2025年5年中考3年模拟七年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册冀教版》

Ⅰ 用括号内所给词的适当形式填空
1. [新独家原创] Tai Chi is good for our health and it helps us become ______ (relax).
2. (2024 山东青岛二十六中月考) The discussion ______ ( focus ) on three main problems yesterday.
3. ______ ( not spend ) too much time playing the computer games.(E7207002)
答案: relaxed@@focused@@Don’t spend
Ⅱ 根据汉语意思完成句子, 每空一词
4. [人与自我·职业精神] [新独家原创] 耐心对待每一位学生是老师的职责。
It’s a teacher’s duty to ______ ______ every student.
全解 P208 知识点
5. 我能给你一些关于如何保持健康的建议。
I can give you some advice ______ ______ ______ keep healthy.
6. 太极能够帮助建立整个身体的平衡。
Tai Chi can help ______ ______ balance of the whole body.
7. [人与社会·文化自信] 中国功夫, 又称武术或中国武术, 是中国传统文化的重要组成部分。
Chinese kung fu, also ______ ______ wushu or Chinese martial art, is an important part of traditional Chinese culture.
8. [人与自我·热爱劳动] [新独家原创] 孩子们将会通过做家务获得成就感。
Children will get ______ ______ ______ achievement by doing housework.
答案: be patient with@@on how to@@build up@@known as@@a sense of
Ⅲ 补全对话
(2024 河北高碑店抽测)
根据下面的对话情景, 在空白处填入一个适当的句子, 使对话的意思连贯、完整。
A: What’s happened to you?
B: 9. ____________. I’m feeling kind of weak.
A: Maybe you don’t take exercise regularly.
B: 10. ____________. I don’t have the habit of taking exercise.
A: But you should know that a sound mind lives in a sound body.
B: 11. ____________?
A: It means that if you do not keep yourself healthy, you can’t do anything well.
B: 12. ____________?
A: You should take exercise, such as running, swimming. Exercise can help you keep healthy.
B: 13. ____________. I’ll take your advice.
答案: Nothing serious@@Yes/Yes, you are right@@What does it mean@@Can you tell me what I should do/What should I do@@Thanks a lot/Thanks/Thank you
Ⅳ 阅读表达
(2024 山东潍坊三中段考,46—50,★☆☆)
阅读下面短文, 简略回答问题。
What is the most important thing in the world? I think it is health. We can lose our money, house, car, or even clothes and we can still survive( 存活 ). But if health is lost, we will surely die. That is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly.
In order to eat healthily, I usually avoid eating food high in fat, like French fries and cookies. I eat little meat but a lot of fresh vegetables and fruits.
Taking exercise every day helps me build up a strong body. Regular exercise is an important part of keeping me healthy.
What’s more, I think friends are also an important part of keeping healthy. Many studies show that people with a wide range of social contacts( 社会关系 ) get sick less than those with few friends. I always feel better when I am with friends than when I am alone. When I am with my friends, I always laugh. Laughing is also an important part of health. I like to laugh with my friends.
By eating properly and exercising regularly, I can keep my body at a proper weight and keep healthy. By spending time with my friends, I can keep my mind as well as my body happy. These things sound easy to do, but not many people can manage them. I think a strong will( 意志力 ) is necessary if we want to keep healthy.(E7207003)
14. What does the writer think is the most important thing in the world?
____________________
15. To eat healthily, what does the writer eat?
____________________
16. What helps the writer build up a strong body?
____________________
17. What’s the advantage( 好处 ) of spending time with friends?
____________________
18. What is necessary if we want to keep healthy?
____________________
答案: The writer thinks health is the most important thing in the world. 由第一段的前两句可知答案。@@The writer eats little meat but a lot of fresh vegetables and fruits. 由第二段的最后一句可知答案。@@Taking exercise every day. 由第三段的第一句可知答案。@@It can keep the mind as well as the body happy. 由最后一段中的“By spending time with my friends, I can keep my mind as well as my body happy.”可知答案。@@A strong will. 由最后一段的最后一句可知答案。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭