2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合应用创新题典中点七年级英语下册人教版安徽专版》

情境任务群  哈里的规则新体验
情境1
  哈里是一个活泼的男孩,但是他总是抱怨家里的规则太多了,一天又因为家庭规则跟母亲闹了不愉快。哈里心情也很低落。

任务1 完形填空
  Harry is a boy from the USA. He is the only child of his parents, but his mother is  1  with him. His mother always asks him to do many things. He has to help his mother do housework such as cleaning the room, doing the  2  and making the bed. But his friend Mike doesn't need to do housework. Harry feels terrible and wants to  3  the rules with his mother.
  One day, Harry played basketball for an hour after school, and he went home  4 . Harry's mother worried about him and scolded (责备) him after he  5  home. Harry said, “Rules! Rules! Rules!  6  do you make so many rules for me?”
  “Don't you know I make the rules to  7  you? I hope you can look after yourself when I am  8 ,” his mother said.  9  hearing his mother's words, Harry said sorry to his mother. And he learned to do housework, so he can do many things by himself now.
  Sometimes, our parents make rules for us. It doesn't mean (意味着) they don't love us. It is just another way to  10  their love to us.
( )1. A. important B. strict
  C. friendly D. afraid
( )2. A. uniforms B. kitchen
  C. dishes D. exercise
( )3. A. talk about B. write down
  C. think of D. ask for
( )4. A. early B. quietly C. luckily D. late
( )5. A. left B. saved C. arrived D. missed
( )6. A. Why B. What C. How D. When
( )7. A. stop B. help C. follow D. feel
( )8. A. beautiful B. relaxed
  C. scary D. busy
( )9. A. Before B. Between
  C. Over D. After
( )10. A. remember B. use
  C. show D. forget

任务2 回答问题
  11. What does Harry think of his mother at first? (不超过10个词)
    ______________________________
  12. Why does Harry's mother make so many rules for him? (不超过15个词)
    ______________________________
  13. What can we learn from the passage? (不超过15个词)
    ______________________________

答案: 1. B【点拨】根据“His mother always asks him to do many things.”可知,他妈妈对他很严格,故选B。2. C【点拨】根据“do housework”可知,此处是do the dishes,洗盘子,故选C。3. A【点拨】根据“the rules with his mother”可知,此处是哈里想和妈妈谈谈这些规定。故选A。4. D【点拨】根据“Harry’s mother worried about him and scolded(责备)him”可知,应该是他回家晚了,所以妈妈责备了他,故选D。5. C【点拨】根据“Harry’s mother worried about him and scolded(责备)him”可知,此处指到家后,故选C。6. A【点拨】根据下文“Don’t you know I make the rules...”可知,此处是哈里问妈妈这样做的原因,故选A。7. B【点拨】根据“I hope you can look after yourself”可知,妈妈认为这些规则是帮助哈里的,故选B。8. D【点拨】此处指妈妈希望自己在忙的时候,哈里可以照顾他自己,故选D。9. D【点拨】根据语境可知,此处指听了妈妈的话后,哈里向妈妈道歉。故选D。10. C【点拨】根据“It is just another way to... their love to us.”可知,此处指父母制订规则也是一种表现爱的方式,故选C。
11. He thinks his mother is too strict with him.12. Because she wants to help him and hopes Harry can look after himself.13. Making rules for us is another way to show parents’ love to us.
情境2 哈里把与母亲有冲突的事情告诉了老师,老师告诉他不仅仅是家中有规则,学校、社会到处都有规则,无规则不成方圆,规则很重要。
任务1 阅读理解[2024北京通州期末改编]
  When you want to ask your teacher a question during the math class, what do you do?
                   
  Do you simply shout out your question? Or do you put up your hand? If you put up your hand first, it's maybe because your teacher has a rule that tells what you should do when you have a question.
  Can you imagine (想象) what it would be like if everyone could simply talk whenever they want during class?
  What if everyone could simply get up and do whatever they want to do during class? Everyone needs an orderly and peaceful classroom. If there are no rules, the classroom will be chaotic!
  You may feel like there are too many rules. After all, you have rules at home, school and clubs... Why do we have to have so many rules?
  To live in society, we must have rules. Some rules are informal (非正式的), and your teacher and parents will be angry with you when you break (打破) these rules. Some are very important rules, and they are known as laws and breaking them can have bad consequences (后果), such as going to jail (监狱) or paying a fine.
  When you learn to drive, you'll know many rules you should follow. The rules for driving have a common goal (共同目标): Keep you safe on the road. If there are no rules to follow, driving could be dangerous.
( )14. Why does the writer use the math class as an example?
  A. To show students should act freely in class.
  B. To show everyone should keep quiet in class.
  C. To show classroom rules help to keep learning in order.
  D. To show teachers should answer students' questions.
( )15. What does the underlined word “chaotic” mean?
  A. In the middle.  B. In a mess.
  C. In order.    D. In the right way.
( )16. What can we learn from the passage?
  A. Sports rules are not important.
  B. Young students can do whatever they want to do.
  C. People can go to jail if they break informal rules.
  D. The rules for driving help people keep safe on the road.
( )17. What does the writer want to tell us?
  A. Following rules helps people live safely and happily.
  B. Driving on the road can have bad consequences.
  C. Listing the rules is the best way to stay away from troubles.
  D. People can live happily if there are no rules to follow.

任务2 阅读短文,完成下面的结构图(每空一词)
  Rules
  Where We have rules at home, 18. ________ and clubs...
  Types Informal rules: Teachers and parents will be 19. ________ if you break them.
    Laws: Breaking them can have 20. ________ consequences.
  Goal Rules can keep you 21. ________. If there are no rules, driving could be 22. ________.

答案: 14. C【点拨】推理判断题。根据第一、二段内容可推断出作者通过列举数学课上的例子来说明课堂规则有助于保持学习秩序。故选C。15. B【点拨】词义猜测题。根据第二段中“Everyone needs an orderly and peaceful classroom. If there are no rules, the classroom will be chaotic!”可知,此处指的是没有规则的教室将会是混乱的。故单词“chaotic”意为“混乱的”,故选B。16. D【点拨】细节理解题。根据最后一段中“The rules for driving have a common goal(共同目标): Keep you safe on the road.”可知,选D。17. A【点拨】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了规则的重要性,遵守规则会让我们安全快乐地生活。故选A。
18. school 19. angry 20. bad 21. safe 22. dangerous

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭