第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
Gina is a high school student. She is busy with her schoolwork. But she goes to a children's home to do voluntary work(志愿工作) every Saturday.
On Saturday morning, Gina always leaves home early because she needs to catch the early bus to the children's home. When she gets there, she helps feed the younger children. Then, she helps the older ones with their homework.
At lunch, the children like talking to Gina. They are happy to tell Gina about their everyday life. They all like her as she is a good listener.
In the afternoon, Gina usually plays games with the children. They play outdoor(户外的) games like basketball and soccer. They also play indoor games like chess and Scrabble.
The children are glad to see Gina every Saturday. Gina also enjoys spending time with them.

1 How does Gina go to the children's home?
A. On foot.
B. By bus.
C. By car.
D. By subway.
2 What does Gina do at the children's home in the morning?
① She makes breakfast for the children.
② She helps the children with homework.
③ She plays games with the children.
④ She helps feed the younger children.
A. ①②
B. ②③
C. ②④
D. ③④
3 What can we know from the passage?
A. Gina goes to the children's home every day.
B. Gina thinks the schoolwork in high school is very easy.
C. Gina likes telling the children about her everyday life.
D. Gina feels happy when doing voluntary work at the children's home.
4 Which word can best describe Gina?
A. Kind.
B. Strict.
C. Shy.
D. Clever.
5 What's the structure(结构$) of the passage?

On Saturday morning, Gina always leaves home early because she needs to catch the early bus to the children's home. When she gets there, she helps feed the younger children. Then, she helps the older ones with their homework.
At lunch, the children like talking to Gina. They are happy to tell Gina about their everyday life. They all like her as she is a good listener.
In the afternoon, Gina usually plays games with the children. They play outdoor(户外的) games like basketball and soccer. They also play indoor games like chess and Scrabble.
The children are glad to see Gina every Saturday. Gina also enjoys spending time with them.
1 How does Gina go to the children's home?
A. On foot.
B. By bus.
C. By car.
D. By subway.
2 What does Gina do at the children's home in the morning?
① She makes breakfast for the children.
② She helps the children with homework.
③ She plays games with the children.
④ She helps feed the younger children.
A. ①②
B. ②③
C. ②④
D. ③④
3 What can we know from the passage?
A. Gina goes to the children's home every day.
B. Gina thinks the schoolwork in high school is very easy.
C. Gina likes telling the children about her everyday life.
D. Gina feels happy when doing voluntary work at the children's home.
4 Which word can best describe Gina?
A. Kind.
B. Strict.
C. Shy.
D. Clever.
5 What's the structure(结构$) of the passage?
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段第一句中的“because she needs to catch the early bus to the children's home”可知,Gina乘公共汽车去儿童收容所。
2. C 细节理解题。根据第二段中的“When she gets there, she helps feed the younger children. Then, she helps the older ones with their homework.”可知,Gina上午帮忙喂年幼的孩子吃饭,然后帮忙辅导年长的孩子写作业。
3. D 推理判断题。根据文章最后一句“Gina also enjoys spending time with them.”可知,Gina喜欢和孩子们共度时光。由此可推知,在儿童收容所做志愿工作时,Gina感到开心。
4. A 推理判断题。通读全文可知,Gina每周六都会去儿童收容所做志愿工作,帮忙喂年幼的孩子吃饭,辅导年长的孩子写作业,和他们聊天、做游戏。由此可推知,Gina是一个善良的人。
5. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段介绍Gina每周六去儿童收容所做志愿工作这件事;第二、三、四段分别介绍了Gina在儿童收容所的一天都做了哪些事情;第五段总结全文,阐述孩子们和Gina的感受。由此可知,本文的结构是“总分总”,故选B项。
2. C 细节理解题。根据第二段中的“When she gets there, she helps feed the younger children. Then, she helps the older ones with their homework.”可知,Gina上午帮忙喂年幼的孩子吃饭,然后帮忙辅导年长的孩子写作业。
3. D 推理判断题。根据文章最后一句“Gina also enjoys spending time with them.”可知,Gina喜欢和孩子们共度时光。由此可推知,在儿童收容所做志愿工作时,Gina感到开心。
4. A 推理判断题。通读全文可知,Gina每周六都会去儿童收容所做志愿工作,帮忙喂年幼的孩子吃饭,辅导年长的孩子写作业,和他们聊天、做游戏。由此可推知,Gina是一个善良的人。
5. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段介绍Gina每周六去儿童收容所做志愿工作这件事;第二、三、四段分别介绍了Gina在儿童收容所的一天都做了哪些事情;第五段总结全文,阐述孩子们和Gina的感受。由此可知,本文的结构是“总分总”,故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看