第91页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
主题范畴:人与自我(生活与学习)
语篇类型:记叙文
词数:194
难度:★★★★☆
建议用时:8分钟
参考答案:P196
Ten-year-old Liu Shuhan comes from a small village in Bijie, Guizhou. Her father 1 a video of her and put it online. In the video, there are sandbags(沙袋) on her legs. She jumps onto a basin's edge(盆沿) and 2 walks on it. Her martial arts(武术) skill surprised many people.
For Shuhan, walking on the edge is just a 3 practice. She practices martial arts every day. Her father Liu Yong is a martial arts lover. He has strong 4 in it. When Shuhan was 6 years old, he 5 her talent(天赋).
Shuhan has a brother and a sister. For their 6, Liu Yong asks his three children to run every morning to build up their body. And he teaches them martial arts. "I want my children to grow up strong," Liu Yong says. " 7 a father, this is what I should do."
Shuhan really 8 practicing martial arts. After school, she always wants to learn new moves. Shuhan 9 becoming a martial artist in the future. Liu Yong says, "The best part is that she finds happiness in it. I hope she can make 10 dream come true."
1 A. made
B. bought
C. filled
D. lost
2 A. early
B. easily
C. hardly
D. sadly
3 A. daily
B. special
C. tiring
D. perfect
4 A. trouble
B. anger
C. support
D. interest
5 A. used
B. turned
C. noticed
D. heard
6 A. money
B. health
C. luck
D. time
7 A. As
B. Like
C. With
D. About
8 A. hates
B. enjoys
C. minds
D. forgets
9 A. dreams of
B. learns about
C. gives up
D. ends up
10 A. his
B. our
C. her
D. your

语篇类型:记叙文
词数:194
难度:★★★★☆
建议用时:8分钟
参考答案:P196
Ten-year-old Liu Shuhan comes from a small village in Bijie, Guizhou. Her father 1 a video of her and put it online. In the video, there are sandbags(沙袋) on her legs. She jumps onto a basin's edge(盆沿) and 2 walks on it. Her martial arts(武术) skill surprised many people.
For Shuhan, walking on the edge is just a 3 practice. She practices martial arts every day. Her father Liu Yong is a martial arts lover. He has strong 4 in it. When Shuhan was 6 years old, he 5 her talent(天赋).
Shuhan has a brother and a sister. For their 6, Liu Yong asks his three children to run every morning to build up their body. And he teaches them martial arts. "I want my children to grow up strong," Liu Yong says. " 7 a father, this is what I should do."
Shuhan really 8 practicing martial arts. After school, she always wants to learn new moves. Shuhan 9 becoming a martial artist in the future. Liu Yong says, "The best part is that she finds happiness in it. I hope she can make 10 dream come true."
1 A. made
B. bought
C. filled
D. lost
2 A. early
B. easily
C. hardly
D. sadly
3 A. daily
B. special
C. tiring
D. perfect
4 A. trouble
B. anger
C. support
D. interest
5 A. used
B. turned
C. noticed
D. heard
6 A. money
B. health
C. luck
D. time
7 A. As
B. Like
C. With
D. About
8 A. hates
B. enjoys
C. minds
D. forgets
9 A. dreams of
B. learns about
C. gives up
D. ends up
10 A. his
B. our
C. her
D. your
答案:
1. A 根据空后的“a video of her and put it online”可知,此处指她的父亲为她拍摄了一段视频并上传到了网上。
2. B 根据空后一句可知,她的武术技巧让很多人惊讶。由此可推知,此处指她能跳到盆沿上,并轻松地在上面行走。
3. A 根据空后一句可知,她每天都练习武术。由此可知,此处指对于舒涵来说,在盆沿上行走只是一种日常练习。
4. D 根据空前一句可知,刘勇是一位武术爱好者。由此可知,刘勇对武术有着浓厚的兴趣。
5. C 根据语境可知,此处指舒涵六岁时,刘勇就注意到了她的(武术)天赋。
6. B 根据空后的“Liu Yong asks...to build up their body”可知,刘勇要求三个孩子每天早上跑步以强身健体。由此可知,此处指为了他们的健康。
7. A 根据语境可知,此处表示“作为一个父亲,这是我应该做的”。
8. B 根据空后一句“After school, she always wants to learn new moves.”可知,舒涵放学后总是想学习新动作。由此可知,此处指她是真的喜欢练习武术。
9. A 根据空前两句可知,舒涵真的喜欢练习武术,放学后总是想学习新动作。结合备选项可推知,此处指舒涵梦想着将来能成为一名武术家。
10. C 根据语境可知,此处表示“我希望她能实现她的梦想”。所填词指代的是舒涵,故选 her。
2. B 根据空后一句可知,她的武术技巧让很多人惊讶。由此可推知,此处指她能跳到盆沿上,并轻松地在上面行走。
3. A 根据空后一句可知,她每天都练习武术。由此可知,此处指对于舒涵来说,在盆沿上行走只是一种日常练习。
4. D 根据空前一句可知,刘勇是一位武术爱好者。由此可知,刘勇对武术有着浓厚的兴趣。
5. C 根据语境可知,此处指舒涵六岁时,刘勇就注意到了她的(武术)天赋。
6. B 根据空后的“Liu Yong asks...to build up their body”可知,刘勇要求三个孩子每天早上跑步以强身健体。由此可知,此处指为了他们的健康。
7. A 根据语境可知,此处表示“作为一个父亲,这是我应该做的”。
8. B 根据空后一句“After school, she always wants to learn new moves.”可知,舒涵放学后总是想学习新动作。由此可知,此处指她是真的喜欢练习武术。
9. A 根据空前两句可知,舒涵真的喜欢练习武术,放学后总是想学习新动作。结合备选项可推知,此处指舒涵梦想着将来能成为一名武术家。
10. C 根据语境可知,此处表示“我希望她能实现她的梦想”。所填词指代的是舒涵,故选 her。
查看更多完整答案,请扫码查看