十二 有时,面对表面看似无害的事物也要留神,以防其潜在的危险。阅读短文,判断正(T)误(F)。(4分)
Troy is a small city. The people of Troy have to fight the Greeks. One morning, the people of Troy wake up and find a huge wooden horse! It is standing outside the city gate. Some people come out to see the huge wooden horse.
“What’s this? How does it get here? Where does it come from?”
A soldier(士兵) of Troy stands on its back and taps its body. It doesn’t move. People think it is a big toy. So they open the gate and drag it into the city. The people come to see the horse. “How big it is!” “I want to ride that horse.” They don’t see what is coming. There are men hiding inside the horse!
Late at night, the hidden(隐藏的) door of the wooden horse opens! The men inside come out! It is a big surprise! The Greeks fool the people of Troy and win the fight. Thanks to the wooden horse!
( )1. At first, the people of Troy think the wooden horse is a toy.
( )2. The Greeks drag the wooden horse into the city.
( )3. The people hiding inside the horse come out in the morning.
( )4. The Greeks win the fight in the end.
Troy is a small city. The people of Troy have to fight the Greeks. One morning, the people of Troy wake up and find a huge wooden horse! It is standing outside the city gate. Some people come out to see the huge wooden horse.
“What’s this? How does it get here? Where does it come from?”
A soldier(士兵) of Troy stands on its back and taps its body. It doesn’t move. People think it is a big toy. So they open the gate and drag it into the city. The people come to see the horse. “How big it is!” “I want to ride that horse.” They don’t see what is coming. There are men hiding inside the horse!
Late at night, the hidden(隐藏的) door of the wooden horse opens! The men inside come out! It is a big surprise! The Greeks fool the people of Troy and win the fight. Thanks to the wooden horse!
( )1. At first, the people of Troy think the wooden horse is a toy.
( )2. The Greeks drag the wooden horse into the city.
( )3. The people hiding inside the horse come out in the morning.
( )4. The Greeks win the fight in the end.
答案:
1. T 解析:根据“People think it is a big toy.”可知,特洛伊城的人们一开始认为突然出现的木马只是一个大玩具。故填 T。
2. F 解析:根据“A soldier of Troy ... So they open the gate and drag it into the city.”可知,把木马拉进城的是特洛伊人,而不是希腊人。故填 F。
3. F 4. T
2. F 解析:根据“A soldier of Troy ... So they open the gate and drag it into the city.”可知,把木马拉进城的是特洛伊人,而不是希腊人。故填 F。
3. F 4. T
十三 话剧节上,亮亮的好朋友Amy带着自己的小组表演了一个有趣的故事。阅读故事,完成下列任务。(5分)
A giant lives in a big house with a beautiful garden. There are beautiful flowers in spring. It’s cool under the trees in summer. There is delicious fruit in autumn. And it is funny to make a snowman in winter. Children like to play in the garden. They have a lot of fun there.
1. ________ ※The giant sees the children in the garden. He is angry. So he builds a tall wall. Now the children can’t play in the garden. Miss Spring, Miss Summer and Miss Autumn do not visit the garden. It is always winter in the garden. “It’s cold here. Where’s Miss Spring?” The giant looks at his garden and feels sad.
2. ________ ※One morning, the giant hears some lovely sounds. He sees some beautiful flowers too. He finds some children in his garden. They are coming through a hole. They bring Miss Spring to his garden!
The giant is very happy. He knocks down the wall around his garden. The children can play in the garden again. And the four seasons come back to the garden.
(一)根据故事内容,选择与标“※”段落相对应的图片。(2分)

(二)根据故事内容,选择正确的答案。(3分)
( )1. What’s the beginning of the story?
A. The giant knocks down the wall.
B. The giant builds a tall wall around his garden.
C. The children have a lot of fun in the giant’s garden.
( )2. Who brings spring to the giant’s garden?
A. The giant. B. The children. C. Miss Winter.
( )3. What does the story want to tell us?
A. Sharing rose gets fun. B. Life has four seasons. C. Every season brings its joy.
A giant lives in a big house with a beautiful garden. There are beautiful flowers in spring. It’s cool under the trees in summer. There is delicious fruit in autumn. And it is funny to make a snowman in winter. Children like to play in the garden. They have a lot of fun there.
1. ________ ※The giant sees the children in the garden. He is angry. So he builds a tall wall. Now the children can’t play in the garden. Miss Spring, Miss Summer and Miss Autumn do not visit the garden. It is always winter in the garden. “It’s cold here. Where’s Miss Spring?” The giant looks at his garden and feels sad.
2. ________ ※One morning, the giant hears some lovely sounds. He sees some beautiful flowers too. He finds some children in his garden. They are coming through a hole. They bring Miss Spring to his garden!
The giant is very happy. He knocks down the wall around his garden. The children can play in the garden again. And the four seasons come back to the garden.
(一)根据故事内容,选择与标“※”段落相对应的图片。(2分)
(二)根据故事内容,选择正确的答案。(3分)
( )1. What’s the beginning of the story?
A. The giant knocks down the wall.
B. The giant builds a tall wall around his garden.
C. The children have a lot of fun in the giant’s garden.
( )2. Who brings spring to the giant’s garden?
A. The giant. B. The children. C. Miss Winter.
( )3. What does the story want to tell us?
A. Sharing rose gets fun. B. Life has four seasons. C. Every season brings its joy.
答案:
(一)1. B 2. A
(二)1. C 2. B
3. A 解析:通读故事可知,当巨人接纳孩子们来花园玩时,花园就变得又温暖又美丽。A 选项意为“赠人玫瑰,手有余香”,符合故事的内核。故选 A。
(二)1. C 2. B
3. A 解析:通读故事可知,当巨人接纳孩子们来花园玩时,花园就变得又温暖又美丽。A 选项意为“赠人玫瑰,手有余香”,符合故事的内核。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看