2025年通城学典课时作业本六年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典课时作业本六年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典课时作业本六年级英语下册译林版》

A
Once upon a time, a farmer was working in his field when he saw a rabbit run into a tree trunk(树桩)and die. The farmer was very happy to find such easy food. He took the rabbit home and ate it. He decided to stay by the tree and wait for another rabbit to run into it. He sat there all day, hoping for another lucky accident. However, no other rabbits came. He finally realized that his plan was foolish. He learned that he needed to work hard and not to rely on luck.
根据短文内容,选择正确的答案。(每小题2分,共10分)
( )1. When did the farmer see a rabbit run into a tree trunk?
A. When he was sleeping under a tree.
B. When he was picking fruit in the woods.
C. When he was working in his field.
( )2. What did the farmer do when he got the rabbit?
A. He took it home and ate it.
B. He put it under the tree.
C. He sent the rabbit back to its home.
( )3. What’s the Chinese meaning of the underlined word “accident” in the story?
A. 幸运的事 B. 偶然的事 C. 交通事故
( )4. Which picture shows the story best?

( )5. What can we learn from the story?
A. We can get some rabbits by waiting by the trees.
B. We need to rely on luck and not to work hard.
C. Working hard is always better than waiting for the good luck.
答案: 1. C 2. A 3. B 4. C 5. C
B
One day, Mr Read and his son Robert were going out for a walk. Mr Read put on a pair of shoes together with a pair of socks, one white and one yellow. As they came out of the house, Rober noticed(注意)the colours of his father’s socks and said, “You’ve put on two different socks, Dad.” When Mr Read heard this, he looked at his socks and found that his son was right. They went back home to change the socks. Mr Read was happy and said to his son, “You’re so clever!” Then he asked his son to get another pair of socks for him. But Robert could only find one white sock and one yellow sock. He then took the socks to his father and said, “It’s no use changing. These socks at home are also different, one yellow and one white.” Mr Read agreed(同意)with his son and they went out for a walk.
(一)根据短文内容,给下列图片排序。(共5分)

(二)根据短文内容,判断正(T)误(F)。(每小题1分,共5分)
( )1. Mr Read put on a pair of shoes with different colours at first.
( )2. One sock was yellow and the other was white.
( )3. Robert found a pair of white socks for his father.
( )4. They went back home to change shoes.
( )5. Mr Read was a clever man.
答案: (一)3 1 5 2 4
(二)1. F 2. T 3. F 4. F 5. F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭