第133页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
五、将下列句子重新排列,组成一段通顺的对话。
A. Yes,you are right.
B. No,it’s a Chinese festival.
C. Please guess!
D. It’s in September or October,right?
E. Let me see. Is it a Western festival?
F. What festival do you like,Peter?
G. Oh,I see. It’s the Mid-Autumn Festival.
A. Yes,you are right.
B. No,it’s a Chinese festival.
C. Please guess!
D. It’s in September or October,right?
E. Let me see. Is it a Western festival?
F. What festival do you like,Peter?
G. Oh,I see. It’s the Mid-Autumn Festival.
答案:
F C E B D A G
六、阅读短文,完成下列各题。
The Mid-Autumn Festival is on the 15th of August in the Chinese lunar calendar(农历). It’s a special and important day for the Chinese. On the evening of the day,the moon is always bright and round.
During the Mid-Autumn Festival,people like to get together with their families and friends. They look at the full moon and eat nice food together. Moon cakes are very popular on this day. Many moon cakes are round like the moon. Some people like to go out together and stroll(闲逛) at the night market. Children often take lovely lanterns with them.
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
( )1. The Mid-Autumn Festival is on August 16th in the Chinese lunar calendar.
( )2. On the evening of the Mid-Autumn Festival,the moon is always bright and round.
( )3. At this festival,people like to get together with their families and friends.
( )4. Rice cakes are very popular at the Mid-Autumn Festival.
( )5. All people like to go out together at the Mid-Autumn Festival.
(二)新考法 开放式谈做法 What do you and your family do at the Mid-Autumn Festival?
______________________________
The Mid-Autumn Festival is on the 15th of August in the Chinese lunar calendar(农历). It’s a special and important day for the Chinese. On the evening of the day,the moon is always bright and round.
During the Mid-Autumn Festival,people like to get together with their families and friends. They look at the full moon and eat nice food together. Moon cakes are very popular on this day. Many moon cakes are round like the moon. Some people like to go out together and stroll(闲逛) at the night market. Children often take lovely lanterns with them.
(一)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
( )1. The Mid-Autumn Festival is on August 16th in the Chinese lunar calendar.
( )2. On the evening of the Mid-Autumn Festival,the moon is always bright and round.
( )3. At this festival,people like to get together with their families and friends.
( )4. Rice cakes are very popular at the Mid-Autumn Festival.
( )5. All people like to go out together at the Mid-Autumn Festival.
(二)新考法 开放式谈做法 What do you and your family do at the Mid-Autumn Festival?
______________________________
答案:
(一)1~5 F T T F F
1. 由文中“The Mid - Autumn Festival is on the 15th of August in the Chinese lunar calendar.”可知,中秋节在农历的八月十五,故填F。
2. 由文中“On the evening of the day, the moon is always bright and round.”可知,在八月十五晚上,月亮总是又亮又圆,故填T。
3. 由文中“During the Mid - Autumn Festival, people like to get together with their families and friends.”可知,在中秋节,人们喜欢和家人、朋友团聚在一起,故填T。
4. 由文中“Moon cakes are very popular on this day.”可知,月饼在这一天受大家的欢迎。而题中“rice cakes”意为“重阳糕”,故填F。
5. 由文中“Some people like to go out together and stroll at the night market.”可知,一些人喜欢在中秋节那天一起外出,在夜市闲逛,不是所有人,故填F。
(二) We often get together and have a big dinner. (答案不唯一)
1. 由文中“The Mid - Autumn Festival is on the 15th of August in the Chinese lunar calendar.”可知,中秋节在农历的八月十五,故填F。
2. 由文中“On the evening of the day, the moon is always bright and round.”可知,在八月十五晚上,月亮总是又亮又圆,故填T。
3. 由文中“During the Mid - Autumn Festival, people like to get together with their families and friends.”可知,在中秋节,人们喜欢和家人、朋友团聚在一起,故填T。
4. 由文中“Moon cakes are very popular on this day.”可知,月饼在这一天受大家的欢迎。而题中“rice cakes”意为“重阳糕”,故填F。
5. 由文中“Some people like to go out together and stroll at the night market.”可知,一些人喜欢在中秋节那天一起外出,在夜市闲逛,不是所有人,故填F。
(二) We often get together and have a big dinner. (答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看