2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版》

情境任务群  奇奇的动物朋友见答案册第3页
情境1奇奇在学完“动物朋友”这一课后对动物很感兴趣,尤其是海洋动物。于是在世界鲸鲨日这一天他决定和父母一起去长隆海洋王国,一定非常有意思吧!

任务1完形填空

Chimelong Ocean Kingdom(长隆海洋王国) in Zhuhai is very big. Today is August 30th, my parents and I decide to have a trip there,  1  it is my favourite International Whale Shark Day(世界鲸鲨日). We go to watch the animals there.
We  2  at the zoo at 6 pm by car. We want to go to the night camp, so we take a tent from the workers of the zoo. The camp starts at 8:30 pm.
First, a(n)  3  tells us about some animals of the zoo. Then, we go to the whale shark room and the workers there help us  4  the tent. It is a little dark in the room, but everything looks  5 . Some people take photos of the whale sharks, and others just  6  in the tents and watch them swimming.

At night, we sleep in our tent. I have a  7  at night. In it, I swim with a whale shark and have fun in the  8 .
I'm quite interested in whale sharks. They look big but they are very  9  and friendly. Now, they're in danger. I  10  about them, so I want more people to learn about them on International Whale Shark Day and help them.
(  )1. A. but B. so
C. if D. because
(  )2. A. arrive B. lose
C. start D. finish
(  )3. A. actor B. artist
C. guide D. farmer
(  )4. A. get up B. put up
C. cut up D. stay up
(  )5. A. terrible B. delicious
C. heavy D. beautiful
(  )6. A. sit B. cook
C. study D. shop
(  )7. A. class B. vacation
C. party D. dream
(  )8. A. movie B. water
C. club D. village
(  )9. A. lazy B. scary
C. lovely D. expensive
(  )10. A. talk B. worry
C. ask D. think

任务2回答问题
11. How do the writer and his parents go to Chimelong Ocean Kingdom?(不超过5个词)
  ______________________________
12. What's the whale shark room like?(不超过10个词)
  ______________________________
13. How does the writer feel about the whale sharks? Why?(不超过10个词)
  ______________________________

答案: 1. D【点拨】后半句是前半句的原因,用because连接。故选D。2. A【点拨】根据上文“We go to watch the animals there.”可知,此处表达的是到达了动物园。故选A。3. C【点拨】根据“tells us about some animals of the zoo”可知在动物园内应该是向导讲解。故选C。4. B【点拨】put up the tent“搭起帐篷”。故选B。5. D【点拨】根据“It is a little dark in the room, but everything looks”可知转折词后表示一切都看起来很美丽。故选D。6. A【点拨】根据“in the tents”可知,应该是坐在帐篷里。故选A。7. D【点拨】根据“at night”可知晚上睡觉应该是做梦。故选D。8. B【点拨】根据前文“I swim with a whale shark”可知,是在水里玩得很开心。故选B。9. C【点拨】根据“and friendly”可知它们很可爱友好。故选C。10. B【点拨】根据前文“Now, they’re in danger.”可知,是担心它们。故选B。
11. They go there by car.12. It is a little dark but everything looks beautiful.13. He worries about them because they are in danger.
情境2从海洋王国回来后,爸爸说要去新西兰出差,于是去银行兑换了一些新西兰货币。奇奇发现纸币上印着一张小鸟的图案,他从未见过。爸爸告诉他这种鸟叫鹬鸵,这又引起了奇奇的兴趣。

任务1阅读理解[2024泉州晋江市期末]

Do you know the kiwi, a kind of fruit? Its Chinese name is mihoutao.
Can you guess what “the running kiwi” is? It is a bird that lives only in New Zealand.
It sounds like “keewee”, so people name it “kiwi (鹬鸵)”. It is as big as a chicken. Its mouth is very long and its eyes are very small. It has two feet and each foot has four toes. It has hair on its body, but it doesn't have any feathers(羽毛) like other birds. So it can't fly. Don't you think it's very special?

A kiwi likes to have a lot of trees around it. It sleeps in the tree holes(树洞) all day because the sunlight hurts its eyes. It always comes out for food at night. It can't see well but it can smell(闻) things with its nose. It is the only bird that can smell things very well. The kiwi's eggs are very big. There are only a few kiwis in New Zealand now. People may never see them again so they can't kill(杀害) kiwis any more. New Zealanders want their kiwis to live.
There is a picture of a kiwi on New Zealand money. Sometimes we call people from New Zealand kiwis.
(  )14. 新考法写作手法How does the writer start the passage?
A. By asking questions(提问).
B. By listing numbers(列数字).
C. By giving examples(举例).
D. By making definitions(下定义).
(  )15. Why do people think the kiwi is a special bird?
A. Because it is as big as a chicken.
B. Because it has a long mouth.
C. Because it has eight toes.
D. Because it can't fly at all.
(  )16. What can the kiwi do according to(根据) Paragraph(段落) 2?
A. It can look for food all day.
B. It often sleeps in the grass.
C. It does well in smelling things.
D. It's easy for it to see things.
(  )17. From the passage, the kiwi can be     .
① a bird     ② fruit
③ money     ④ a New Zealander
A. ①②③     B. ①②④
C. ①③④     D. ②③④
(  )18. What can be the title(标题) of the passage?
A. The Look of the Kiwi
B. The Hometown of the Kiwi
C. The Kiwi−A Special Bird
D. The Kiwi−A Dangerous Bird

任务2阅读短文,完成下面的结构图(每空一词)


答案: 14. A【点拨】推理判断题。根据第一段中“Do you know the kiwi, a kind of fruit? Its Chinese name is mihoutao. Can you guess what ‘the running kiwi’ is?”可知。作者以提问的方式开启本文。故选A。15. D【点拨】细节理解题。根据第一段中“So it can’t fly. Don’t you think it’s very special?”可知,鹬鸵很特别是因为它不会飞。故选D。16. C【点拨】细节理解题。根据第二段中“It is the only bird that can smell things very well.”可知,鹬鸵的嗅觉很灵敏。故选C。17. B【点拨】细节理解题。根据第一段中“Do you know the kiwi, a kind of fruit? Its Chinese name is mihoutao”和“Can you guess what ‘the running kiwi’ is? It is a bird that lives only in New Zealand.”和第三段中“Sometimes we call people from New Zealand kiwis.”可知,kiwi指水果、鸟类和新西兰人。故选B。18. C【点拨】标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了一种叫鹬鸵的鸟类,而且它们很特别。故选C。
19. long 20. fly 21. night 22. smell 23. few

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭