第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
一 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
主题:生活与学习-我的生日 语篇类型:独白
I'm Sue. Today is my birthday. Mum makes a cake for me. On the cake, there are twelve candles(蜡烛).
At seven o'clock in the evening, there is a party at my home. All my friends come. They sing the birthday song to me. After eating the birthday cake, we begin to have fun. Look! Jenny is singing a song. Nick is playing the guitar. Lucy and Lily are dancing to the music. Others are clapping(拍手). How happy we are! But the bell rings. I open the door and see an old lady. She is my neighbour, Mrs Black. “I'm sleeping, but you make lots of noise(噪声),” she says. “I'm sorry. We'll hold down(限制)the noise,” I say.
We are having a lovely time today.
( ) 1. The party begins at 8:00.
( ) 2. The underlined word “neighbour” means “邻居”.新考法·词义推断
( ) 3. Sue is twelve years old now.
( ) 4. Sue and her friends are happy today.
( ) 5. Mrs Black is a young lady.
主题:生活与学习-我的生日 语篇类型:独白
I'm Sue. Today is my birthday. Mum makes a cake for me. On the cake, there are twelve candles(蜡烛).
At seven o'clock in the evening, there is a party at my home. All my friends come. They sing the birthday song to me. After eating the birthday cake, we begin to have fun. Look! Jenny is singing a song. Nick is playing the guitar. Lucy and Lily are dancing to the music. Others are clapping(拍手). How happy we are! But the bell rings. I open the door and see an old lady. She is my neighbour, Mrs Black. “I'm sleeping, but you make lots of noise(噪声),” she says. “I'm sorry. We'll hold down(限制)the noise,” I say.
We are having a lovely time today.
( ) 1. The party begins at 8:00.
( ) 2. The underlined word “neighbour” means “邻居”.新考法·词义推断
( ) 3. Sue is twelve years old now.
( ) 4. Sue and her friends are happy today.
( ) 5. Mrs Black is a young lady.
答案:
1. F 【点拨】根据原文“At seven o'clock in the evening, there is a party at my home.”可知聚会在晚上七点钟开始,而不是八点钟。
2. T 【点拨】根据原文“I'm sleeping, but you make lots of noise (噪声).”可知Mrs Black正在睡觉,Sue家的噪声打扰到她,可推测出Mrs Black是邻居,neighbour意为“邻居”。
3. T 【点拨】根据原文“On the cake, there are twelve candles (蜡烛).”可知蛋糕上有十二支蜡烛,Sue今年12岁了。
4. T 【点拨】根据原文“We are having a lovely time today.”可知Sue和她的朋友们今天过得很开心。
5. F 【点拨】根据原文“I open the door and see an old lady.”可知Mrs Black是一位老妇人,而不是一位年轻的女士。
二 阅读短文,选择正确答案。
主题:日常生活-野外研学 语篇类型:介绍类短文

April 20th, 2023 Thursday Weather:
Today is Thursday. We have no classes at school. We have a field trip today. We are very excited. We take a school bus to leave(离开)the school. In the park, the trees are green and the flowers are blooming. Some birds are singing and dancing in the trees. Some bees(蜜蜂)are busy flying and dancing in the flowers. Look! Amy is watching insects(昆虫)and Peter is collecting leaves. They want to write a report(报告). Some boys are running around the flowers. How happy we are! We all have a good time.
( ) 1. What's the weather like today?
A. Fine. B. Rainy. C. Cloudy.
( ) 2. They go to the park _________.
A. on foot B. by bus C. by bike
( ) 3. What's the Chinese meaning of the word “excited”?新考法·词义推断
A. 难过的 B. 伤心的 C. 兴奋的
( ) 4. What's the best title for the passage?新考法·拟定标题
A. A school picnic B. A field trip C. Some girls
( ) 5. Which of the following is NOT true?新考法·细节理解
A. There are some bees in the flowers.
B. Amy and Peter are writing a report.
C. We are having a lovely time.
主题:日常生活-野外研学 语篇类型:介绍类短文
April 20th, 2023 Thursday Weather:
Today is Thursday. We have no classes at school. We have a field trip today. We are very excited. We take a school bus to leave(离开)the school. In the park, the trees are green and the flowers are blooming. Some birds are singing and dancing in the trees. Some bees(蜜蜂)are busy flying and dancing in the flowers. Look! Amy is watching insects(昆虫)and Peter is collecting leaves. They want to write a report(报告). Some boys are running around the flowers. How happy we are! We all have a good time.
( ) 1. What's the weather like today?
A. Fine. B. Rainy. C. Cloudy.
( ) 2. They go to the park _________.
A. on foot B. by bus C. by bike
( ) 3. What's the Chinese meaning of the word “excited”?新考法·词义推断
A. 难过的 B. 伤心的 C. 兴奋的
( ) 4. What's the best title for the passage?新考法·拟定标题
A. A school picnic B. A field trip C. Some girls
( ) 5. Which of the following is NOT true?新考法·细节理解
A. There are some bees in the flowers.
B. Amy and Peter are writing a report.
C. We are having a lovely time.
答案:
1. C 【点拨】根据原文开头的天气图案可知天气是多云的,故选cloudy。
2. B 【点拨】根据原文“We take a school bus to leave (离开) the school.”可知他们是坐校车去的公园。
3. C 【点拨】根据原文“We have a field trip today.”可推测出我们今天有一次野外旅行,我们非常兴奋,excited意为“兴奋的”。
4. B 【点拨】根据原文“We have a field trip today.”可知短文是有关野外旅行的。
5. B 【点拨】根据原文“Amy is watching insects (昆虫) and Peter is collecting leaves.”可知Amy和Peter没有在写报告。
查看更多完整答案,请扫码查看