第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
六 新情境·外卖点餐 马克和鲍勃在谈论班级里的趣事。请选择合适的选项补全对话。
Mark: Excuse me. Are you a new pupil in this class?
Bob: Yes. 1. ______
Mark: I’m Mark. 2. ______
Bob: Pleased to meet you, too. 3. ______
Mark: Because it’s going to rain.
Bob: 4. ______
Mark: It’s a baseball. But I am not good at it.
Bob: It doesn’t matter. 5. ______
A. Why are you taking an umbrella?
B. I can teach you.
C. My name is Bob.
D. Now look at my bag. What’s in it?
E. Pleased to meet you.
Mark: Excuse me. Are you a new pupil in this class?
Bob: Yes. 1. ______
Mark: I’m Mark. 2. ______
Bob: Pleased to meet you, too. 3. ______
Mark: Because it’s going to rain.
Bob: 4. ______
Mark: It’s a baseball. But I am not good at it.
Bob: It doesn’t matter. 5. ______
A. Why are you taking an umbrella?
B. I can teach you.
C. My name is Bob.
D. Now look at my bag. What’s in it?
E. Pleased to meet you.
答案:
1. C 2. E 3. A 4. D 5. B
七 新情境·童话故事 从方框中选择合适的单词补全短文,将序号写在横线上。
A. finished B. said C. showed D. laughed E. visited
Long long ago, there was a king (国王). He liked new clothes. One day, two men 1. ______ the king and said to him, “My king, we can make new clothes for you.” The king was happy. After a long time, the two men 2. ______ the new clothes. And they 3. ______ the king the new clothes. “My king, please put on the new clothes. Clever people can see them. Foolish (愚蠢的) people can’t see them.” The king walked through the city in his new clothes. There were many people in the street. They looked at the king and 4., “What beautiful clothes!” But a little boy pointed at the king and 5., “Ha! Ha! The king isn’t wearing any clothes!”
A. finished B. said C. showed D. laughed E. visited
Long long ago, there was a king (国王). He liked new clothes. One day, two men 1. ______ the king and said to him, “My king, we can make new clothes for you.” The king was happy. After a long time, the two men 2. ______ the new clothes. And they 3. ______ the king the new clothes. “My king, please put on the new clothes. Clever people can see them. Foolish (愚蠢的) people can’t see them.” The king walked through the city in his new clothes. There were many people in the street. They looked at the king and 4., “What beautiful clothes!” But a little boy pointed at the king and 5., “Ha! Ha! The king isn’t wearing any clothes!”
答案:
1. E 2. A 3. C 4. B 5. D
八 主题情境·购物的乌龙 阅读短文,完成下列任务。
Mr Green is from the UK. He teaches English in China. He can speak some Chinese, but he isn’t good at it. One day, Mr Green wanted to go shopping at the supermarket. Mr Li asked him to buy a cup for him. And he said “beizi” in Chinese. One hour later, Mr Green came back. He carried a quilt . He gave the quilt to Mr Li and said, “Here is your ‘beizi’.” Mr Li asked, “Why did you buy a quilt? I just want a cup.” “Oh, I made a mistake with the word ‘beizi’,” Mr Green said . “It’s easy to make mistakes with Chinese words.”
任务一:阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1.Mr Green bought a quilt for Mr Li at the supermarket.
( ) 2.Mr Green made mistakes with the word “beizi”.
任务二:阅读短文,选择正确答案。
( ) 1.Mr Green is a ______.
A.nurse B teacher C.driver
( ) 2.Mr Green isn’t good at ______.
A.French B.English C Chinese
( ) 3.Mr Li wanted a ______.
A.cup B.cap C.quilt
( ) 4.What’s the Chinese meaning of the word “quilt” ?新考法·词义推断]
A茶杯 B被子 C礼服
Mr Green is from the UK. He teaches English in China. He can speak some Chinese, but he isn’t good at it. One day, Mr Green wanted to go shopping at the supermarket. Mr Li asked him to buy a cup for him. And he said “beizi” in Chinese. One hour later, Mr Green came back. He carried a quilt . He gave the quilt to Mr Li and said, “Here is your ‘beizi’.” Mr Li asked, “Why did you buy a quilt? I just want a cup.” “Oh, I made a mistake with the word ‘beizi’,” Mr Green said . “It’s easy to make mistakes with Chinese words.”
任务一:阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
( ) 1.Mr Green bought a quilt for Mr Li at the supermarket.
( ) 2.Mr Green made mistakes with the word “beizi”.
任务二:阅读短文,选择正确答案。
( ) 1.Mr Green is a ______.
A.nurse B teacher C.driver
( ) 2.Mr Green isn’t good at ______.
A.French B.English C Chinese
( ) 3.Mr Li wanted a ______.
A.cup B.cap C.quilt
( ) 4.What’s the Chinese meaning of the word “quilt” ?新考法·词义推断]
A茶杯 B被子 C礼服
答案:
任务一:1. T 【点拨】由原文“He carried a quilt. He gave the quilt to Mr Li...”可知Mr Green给Mr Li买了一个被子,此题描述是正确的。
2. T 【点拨】由Mr Green说的“Oh, I made a mistake with the word ‘beizi’.”可知Mr Green弄错了“杯子”和“被子”,此句话描述是正确的。
任务二:1. B 【点拨】由原文“He teaches English in China.”可知Mr Green是一名教师,故选B。
2. C 【点拨】由原文“He can speak some Chinese, but he isn’t good at it.”可知Mr Green不擅长汉语,故选C。
3. A 【点拨】由原文“Mr Li asked him to buy a cup for him.”可知Mr Li想要一个cup,故选A。
4. B
查看更多完整答案,请扫码查看