第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
【经典考例】—______ free breakfasts ______ in all schools in China?
—No, not yet. Only in the rural areas.
A.Are; made
B.Do; serve
C.Are; served
D.Do; make
【答案】C
【解析】考查动词词义的辨析和被动语态的用法。句意为:“在中国所有的学校里都提供免费的早餐吗?”A项为被动语态,意为“被制作”;B项为主动语态,意为“提供”;C项为被动语态,意为“被提供”;D项为主动语态,意为“制作”。结合句意,可知应选C。
—No, not yet. Only in the rural areas.
A.Are; made
B.Do; serve
C.Are; served
D.Do; make
【答案】C
【解析】考查动词词义的辨析和被动语态的用法。句意为:“在中国所有的学校里都提供免费的早餐吗?”A项为被动语态,意为“被制作”;B项为主动语态,意为“提供”;C项为被动语态,意为“被提供”;D项为主动语态,意为“制作”。结合句意,可知应选C。
答案:
【经典考例】Hurry up! Once the concert starts, nobody ______ to enter the concert hall.
A.allows
B.allowed
C.is allowed
D.is allowing
【答案】C
【解析】考查一般现在时的被动语态。allows是一般现在时第三人称单数形式,allowed是过去式,is allowed是一般现在时的被动语态,is allowing是现在进行时。句意为:“快点!一旦音乐会开始,没有人被允许进入音乐会大厅。”由此可知应选C。
A.allows
B.allowed
C.is allowed
D.is allowing
【答案】C
【解析】考查一般现在时的被动语态。allows是一般现在时第三人称单数形式,allowed是过去式,is allowed是一般现在时的被动语态,is allowing是现在进行时。句意为:“快点!一旦音乐会开始,没有人被允许进入音乐会大厅。”由此可知应选C。
答案:
Ⅰ. 用所给单词的适当形式填空。
1. The ring ______ (make) of silver.
2. The street lights ______ (turn) on at seven o'clock in evening.
3. Is this kind of car ______ (produce) in Wuhan?
4. Many trees ______ (cut) down every year.
5. The classroom needs to ______ (clean) every day.
1. The ring ______ (make) of silver.
2. The street lights ______ (turn) on at seven o'clock in evening.
3. Is this kind of car ______ (produce) in Wuhan?
4. Many trees ______ (cut) down every year.
5. The classroom needs to ______ (clean) every day.
答案:
is made
are turned
produced
are cut
be cleaned
are turned
produced
are cut
be cleaned
( ) 1.I think he should be allowed ______ a new bike for himself.
A.buying
B.buys
C.bought
D.to buy
A.buying
B.buys
C.bought
D.to buy
答案:
D
( ) 2.You might find many ______ can speak English in ______.
A.Germen; German
B.Germen; Germany
C.Germans; Germany
D.Germanies; German
A.Germen; German
B.Germen; Germany
C.Germans; Germany
D.Germanies; German
答案:
C
( ) 3.—The noodles in this restaurant are very delicious.
—Yes, you're right. They make them ______.
A.use hand
B.use hands
C.by hand
D.by hands
—Yes, you're right. They make them ______.
A.use hand
B.use hands
C.by hand
D.by hands
答案:
C
( ) 4.—Why does your uncle buy a ______ house?
—Because he doesn't have enough money to buy a new one.
A.use
B.used
C.using
D.is used
—Because he doesn't have enough money to buy a new one.
A.use
B.used
C.using
D.is used
答案:
B
( ) 5.—An iPad is really a great thing.
—I agree. However, ______. Using iPads too much has a bad influence on us.
A.every coin has two sides
B.the grass is always greener on the other side
C.no pains, no gains
D.every dog has its day
—I agree. However, ______. Using iPads too much has a bad influence on us.
A.every coin has two sides
B.the grass is always greener on the other side
C.no pains, no gains
D.every dog has its day
答案:
A
Ⅲ. 阅读理解。
Beijing Opera is one of the Chinese traditional drama art forms and the largest Chinese opera form. Having a history of about 200 years, it is developed from many other drama forms, mostly from the local drama "Huiban", which was especially popular in south of China during the 18th century.
Theatrical(戏剧的)art forms in many other countries do not present singing, dancing and spoken parts together in one single drama. An opera singer, for example, neither dances nor speaks on stage. There are no singing or dancing parts in a modern play. In a dance drama, the dancer doesn't speak or sing. Traditional Chinese drama, including Beijing Opera, is a kind of entertainment. It includes spoken parts, singing and dancing.
Beijing Opera has spread to many other places. Mei Lanfang, one of the most famous performers, was the first to introduce Beijing Opera to foreigners and made highly successful tours to foreign countries.
"You will doubt and sometimes be a little bored, but you will be interested gradually. You will be strongly attracted to Beijing Opera, even if you know nothing about the drama background." This is how one traveler described his first experience in watching Beijing Opera.
Beijing Opera is China's national opera and it is full of Chinese cultural traditions. Welcome to China and enjoy Beijing Opera!
( ) 1. Beijing Opera is ______.
A. unpopular in north of China
B. only developed from the local drama "Huiban"
C. a much larger Chinese opera form
D. a Chinese traditional drama art form
( ) 2. After watching Beijing Opera for the first time, the traveler felt ______.
A. busy
B. nervous
C. interested
D. uneasy
( ) 3. The underlined word "it" in the last paragraph means ______.
A. Beijing Opera
B. local drama
C. an opera singer
D. a modern play
( ) 4. According to the passage, which of the following statements is NOT true?
A. Beijing Opera is a kind of entertainment.
B. An opera singer neither dances nor speaks on stage usually in many other countries.
C. Only old people are interested in Beijing Opera.
D. Mei Lanfang was the first one to introduce Beijing Opera to foreigners.
( ) 5. The main purpose of writing the passage is to ______.
A. ask young people to learn Beijing Opera
B. tell us something about Beijing Opera
C. show why Beijing Opera is popular in Europe
D. introduce everything about foreign Opera
Beijing Opera is one of the Chinese traditional drama art forms and the largest Chinese opera form. Having a history of about 200 years, it is developed from many other drama forms, mostly from the local drama "Huiban", which was especially popular in south of China during the 18th century.
Theatrical(戏剧的)art forms in many other countries do not present singing, dancing and spoken parts together in one single drama. An opera singer, for example, neither dances nor speaks on stage. There are no singing or dancing parts in a modern play. In a dance drama, the dancer doesn't speak or sing. Traditional Chinese drama, including Beijing Opera, is a kind of entertainment. It includes spoken parts, singing and dancing.
Beijing Opera has spread to many other places. Mei Lanfang, one of the most famous performers, was the first to introduce Beijing Opera to foreigners and made highly successful tours to foreign countries.
"You will doubt and sometimes be a little bored, but you will be interested gradually. You will be strongly attracted to Beijing Opera, even if you know nothing about the drama background." This is how one traveler described his first experience in watching Beijing Opera.
Beijing Opera is China's national opera and it is full of Chinese cultural traditions. Welcome to China and enjoy Beijing Opera!
( ) 1. Beijing Opera is ______.
A. unpopular in north of China
B. only developed from the local drama "Huiban"
C. a much larger Chinese opera form
D. a Chinese traditional drama art form
( ) 2. After watching Beijing Opera for the first time, the traveler felt ______.
A. busy
B. nervous
C. interested
D. uneasy
( ) 3. The underlined word "it" in the last paragraph means ______.
A. Beijing Opera
B. local drama
C. an opera singer
D. a modern play
( ) 4. According to the passage, which of the following statements is NOT true?
A. Beijing Opera is a kind of entertainment.
B. An opera singer neither dances nor speaks on stage usually in many other countries.
C. Only old people are interested in Beijing Opera.
D. Mei Lanfang was the first one to introduce Beijing Opera to foreigners.
( ) 5. The main purpose of writing the passage is to ______.
A. ask young people to learn Beijing Opera
B. tell us something about Beijing Opera
C. show why Beijing Opera is popular in Europe
D. introduce everything about foreign Opera
答案:
D
C
A
C
B
C
A
C
B
查看更多完整答案,请扫码查看