第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
一、阅读短文,完成下列各题。
People go to work in different ways. Some people walk to work because they live not very far. Some people go to work by car because the car is very fast.
In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy. You only have to pay little money for one ticket(票), and get to your place quickly. In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are always many people in the subway.
Now, a lot of cities are building subways. It can make people’s life more convenient(方便的).
(一)阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. In the evening when people come from work, there aren’t always many people in the subway in Shanghai.
( )2. It’s not very easy to go to work by subway in Shanghai.
( )3. Many cities are building subways because they are convenient.
( )4. People go to work in different ways.
(二)阅读短文,回答问题。
5. Why do people go to work by car?
______________________________
6. Why do people in Shanghai like to take the subway?
______________________________
People go to work in different ways. Some people walk to work because they live not very far. Some people go to work by car because the car is very fast.
In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy. You only have to pay little money for one ticket(票), and get to your place quickly. In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are always many people in the subway.
Now, a lot of cities are building subways. It can make people’s life more convenient(方便的).
(一)阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. In the evening when people come from work, there aren’t always many people in the subway in Shanghai.
( )2. It’s not very easy to go to work by subway in Shanghai.
( )3. Many cities are building subways because they are convenient.
( )4. People go to work in different ways.
(二)阅读短文,回答问题。
5. Why do people go to work by car?
______________________________
6. Why do people in Shanghai like to take the subway?
______________________________
答案:
(一)1~4 FFTT
1. 由原文第二段最后一句“In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are always many people in the subway.”可知,在早上和晚上当人们去上班或下班的时候,地铁里总是有很多人。

故答案是F。
2. 由原文第二段第一、二句“In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy.”可知,在上海,很多人喜欢坐地铁。它很便宜又简单。故答案是F。
3. 由原文第三段可知,很多城市正在建地铁因为它们很便利。故答案是T。
4. 通读全文可知,人们上班的方式不一样。故答案是T。
(二)5. Because the car is very fast.
6. Because it’s very cheap and easy.
5. 由原文第一段第三句“Some people go to work by car because the car is very fast.”可知,一些人开车去上班因为开车快。故答案是“Because car is very fast.”。
6. 由原文第二段第一、二句“In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy.”可知,在上海,很多人喜欢坐地铁。它很便宜又简单。故答案是“Because it’s very cheap and easy.”。
(一)1~4 FFTT
1. 由原文第二段最后一句“In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are always many people in the subway.”可知,在早上和晚上当人们去上班或下班的时候,地铁里总是有很多人。
故答案是F。
2. 由原文第二段第一、二句“In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy.”可知,在上海,很多人喜欢坐地铁。它很便宜又简单。故答案是F。
3. 由原文第三段可知,很多城市正在建地铁因为它们很便利。故答案是T。
4. 通读全文可知,人们上班的方式不一样。故答案是T。
(二)5. Because the car is very fast.
6. Because it’s very cheap and easy.
5. 由原文第一段第三句“Some people go to work by car because the car is very fast.”可知,一些人开车去上班因为开车快。故答案是“Because car is very fast.”。
6. 由原文第二段第一、二句“In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and easy.”可知,在上海,很多人喜欢坐地铁。它很便宜又简单。故答案是“Because it’s very cheap and easy.”。
二、阅读短文,选择正确的答案并回答问题。
Tony is the first to see the bus. He shouts and waves his hands. The other people in the village start to run. Everyone shouts and waves. It is the school bus. This bus doesn’t take children to school. In this village in Mexico, there are no schools. The bus is the school. The driver of the bus is the teacher. The bus will stay in the village for three months.
In the morning, the teacher gives lessons to the small children. In the afternoon, the big children come. First they work in the fields. Then they come to school. At night, the fathers and mothers go to the school. They want to learn too.
Some day the village will have a real school. But now, the school on wheels is the only school.
( )1. When the bus comes to the village, people .
A. work in the field B. run away C. shout and wave
( )2. In this village in Mexico, there are no schools. is the teacher.
A. Tony B. The bus driver C. Parents
( )3. This bus stays in the village for .
A. three days B. three months C. three years
( )4. In the morning, come to school to study.
A. the small children B. the big children C. fathers and mothers
( )5. Which of the following is not true?
A. The school bus is the school.
B. The school bus only opens for children.
C. Now in this village in Mexico, the school on wheels is the only school.
6. 新考法 拟标题 What’s the best title for the passage?
《学霸攻略》电子书P4
有本题答题技巧
Tony is the first to see the bus. He shouts and waves his hands. The other people in the village start to run. Everyone shouts and waves. It is the school bus. This bus doesn’t take children to school. In this village in Mexico, there are no schools. The bus is the school. The driver of the bus is the teacher. The bus will stay in the village for three months.
In the morning, the teacher gives lessons to the small children. In the afternoon, the big children come. First they work in the fields. Then they come to school. At night, the fathers and mothers go to the school. They want to learn too.
Some day the village will have a real school. But now, the school on wheels is the only school.
( )1. When the bus comes to the village, people .
A. work in the field B. run away C. shout and wave
( )2. In this village in Mexico, there are no schools. is the teacher.
A. Tony B. The bus driver C. Parents
( )3. This bus stays in the village for .
A. three days B. three months C. three years
( )4. In the morning, come to school to study.
A. the small children B. the big children C. fathers and mothers
( )5. Which of the following is not true?
A. The school bus is the school.
B. The school bus only opens for children.
C. Now in this village in Mexico, the school on wheels is the only school.
6. 新考法 拟标题 What’s the best title for the passage?
《学霸攻略》电子书P4
有本题答题技巧
答案:
1~5 CBAB
6. The school on wheels(答案不唯一)
6. The school on wheels(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看