六、短文填空。(每空 1 分,共 20 分)
(一)根据首字母提示补全短文。
Hello, everyone. I'm Dunzhu from Xining, Qinghai. Do you like 1. t______? Welcome to Xining and you can go on a trip to Qinghai Lake.
Qinghai Lake is not very 2. f______ away from Xining City. It is a great lake in China. Every year many people from all over the 3. w______ come here for its natural beauty—high mountains, blue water and the 4. g______ grassland(草原).
Summer is the 5. b______ time to visit Qinghai Lake. The weather is usually sunny in this 6. s______. You can see 7. l______ of animals on the green grassland. You can 8. e______ beautiful flowers and something delicious like milky tea and buttered tea(酥油茶). You can also 9. w______ different birds on the Bird Island(岛). There are many birds on the island.
If you come, I 10. w______ you a great time in this beautiful place.
(一)根据首字母提示补全短文。
Hello, everyone. I'm Dunzhu from Xining, Qinghai. Do you like 1. t______? Welcome to Xining and you can go on a trip to Qinghai Lake.
Qinghai Lake is not very 2. f______ away from Xining City. It is a great lake in China. Every year many people from all over the 3. w______ come here for its natural beauty—high mountains, blue water and the 4. g______ grassland(草原).
Summer is the 5. b______ time to visit Qinghai Lake. The weather is usually sunny in this 6. s______. You can see 7. l______ of animals on the green grassland. You can 8. e______ beautiful flowers and something delicious like milky tea and buttered tea(酥油茶). You can also 9. w______ different birds on the Bird Island(岛). There are many birds on the island.
If you come, I 10. w______ you a great time in this beautiful place.
答案:
1. travelling 2. far 3. world 4. green 5. best 6. season 7. lots 8. enjoy 9. watch 10. wish
(二)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
I'm Nancy. I am 1. ______ middle school student in Canada. Because of the bad weather, I can't go to school now 2. ______ I have online classes at home. The teachers give us lessons. 3. ______ (they) classes are very interesting and I learn a lot. There 4. ______ (be) five lessons every day. My favourite lesson is English.
It's not easy for me 5. ______ (get) online. I have to sit in front of my 6. ______ (father) computer from 9 o'clock in the morning 7. ______ 5 o'clock in the afternoon. It's bad for my eyes and my mum asks me 8. ______ (eat) a lot of carrots and blueberries. Luckily, we don't have too much homework, so we have more time to do sports, such as rope skipping(跳绳) and 9. ______ (swim). I think doing these sports can make me 10. ______ (feel) very relaxed.
I hope everything will go well soon.
I'm Nancy. I am 1. ______ middle school student in Canada. Because of the bad weather, I can't go to school now 2. ______ I have online classes at home. The teachers give us lessons. 3. ______ (they) classes are very interesting and I learn a lot. There 4. ______ (be) five lessons every day. My favourite lesson is English.
It's not easy for me 5. ______ (get) online. I have to sit in front of my 6. ______ (father) computer from 9 o'clock in the morning 7. ______ 5 o'clock in the afternoon. It's bad for my eyes and my mum asks me 8. ______ (eat) a lot of carrots and blueberries. Luckily, we don't have too much homework, so we have more time to do sports, such as rope skipping(跳绳) and 9. ______ (swim). I think doing these sports can make me 10. ______ (feel) very relaxed.
I hope everything will go well soon.
答案:
1. a 2. and 3. Their 4. are 5. to get 6. father's 7. to 8. to eat 9. swimming 10. feel
七、任务型阅读。(每小题 2 分,共 10 分)
Kitty is a student at No. 1 Middle School. She likes her school very much. Her school life is very busy but interesting. She lives a little far from her school. So she gets up early in the morning. She takes Bus No. 1 to school at 6:40 after breakfast on weekdays. The morning reading class is from 7:30 to 8:00. After that, she has four lessons from 8:10 to 11:50.
Kitty usually has lunch at school. She often chats with her classmates at lunchtime. Sometimes her Maths teacher helps her with Maths because she isn't good at it. It's her best time of the day.
In the afternoon, Kitty has three lessons. She is a member of the school volleyball team. She practises for about an hour after school every day.
At about 6:00 p. m. , she goes back home. She does her homework after supper. She often watches cartoons for some time after she finishes doing her homework. She usually goes to bed at about 9:30 p. m.
根据短文内容,回答下列问题。(每题答案不超过 6 个词)
1. How does Kitty go to school? ________________________
2. How long is the morning reading class? ________________________
3. What subject is Kitty bad at? ________________________
4. How many lessons does Kitty have a day? ________________________
5. What do you think of Kitty's school life? ________________________
Kitty is a student at No. 1 Middle School. She likes her school very much. Her school life is very busy but interesting. She lives a little far from her school. So she gets up early in the morning. She takes Bus No. 1 to school at 6:40 after breakfast on weekdays. The morning reading class is from 7:30 to 8:00. After that, she has four lessons from 8:10 to 11:50.
Kitty usually has lunch at school. She often chats with her classmates at lunchtime. Sometimes her Maths teacher helps her with Maths because she isn't good at it. It's her best time of the day.
In the afternoon, Kitty has three lessons. She is a member of the school volleyball team. She practises for about an hour after school every day.
At about 6:00 p. m. , she goes back home. She does her homework after supper. She often watches cartoons for some time after she finishes doing her homework. She usually goes to bed at about 9:30 p. m.
根据短文内容,回答下列问题。(每题答案不超过 6 个词)
1. How does Kitty go to school? ________________________
2. How long is the morning reading class? ________________________
3. What subject is Kitty bad at? ________________________
4. How many lessons does Kitty have a day? ________________________
5. What do you think of Kitty's school life? ________________________
答案:
1. By bus. 2. For half an hour. 3. Maths. 4. Seven lessons. 5. It is very busy but interesting. (言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看