Floating on the surface, he told himself off.
"You hurried too much. Take your time. Prepare yourself. Don't dive until everything feels right," he spoke to himself calmly, and he felt the confidence building up inside him. "I can do it. I can do it." He felt good. It was going to be a good dive. Breathing deeply, relaxing, concentrating. Three more breaths. One, two, three. Down!
(
A
)1. What was the weather like in the story?
A. Sunny.
B. Windy.
C. Cloudy.
D. Foggy.
(
B
)2. What does the underlined word "beneath" in Paragraph 5 mean?
A. Above.
B. Under.
C. Beside.
D. Behind.
(
D
)3. From the underlined sentence, we can see the children were ____.
A. tired
B. excited
C. amazed
D. nervous
(
B
)4. What can we learn from the last two paragraphs?
A. Mark caught the crayfish at last.
B. Mark was building up his confidence.
C. Mark lost heart and planned to give up.
D. Mark hurried to dive before everything was right.
(
C
)5. What's the main idea of the story?
A. What Mark ate to get his energy back.
B. What Mark did to reduce his pressure.
C. How Mark kept trying to get the crayfish.
D. How Mark prepared himself well for diving.
答案: 1.A 2.B 3.D 4.B 5.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭