2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册外研版1起


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册外研版1起 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册外研版1起》

1.usually meat Daming for has dinner (.)(连词成句)
____________________
答案: Daming usually has meat for dinner.
2.special the UK Sundays in are (.)(连词成句)
____________________
答案: Sundays are special in the UK.
3.What did he have for breakfast yesterday?(看图,回答问题)
____________________                          
答案: He had eggs and sausages.
4.Does Amy have fish and rice for dinner?(看图,回答问题)
____________________         
答案: No, she doesn't.
5.What did you have for breakfast today?(根据实际情况回答问题)
答案: I had noodles.(答案合理即可)
九、选择正确的选项补全对话。(有一项为多余选项)。
A:You don't look well.What's wrong with you?
B:1. ______
A:I'm sorry to hear that.2. ______
B:I had some bread and milk for breakfast.
A:3. ______
B:No,I didn't.But I had an egg.
A:Well,what did you have for dinner yesterday?
B:Let me see.I had three sandwiches,some fish and chips and two apples.
A:4. ______
B:I had two hamburgers.After that,I had two ice creams.
A:That's it.You ate too much food.5. ______
A.What else(其他的) did you have?
B.I have got a stomach ache.
C.What do you have for lunch?
D.Eating too much is bad for you.
E.Did you have any sausages?
F.What did you have for breakfast this morning?
答案: 1.B 2.F 3.E 4.A 5.D
十、阅读理解。(20分)
A(潍坊高新区)
Amazing refrigerator(冰箱)
The weather is getting hot.But don't worry.Many things can help you beat the heat(降温).Look at this!

How to get ice?
In winter,ancient(古代的) Chinese cut ice cubes(冰块) from the river and stored(存储) them underground. In summer,people took them out and used them.
Ice was expensive in those days.
(一)根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。(6分)
( )1.The bronze cooler jian can help people beat the heat.
( )2.The fou is outside the jian.
( )3.Ancient Chinese cut ice cubes from the sea and stored them underground.
(二)根据材料内容,回答下列问题。(4分)
4.Was the ice expensive in ancient China? ____________5.What other ancient Chinese inventions(发明) do you know?(至少写两个)____________
答案: 1.T 2.F 3.F 4.Yes, it was. 5.Printing and the compass.(答案合理即可)
B
  There are many TV programmes(节目) on Chinese food. A Bite of China(《舌尖上的中国》)is one of the best. It shows Chinese culture(文化)to the world. You can learn Chinese dishes,eating habits(习惯)and great stories about food.
  The programme is about food. In the programme,the food comes from many places. You can see lots of delicious food. You can also learn how to cook it.
  The programme tells stories between food and people. As a saying goes,“You are what you eat.
  Liu Wen,a worker of the TV station,says,“The programme is like a window.It lets the world know more about China. And it wants to help people around the world enjoy(享受)the beauty(美丽)of Chinese dishes,and learn Chinese culture,too.”
根据短文内容,完成下列各题。(10分)
6.The programme on Chinese food in the passage(文章) is ____________.
7.Can we learn any stories between food and people? ____________
8.Who is Liu Wen? ____________
( )9.“You are what you eat.”means “______”.
A.百闻不如一见 B.自食其果 C.人如其食
答案: 6.A Bite of China 7.Yes, we can. 8.He is a worker of the TV station. 9.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭