精英家教网 > 练习册解析答案 > 阳光学业评价八年级英语沪教版 > 第9页解析答案
阳光学业评价八年级英语沪教版

阳光学业评价八年级英语沪教版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册阳光学业评价八年级英语沪教版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

三、阅读文段,用寻读的方法找出问题的答案
The robot Cycler, sometimes called Recycler, by David Buckley, has been in business for more than 10 years.
Cycler was created to help teach children to recycle. Cycler can control some functions (作用) on his own, but for some other functions he is controlled by a coach.
David Buckley is a roboticist from the UK. He has been making robots since the 1970s.
Cycler is specially designed and built for the environment and education charity Waste Watch to bring its waste prevention message of Reduce, Reuse and Recycle to schools around the country. Waste Watch has three Cyclers operating in different parts of the US and their names are Shakespeare, Byron and Shelley.
Then how does Cycler work? To help Cycler in his job, he needs the coach to tell him what to do. Cycler has five microcontrollers (微控制器) as a brain and nervous system (神经系统). An MP3 sound file player, an amplifier and speakers allow him to talk, and seven electric motors make him move. The coach can make Cycler go around, move his arms, move his head and have full control over the MP3 player allowing highly interactive (交互的) dialogues to take place.
1. Who invented the Cycler robot?
A. Shakespeare.
B. Byron.
C. Shelley.
D. David Buckley.
2. How long has the Cycler robot been present?
A. For about 5 years.
B. For about 30 years.
C. Since about 10 years ago.
D. Since about 40 years ago.
3. What's the main aim (目的) to design the robot, according to the passage?
A. To help recycle the waste from schools.
B. To help students download MP3.
C. To teach children to protect the environment.
D. To make the classroom teaching interesting.
答案:1. D
解析:根据文段第一句“The robot Cycler...by David Buckley...”可知,Cycler机器人是由David Buckley发明的,故答案为D。
2. C
解析:由文段第一句“has been in business for more than 10 years”可知,Cycler机器人出现大约10年了,即“since about 10 years ago”,故答案为C。
3. C
解析:文段中提到“Cycler was created to help teach children to recycle.”以及“bring its waste prevention message of Reduce, Reuse and Recycle to schools”,“recycle”和“waste prevention”都属于保护环境的范畴,所以设计该机器人的主要目的是教孩子们保护环境,故答案为C。
四、构建关联
Do you think we still need an encyclopaedia today? Why or why not?
答案:Yes, I think we still need an encyclopaedia today. Although there is a lot of information on the Internet, encyclopaedias provide systematic, authoritative and reliable knowledge. They are carefully edited and reviewed by experts, ensuring the accuracy of the content. For students and people who need in-depth learning, encyclopaedias are a good source of knowledge. They can help us understand a subject comprehensively and form a correct knowledge framework.
解析:此题为开放性问题,答案合理即可。上述答案从百科全书的系统性、权威性和可靠性等方面阐述了其在当今仍有存在的必要性。
Nie Er was born in Kunming, Yunnan province, in 1912. He had a good 1.
talent
for music, and he could sing a song after hearing it just 2.
once
. Nie Er 3.
is famous for
composing the music for China's national anthem The March of Volunteers. The song 4.
encouraged
Chinese people to "march" together to save the nation. Nie Er wrote more than 30 songs during his short life. People think of him as 5.
a great musician
and call him "the People's Musician".
答案:1. talent
解析:“have a good talent for...”表示“在……方面有很好的天赋”,符合聂耳在音乐方面有天赋的语境,故填“talent”。
2. once
解析:“hear it just once”表示“只听一次”,说明聂耳音乐天赋高,听一次就能唱歌,故填“once”。
3. is famous for
解析:聂耳因创作《义勇军进行曲》而闻名,“be famous for...”表示“因……而闻名”,主语为第三人称单数,故填“is famous for”。
4. encouraged
解析:《义勇军进行曲》鼓励中国人民团结起来拯救国家,“encourage”表示“鼓励”,此处用一般过去时,故填“encouraged”。
5. a great musician
解析:人们认为聂耳是一位伟大的音乐家,“a great musician”符合语境,故填“a great musician”。