第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
情境3 明明分享完后,芳芳拿出自己的日记本,决定给大家读一读自己的日记,里面记录了她和朋友们去露营的经历,她想把自己的感受分享给大家。
任务1 回答问题
Saturday, October 19th
In the morning, we went camping in Green Natural Park. We were happy because it was a sunny day. We were looking forward to a wonderful two - day holiday. It’s far away from our homes, so we took a bus there. On the way, we kept singing and making jokes.
However, in the afternoon, when we finished our picnic at one o'clock, there was a rain. Unluckily, we didn’t bring an umbrella. We ran away but we couldn’t find a place to hide.
We had to make a quick decision (决定) because it was raining heavily. Chris said we could put up a tent to shelter us from the rain, so Mary and Tom helped to put up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we couldn’t make a fire, because everything was wet. We dried ourselves, chatted and waited inside the tent. At five o'clock, it stopped raining. We decided to give up the camping trip because all of us were exhausted and we all needed a good sleep.
This camping trip may not be successful but we get to know each other better. From this camping trip we learned to be well prepared (准备) before every trip. Another thing I’ve learned is that we should have team spirit.
24. Where did they go camping? (不超过5个词)
______________________________
25. Why didn’t they make a fire? (不超过5个词)
______________________________
26. What did the writer learn from the camping trip? (不超过15个词)
______________________________
任务2 选择正确答案
( )27. When did the writer go camping?
A. On Saturday, October 18th. B. On Sunday, October 18th. C. On Saturday, October 19th. D. On Sunday, October 19th.
( )28. What did Chris advise doing?
A. Putting up a tent. B. Having a picnic in the rain. C. Keeping singing. D. Finding a place to hide.
( )29. What does the underlined word “exhausted” mean?
A. Bored. B. Tired. C. Excited. D. Worried.
任务1 回答问题
Saturday, October 19th
In the morning, we went camping in Green Natural Park. We were happy because it was a sunny day. We were looking forward to a wonderful two - day holiday. It’s far away from our homes, so we took a bus there. On the way, we kept singing and making jokes.
However, in the afternoon, when we finished our picnic at one o'clock, there was a rain. Unluckily, we didn’t bring an umbrella. We ran away but we couldn’t find a place to hide.
We had to make a quick decision (决定) because it was raining heavily. Chris said we could put up a tent to shelter us from the rain, so Mary and Tom helped to put up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we couldn’t make a fire, because everything was wet. We dried ourselves, chatted and waited inside the tent. At five o'clock, it stopped raining. We decided to give up the camping trip because all of us were exhausted and we all needed a good sleep.
This camping trip may not be successful but we get to know each other better. From this camping trip we learned to be well prepared (准备) before every trip. Another thing I’ve learned is that we should have team spirit.
24. Where did they go camping? (不超过5个词)
______________________________
25. Why didn’t they make a fire? (不超过5个词)
______________________________
26. What did the writer learn from the camping trip? (不超过15个词)
______________________________
任务2 选择正确答案
( )27. When did the writer go camping?
A. On Saturday, October 18th. B. On Sunday, October 18th. C. On Saturday, October 19th. D. On Sunday, October 19th.
( )28. What did Chris advise doing?
A. Putting up a tent. B. Having a picnic in the rain. C. Keeping singing. D. Finding a place to hide.
( )29. What does the underlined word “exhausted” mean?
A. Bored. B. Tired. C. Excited. D. Worried.
答案:
24. In Green Natural Park.25. Because everything was wet.26. She learned to be well prepared before every trip and have team spirit.
27. C【点拨】细节理解题。根据日记的时间“Saturday, October 19th”可知选C。28. A【点拨】根据“Chris said we could put up a tent to shelter us from the rain”可知,Chris建议搭帐篷,故选A。29. B【点拨】词义猜测题。根据“We decided to give up the camping trip... we all needed a good sleep.”可知是大家都累了,所以放弃了,tired与其意思相近,故选B。
27. C【点拨】细节理解题。根据日记的时间“Saturday, October 19th”可知选C。28. A【点拨】根据“Chris said we could put up a tent to shelter us from the rain”可知,Chris建议搭帐篷,故选A。29. B【点拨】词义猜测题。根据“We decided to give up the camping trip... we all needed a good sleep.”可知是大家都累了,所以放弃了,tired与其意思相近,故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看