2025年课时A计划九年级英语上册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课时A计划九年级英语上册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课时A计划九年级英语上册外研版》

本模块的话题是“名著”,属于“人与社会”主题范畴中的“文学、艺术与体育”主题群,常从介绍中外文学史上有代表性的作家和作品等角度进行考查。
第1步 词汇积累
名著
名著介绍 popular,valuable,exciting,hero,treasure,pay for,be set in,be full of...
作者介绍 thinker,well-known,wise,grow up...
观点评价 review,influence,make sense,all over the world/around the world...
第2步 句型训练
按要求完成句子
1.Reading books helps me open up my eyes.
Reading books makes me grow as a better person.(用not only...but also改写)
2.Making up a story is hard for me.(用It's + adj. +for sb. to do sth.改写)
3.Jack is more careful than Helen.(用not as + adj. +as改写)
4.I like paper books. I also like electronic books.(用as well as改写)
5.We can learn more knowledge. We read plenty of books.(用if改写句子)
第3步 典例分析
[2022·安徽]假定你是李辉。你的英国朋友Mike想阅读中国经典名著。请你写封邮件,向他推荐《西游记》。要点如下:
1.风趣幽默,深受喜爱;
2.团队合作,历险克难;
3.追逐梦想,永不言弃。
【审题思路】
1.体裁:应用文。
2.主题:向外国朋友推荐《西游记》。
3.人称:第三人称。
4.时态:一般现在时和一般过去时。
【写作提纲】
名著推荐
开头:点明推荐的作品 Since you want to read Chinese classic works,I'd like to recommend...
主体:说明推荐原因 风趣幽默,深受喜爱(humorous,popular...)
团队合作,历险克难(work together,overcome the difficulties...)
追逐梦想,永不言弃(chase your dreams,never give up...)
结尾:提出希望 I'm sure you'll like it.
【优秀范文】
Dear Mike,
Since you want to read Chinese classic works,I'd like to recommend Journey to the West to you.
The book,full of imagination,is very popular in China. You will find it so humorous that you won't miss any part of the whole story. It describes how Sun Wukong and other main characters experienced different kinds of difficulties during their journey to the west. It also shows how they worked together and managed to overcome the difficulties one after another.
After reading the book,you will not only learn something about Chinese culture but also learn to chase your dreams and never give up. I'm sure you'll like it.
Yours,
Li Hui
第4步 实战演练
[新考法·思维导图提示]书籍是人类进步的阶梯,阅读使人成长。假如你是李辉,你的学校正在开展以“书香校园,阅享人生”为主题的读书节活动。请你结合下图信息,用英文写一篇短文,和同学们分享你的读书体会。
注意:1.短文须包含下图所有信息。可适当增强细节,以使行文连贯;
2.文中不得出现真实姓名和地名;
3.词数80~100(首句已为你写好,不计入总词数)。
where to read
when to read Reading makes me grow as a person
what to read
why to read
Reading makes me grow as a person
As we all know,reading plays an important part in our daily life.


答案: 【句型训练】
1. Reading books not only helps me open up my eyes but also makes me grow as a better person.
2. It is hard for me to make up a story.
3. Helen is not as careful as Jack.
4. I like paper books as well as electronic books.
5. If we read plenty of books, we can learn more knowledge.
【实战演练】
Reading makes me grow as a person
As we all know, reading plays an important part in our daily life. As students, it is sure that reading books is good for us. It can make us relaxed when we are free or in trouble. Reading books can really bring us a lot of knowledge. Reading can improve our memory.
As for me, I like reading a lot. In my spare time, I not only go to bookstores to buy books but also borrow books from the library. Before going to bed, I always spend some time reading. That really makes me feel relaxed. On weekends, I enjoy reading some novels. Journey to the West is my favourite book. And Monkey King is my super hero. The summer holiday is coming. I am going to read Harry Potter, which is a very popular magic book. Reading brings me a lot and reading is a lifelong journey. I hope everyone can read as much as possible in the future.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭