2025年实验班期末闯关必刷卷六年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班期末闯关必刷卷六年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班期末闯关必刷卷六年级英语上册译林版》

(
)6.I like
in the city. Would you like
in the city?

A.living;living
B.living;to live
C.live;living
答案: B
(
)7.My mother usually
shopping on the Internet, but she
some clothes in the shop tomorrow.

A.did;buy
B.does;buys
C.does;is going to buy
答案: C
(
)8.There are some pencils on the floor. Please
for me.

A.pick it up
B.pick them up
C.pick up them
答案: B
(
)9.There is a lot of
in this room. Who
here just now?

A.smoke;is smoking
B.smokes;smoked
C.smoke;smoked
答案: C
(
)10.—We went on an outing yesterday, but there was a strong wind. —


A.That’s great.
B.Sounds good.
C.What a pity!
答案: C
七 从方框中选择合适的句子,补全对话。(有一项多余)(10分)
A. We have to go to the gas station.
B. But what does that sign mean?
C. It means we can use our mobile phones everywhere.
D. It means we can’t use our mobile phones here.
E. What do they mean?
F. What do you want to do?
Dad: Oh, my car is out of oil. 1.
A

Peter: Look! There is one near the supermarket.
Dad: Here we are. Wait for me.
Peter: OK, Dad. Can I use your mobile phone?
Dad: 2.
F

Peter: I want to call Mum and tell her that I want to have some chicken and salad.
Dad: No, no, no! Look at the signs. 3.
E
Do you know?
Peter: They mean “No smoking” and “No fire”. 4.
B

Dad: You can think and guess.
Peter: 5.
D

Dad: Yes. You’re right.
Peter: Oh, I see.
答案: 1~5 AFEBD
(A)
A poor farmer had a friend. The friend was famous(有名的) for the wonderful apple trees he grew.
One day, the farmer’s friend gave him a young apple tree and told him how to plant it. The farmer was happy with the gift, but he did not know where to plant it.
He was afraid that if he planted the tree near the road, someone would steal(偷) the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbours(邻居) would come at night and steal some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit. At last, he planted the tree in his wood. But without sunlight or good soil(土壤), the tree was dead.
Later the friend asked the farmer why he planted the tree in such a poor place. “What is the difference?” the farmer said angrily and then told what he thought. “Yes,” said the friend, “but at least(至少) someone could enjoy the fruit. Now no one can enjoy the fruit. And the apple tree is dead.”
根据短文内容,选择正确的答案。(10分)
(
B
)1. How did the farmer feel when his friend gave him a young apple tree?
A. He felt sad.
B. He felt happy.
C. He felt sorry.
(
C
)2. Where did the farmer plant the tree?
A. Near his house.
B. In his field.
C. In his wood.
(
A
)3. Why was the apple tree dead?
A. Because there was no sunlight or good soil.
B. Because someone stole(偷) the apple tree.
C. Because the farmer planted it near the road.
(
C
)4. From the story, we know the farmer’s friend
.
A. was angry when he knew the apple tree was dead
B. was happy because no one could enjoy the fruit
C. wished(希望) the farmer could learn to share(分享)
(
A
)5. Which is TRUE according to(根据) the story?
A. The farmer was afraid that someone would steal the fruit.
B. Finally, no one could enjoy the fruit but(除了) the farmer.
C. The farmer knew how to plant the young apple tree well.
答案: 1~5 BCACA
1.根据文中“One day, the farmer’s friend gave him a young apple tree and told him how to plant it. The farmer was happy with the gift, but he did not know where to plant it.”可知,农夫获得了朋友给他的苹果树苗,农夫很开心,故选B。
2.根据“At last, he planted the tree in his wood.”可知,最终农夫在他的树林里种了树,故选C。
3.根据文中“But without sunlight or good soil, the tree was dead.”可知,没有阳光和好的土壤,树死掉了,故选A。
4.根据文中“... but at least someone could enjoy the fruit. Now no one can enjoy the fruit. And the apple tree is dead.”可知,农民的朋友希望农夫可以学会分享,故选C。
5.根据文本内容可知,农夫担心有人偷水果。选项B错误,因为农夫自己也没有吃到水果。选
项C错误,因为农夫不知道如何种好苹果树。
故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭