第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一、Lily老师为大家朗读了一篇关于家庭的美文。请你根据短文内容,判断对(√)错(×)。
主题:人与自我——生活与学习
话题:家庭
体裁:诗歌
难度:★★★
Some families are big.
Some families are small.
Some families are the same colour(肤色).
Some families are different colours.
Some families live near each other.
Some families live far from each other.
All families hug and love each other!
Some families eat the same food(食物).
Some families eat different food.
Some families like to be quiet.
Some families like to be noisy.
All families can help each other be strong!
Families are different.
But all families can share and listen with care.
( )1. All families like to eat the same food.
( )2. The underlined word “hug” means “拥抱” in Chinese.
( )3. Small families are different colours.
主题:人与自我——生活与学习
话题:家庭
体裁:诗歌
难度:★★★
Some families are big.
Some families are small.
Some families are the same colour(肤色).
Some families are different colours.
Some families live near each other.
Some families live far from each other.
All families hug and love each other!
Some families eat the same food(食物).
Some families eat different food.
Some families like to be quiet.
Some families like to be noisy.
All families can help each other be strong!
Families are different.
But all families can share and listen with care.
( )1. All families like to eat the same food.
( )2. The underlined word “hug” means “拥抱” in Chinese.
( )3. Small families are different colours.
答案:
1. × 解析·由短文中“Some families eat the same food. Some families eat different food.”可知,有些家庭吃相同的食物,有些家庭吃不同的食物,而不是所有的家庭都吃相同的食物,故填×。
2. √ 3. ×
2. √ 3. ×
二、同学们听完赞美家庭的文章后深受触动,纷纷举手发言,想要分享自己准备的关于家庭的故事。亮亮以小树的视角介绍了小树一家的故事,请根据亮亮的讲述,选择正确的答案补全短文。
主题:人与自我——生活与学习
话题:小树一家
体裁:记叙文
难度:★★★★
Hello, I 1 a little tree. I live in the forest(森林) 2 my 3. Look! This is my father. 4 tall. My mother is beside my father. 5 is nice. The one on my left(左边) is my 6. He is strong. And the one on my right(右边) is my sister. I love my 7. And they love 8 too.
( )1. A. am B. is C. are
( )2. A. and B. too C. with
( )3. A. friends B. brothers C. family
( )4. A. He B. He’s C. She’s
( )5. A. She’s B. She C. He
( )6. A. sister B. grandma C. brother
( )7. A. family B. father C. mother
( )8. A. I B. me C. my
主题:人与自我——生活与学习
话题:小树一家
体裁:记叙文
难度:★★★★
Hello, I 1 a little tree. I live in the forest(森林) 2 my 3. Look! This is my father. 4 tall. My mother is beside my father. 5 is nice. The one on my left(左边) is my 6. He is strong. And the one on my right(右边) is my sister. I love my 7. And they love 8 too.
( )1. A. am B. is C. are
( )2. A. and B. too C. with
( )3. A. friends B. brothers C. family
( )4. A. He B. He’s C. She’s
( )5. A. She’s B. She C. He
( )6. A. sister B. grandma C. brother
( )7. A. family B. father C. mother
( )8. A. I B. me C. my
答案:
1. A 2. C 3. C
4. B 解析·由前一句句意“这是我的爸爸”可知,设空处应用主语 he,且句中缺少谓语动词,所以设空处应用 He's,故选 B。
5. B
6. C 解析·由后一句“He is strong.”可知,此处介绍的人物应是男性,故选 C。
7. A 8. B
4. B 解析·由前一句句意“这是我的爸爸”可知,设空处应用主语 he,且句中缺少谓语动词,所以设空处应用 He's,故选 B。
5. B
6. C 解析·由后一句“He is strong.”可知,此处介绍的人物应是男性,故选 C。
7. A 8. B
查看更多完整答案,请扫码查看