Five fingers are brothers. One day, they had a quarrel(争吵). The thumb(大拇指)said, “People use me when they praise(表扬)something.” The forefinger(食指)said, “People use me to give orders.” The other three fingers also thought themselves were the best.
At that time, a ball came. He smiled when he heard their quarrel. He said, “The one who can hold me up is the best.”
The thumb tried his best to hold the ball up, but he failed. The forefinger, the middle finger, the ring finger and the little finger did the same thing. But they all failed. “If you work together, you can hold me up,” the ball said. Then the five brothers held the ball up together.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(每小题1分,共5分)
( )1. Five fingers had a quarrel.
( )2. People use the forefinger when they praise something.
( )3. All the fingers thought themselves were the best.
( )4. The ball was angry when he heard their quarrel.
( )5. The thumb, the forefinger, the middle finger, the ring finger and the little finger together held up the ball at last.
At that time, a ball came. He smiled when he heard their quarrel. He said, “The one who can hold me up is the best.”
The thumb tried his best to hold the ball up, but he failed. The forefinger, the middle finger, the ring finger and the little finger did the same thing. But they all failed. “If you work together, you can hold me up,” the ball said. Then the five brothers held the ball up together.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(每小题1分,共5分)
( )1. Five fingers had a quarrel.
( )2. People use the forefinger when they praise something.
( )3. All the fingers thought themselves were the best.
( )4. The ball was angry when he heard their quarrel.
( )5. The thumb, the forefinger, the middle finger, the ring finger and the little finger together held up the ball at last.
答案:
1. T
2. F 解析:由“The thumb said, ‘People use me when they praise something.’”可知,人们用大拇指表扬事物。
3. T
4. F 解析:由“He smiled when he heard their quarrel.”可知,球没生气。
5. T
2. F 解析:由“The thumb said, ‘People use me when they praise something.’”可知,人们用大拇指表扬事物。
3. T
4. F 解析:由“He smiled when he heard their quarrel.”可知,球没生气。
5. T
Dear Mike,
How about coming to Susan’s eleventh birthday party this afternoon? Now Amy, Peter, John and I are at Susan’s house. You don’t need to bring any food here. We are helping Susan prepare food for her party. There are some oranges, bananas and hamburgers on the table. Oh, I also see ice cream. We’ve heard that it’s your favourite food.
The party will begin at three o’clock and end at six o’clock in the afternoon. By the way, when you come, please take my guitar with you. We will have the fancy dress showtime. I am asked to play the guitar for all the guests. The guitar is in the bookcase in my room. If you can’t find it, just call me.
We’re looking forward to meeting you soon.
Yours,
Sonia
(一)根据短文内容,回答问题。(每小题2分,共4分)
1. How old is Susan?
______________________________
2. When should Mike call Sonia?
______________________________
(二)[新考法]根据短文内容,完成思维导图。(每小题2分,共6分)
Who:Susan and her friends
A 1. ________ party
Activities:
·2. ________ food
·have the fancy dress showtime
·play the 3. ________
Where:at Susan’s house
How about coming to Susan’s eleventh birthday party this afternoon? Now Amy, Peter, John and I are at Susan’s house. You don’t need to bring any food here. We are helping Susan prepare food for her party. There are some oranges, bananas and hamburgers on the table. Oh, I also see ice cream. We’ve heard that it’s your favourite food.
The party will begin at three o’clock and end at six o’clock in the afternoon. By the way, when you come, please take my guitar with you. We will have the fancy dress showtime. I am asked to play the guitar for all the guests. The guitar is in the bookcase in my room. If you can’t find it, just call me.
We’re looking forward to meeting you soon.
Yours,
Sonia
(一)根据短文内容,回答问题。(每小题2分,共4分)
1. How old is Susan?
______________________________
2. When should Mike call Sonia?
______________________________
(二)[新考法]根据短文内容,完成思维导图。(每小题2分,共6分)
Who:Susan and her friends
A 1. ________ party
Activities:
·2. ________ food
·have the fancy dress showtime
·play the 3. ________
Where:at Susan’s house
答案:
(一)1. She is eleven/11. 2. When he can't find the guitar.
(二)1. birthday 2. prepare 3. guitar
(二)1. birthday 2. prepare 3. guitar
查看更多完整答案,请扫码查看