(B)(2024·徐州市沛县期末)
Today, AI(人工智能) is helping doctors and nurses in many ways.
In the hospital, doctors can ask AI about a sickness, and AI can tell them what it knows from books and studies. This helps the doctors know the sickness better. AI can also look at pictures of our bodies, like X - rays. Sometimes doctors can’t find everything wrong. AI helps them find out something wrong with a man.
Sometimes, people live far away from hospitals and they can’t go to the hospital. AI can talk to them on the computer and help them see a doctor from their homes. This is called tele - medicine.
In the future, AI helps us live well. And with the help of AI, doctors and nurses can do their jobs better and help more people.
根据短文内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. How does AI help doctors with a sickness?
A. Doctors can ask AI about a sickness.
B. AI can ask doctors about a sickness.
C. AI can give medicine to the doctors.
( )2. What is “tele - medicine” in the passage?
A. Going to the hospital. B. Seeing the doctor on the computer.
C. Living near the doctors.
( )3. How can AI help in the future?
A. AI can help doctors work better. B. AI can make more hospitals.
C. AI can take the place of(取代) doctors.
( )4. The best title for the passage is “______”.
A. AI, a new computer B. AI, a new doctor C. AI, a new hospital
Today, AI(人工智能) is helping doctors and nurses in many ways.
In the hospital, doctors can ask AI about a sickness, and AI can tell them what it knows from books and studies. This helps the doctors know the sickness better. AI can also look at pictures of our bodies, like X - rays. Sometimes doctors can’t find everything wrong. AI helps them find out something wrong with a man.
Sometimes, people live far away from hospitals and they can’t go to the hospital. AI can talk to them on the computer and help them see a doctor from their homes. This is called tele - medicine.
In the future, AI helps us live well. And with the help of AI, doctors and nurses can do their jobs better and help more people.
根据短文内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. How does AI help doctors with a sickness?
A. Doctors can ask AI about a sickness.
B. AI can ask doctors about a sickness.
C. AI can give medicine to the doctors.
( )2. What is “tele - medicine” in the passage?
A. Going to the hospital. B. Seeing the doctor on the computer.
C. Living near the doctors.
( )3. How can AI help in the future?
A. AI can help doctors work better. B. AI can make more hospitals.
C. AI can take the place of(取代) doctors.
( )4. The best title for the passage is “______”.
A. AI, a new computer B. AI, a new doctor C. AI, a new hospital
答案:
(B)1.A
2.B 解析:根据短文倒数第二段可知,当病人离医院较远,不方便去医院时,AI可以通过电脑和他们对话,并帮助他们看医生,这就叫作tele - medicine,即“远程医疗”。故选B。
3.A 4.B
2.B 解析:根据短文倒数第二段可知,当病人离医院较远,不方便去医院时,AI可以通过电脑和他们对话,并帮助他们看医生,这就叫作tele - medicine,即“远程医疗”。故选B。
3.A 4.B
十三 新趋势 绘本阅读 任务型阅读。(10分)
Alice in Wonderland
(2024·常州市溧阳期末改编)Alice sees a white rabbit in the garden. The rabbit is wearing a coat! “How funny! What’s he doing here?” Alice thinks. Then she sees the rabbit take out a watch, have a look and run away. Alice runs after the rabbit.
The rabbit jumps into a big hole. Alice jumps into the hole too. But she can’t see the rabbit! Alice finds a small door and a small key. She opens the small door with the key. “The rabbit runs through the door!” she thinks.
(一)根据故事内容,用数字给下列图片排序。(5分)

( ) ( ) ( ) ( ) ( )
(二)从方框中选择合适的句子,续写故事,将序号填入右侧进程图中相应的位置。(有一项多余)(5分)
A. She becomes small now.
B. Alice eats the cake and becomes big.
C. Alice goes through the door.
D. Then she finds a small bottle on the table.
E. She drinks the water in the bottle.
F. Alice can’t get through the door. She is too big!

Alice in Wonderland
(2024·常州市溧阳期末改编)Alice sees a white rabbit in the garden. The rabbit is wearing a coat! “How funny! What’s he doing here?” Alice thinks. Then she sees the rabbit take out a watch, have a look and run away. Alice runs after the rabbit.
The rabbit jumps into a big hole. Alice jumps into the hole too. But she can’t see the rabbit! Alice finds a small door and a small key. She opens the small door with the key. “The rabbit runs through the door!” she thinks.
(一)根据故事内容,用数字给下列图片排序。(5分)
( ) ( ) ( ) ( ) ( )
(二)从方框中选择合适的句子,续写故事,将序号填入右侧进程图中相应的位置。(有一项多余)(5分)
A. She becomes small now.
B. Alice eats the cake and becomes big.
C. Alice goes through the door.
D. Then she finds a small bottle on the table.
E. She drinks the water in the bottle.
F. Alice can’t get through the door. She is too big!
答案:
十三、(一)3 4 1 2 5
(二)FDEAC
(二)FDEAC
查看更多完整答案,请扫码查看