2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册外研版1起
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年海淀单元测试AB卷五年级英语下册外研版1起 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
( )4.She had ________ and ________ for breakfast.
A.egg;sausage
B.egg;sausages
C.eggs;sausages
A.egg;sausage
B.egg;sausages
C.eggs;sausages
答案:
4.C
( )5.—What did he do? —________
A.He worked in a school.
B.He was a policeman.
C.He goes to work at 8 o'clock.
A.He worked in a school.
B.He was a policeman.
C.He goes to work at 8 o'clock.
答案:
5.B
十、按要求完成下列各题。(5分)
1.now do what he does (?)(连词成句)
______________________________
1.now do what he does (?)(连词成句)
______________________________
答案:
1.What does he do now?
2.got Lingling I an have from email (.)(连词成句)
______________________________
______________________________
答案:
2.I have got an email from Lingling.
3.He ________ ________ ________ before.He's ________ ________ ________ now.(根据图片补全句子)
答案:
3.was a doctor;an erhu player
4.When does he have dinner?(看图,回答问题)
______________________________
______________________________
答案:
4.He has dinner at half past seven.
5.What did you have for lunch yesterday?(根据实际情况回答问题)
______________________________
______________________________
答案:
5.I had fish and rice.(答案合理即可)
十一、选择正确的选项补全对话。(10分)
A:Who's this in the picture?
B:It's my grandma.1.________
A:Yes.And she was beautiful.Why was she wearing these clothes?
B:2.________
A:Does she dance now?
B:3.________
A:Really? Can she speak English now?
B:4.________
A:Is this your grandpa?
B:Yes,it is.
A:5.________ B:He was a driver.Now he still drives.

A:Who's this in the picture?
B:It's my grandma.1.________
A:Yes.And she was beautiful.Why was she wearing these clothes?
B:2.________
A:Does she dance now?
B:3.________
A:Really? Can she speak English now?
B:4.________
A:Is this your grandpa?
B:Yes,it is.
A:5.________ B:He was a driver.Now he still drives.
答案:
1.D 2.B 3.E 4.C 5.A
十二、阅读理解。(20分)
A
Yang Ming from Hangzhou joined in a one - year project(项目) in 2009 and became a volunteer(志愿者) teacher in the countryside.He taught Chinese at a primary school(小学) in Guizhou.He lived in a small house with another teacher.Every week,they walked about 4 kilometres(千米) to the town to buy food.
In 2010,the project came to an end.Yang could go back to Hangzhou,but he didn't.“At that time,my parents wanted me to work in a big city,but I liked staying with these children,” said Yang.“When they say ‘Hello,Teacher’ to me,I feel warm inside.”
Most of his students are left - behind(留守的) children.Their parents are working far away from(远离) home.Yang often visits their homes and helps them.He takes them to the hospital when they are ill.He also helps the children and their grandparents with farm work.“I am happy to be with them and see them grow up,” said Yang.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(10分)
( )1.Yang Ming taught English at a primary school in Guizhou.
( )2.There was only one teacher in this school.
( )3.The primary school is far away from the town.
( )4.Yang Ming didn't go back to Hangzhou,because he loved the children in Guizhou.
( )5.Yang Ming only helps the left - behind children.
A
Yang Ming from Hangzhou joined in a one - year project(项目) in 2009 and became a volunteer(志愿者) teacher in the countryside.He taught Chinese at a primary school(小学) in Guizhou.He lived in a small house with another teacher.Every week,they walked about 4 kilometres(千米) to the town to buy food.
In 2010,the project came to an end.Yang could go back to Hangzhou,but he didn't.“At that time,my parents wanted me to work in a big city,but I liked staying with these children,” said Yang.“When they say ‘Hello,Teacher’ to me,I feel warm inside.”
Most of his students are left - behind(留守的) children.Their parents are working far away from(远离) home.Yang often visits their homes and helps them.He takes them to the hospital when they are ill.He also helps the children and their grandparents with farm work.“I am happy to be with them and see them grow up,” said Yang.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(10分)
( )1.Yang Ming taught English at a primary school in Guizhou.
( )2.There was only one teacher in this school.
( )3.The primary school is far away from the town.
( )4.Yang Ming didn't go back to Hangzhou,because he loved the children in Guizhou.
( )5.Yang Ming only helps the left - behind children.
答案:
1.F 2.F 3.T 4.T 5.F
B
Jiaozi (dumplings) is a kind of traditional Chinese food.It's one of the most important foods during Chinese New Year.The shape(形状) of dumplings looks like the ancient Chinese gold.So it symbolises(象征) wealth.
On Chinese New Year's Eve,the members(成员) of a family get together to make dumplings.They may hide a coin in one of the dumplings.The person who eats the dumpling with the coin will have good luck in the coming new year.
Dumplings are also popular during other Chinese holidays or festivals.So they're part of Chinese culture.Nowadays,dumplings are also popular in other countries.People there think they are delicious food.But making dumplings needs teamwork(团队合作).So families usually make them together.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(6分)
( )6.The shape of dumplings symbolises “________”.A.长寿 B.健康 C.财富
( )7.If(如果) you eat a dumpling with a coin,you will feel ________.A.sad B.lucky C.thankful
( )8.Which of the following is RIGHT?
A.Dumplings are part of Chinese culture.
B.Dumplings are only popular during the Spring Festival(春节).
C.Making dumplings doesn't need teamwork.
(二)根据短文内容或实际情况,回答下列问题。(4分)
9.Why are dumplings also popular in other countries? ________10.What do you think of dumplings? ________
Jiaozi (dumplings) is a kind of traditional Chinese food.It's one of the most important foods during Chinese New Year.The shape(形状) of dumplings looks like the ancient Chinese gold.So it symbolises(象征) wealth.
On Chinese New Year's Eve,the members(成员) of a family get together to make dumplings.They may hide a coin in one of the dumplings.The person who eats the dumpling with the coin will have good luck in the coming new year.
Dumplings are also popular during other Chinese holidays or festivals.So they're part of Chinese culture.Nowadays,dumplings are also popular in other countries.People there think they are delicious food.But making dumplings needs teamwork(团队合作).So families usually make them together.
(一)根据短文内容,选择正确答案。(6分)
( )6.The shape of dumplings symbolises “________”.A.长寿 B.健康 C.财富
( )7.If(如果) you eat a dumpling with a coin,you will feel ________.A.sad B.lucky C.thankful
( )8.Which of the following is RIGHT?
A.Dumplings are part of Chinese culture.
B.Dumplings are only popular during the Spring Festival(春节).
C.Making dumplings doesn't need teamwork.
(二)根据短文内容或实际情况,回答下列问题。(4分)
9.Why are dumplings also popular in other countries? ________10.What do you think of dumplings? ________
答案:
6.C 7.B 8.A 9.Because people in other countries think they are delicious food. 10.Dumplings are a kind of traditional Chinese food.(答案合理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看