第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
一 重点题 阅读短文,完成下列各题。(9分)
Apps on the mobile phones
Apps on the mobile phones are very useful. They can help us a lot. Here are some apps on Li Xiang's mobile phone.

(一)根据表格内容,判断句子正(T)误(F)。(6分)
(
(
(
(二)根据表格内容,回答下列问题。(3分)
1. Which app can help Li Xiang with his study?
2. 新考法 开放式谈喜好 Which app do you like best? Why?
Apps on the mobile phones
Apps on the mobile phones are very useful. They can help us a lot. Here are some apps on Li Xiang's mobile phone.
(一)根据表格内容,判断句子正(T)误(F)。(6分)
(
T
)1. Li Xiang has to wear warm clothes tomorrow.(
F
)2. ABC Dictionary can help Li Xiang have a good sleep.(
F
)3. Li Xiang doesn't like listening to music.(二)根据表格内容,回答下列问题。(3分)
1. Which app can help Li Xiang with his study?
ABC Dictionary.
2. 新考法 开放式谈喜好 Which app do you like best? Why?
Soft Music. Because I like listening to music.(答案不唯一)
答案:
(一)1~3 T F F
(二)1. ABC Dictionary.
2. Soft Music. Because I like listening to music.(答案不唯一)
技巧点拨
任务型阅读解题技巧
1.快速浏览全文:先快速浏览文章标题、首尾段及每段首句,掌握文章的主旨大意,明确文章的话题和大致结构;
2.仔细阅读题目:认真研读题目要求,明确题目类型;
3.定位关键信息:根据题目中的关键词,在文中迅速定位相关信息;
4.复查答案:完成答题后,将答案代入原文,检查答案是否符合文章内容和逻辑,是否准确回答了问题。
(二)1. ABC Dictionary.
2. Soft Music. Because I like listening to music.(答案不唯一)
技巧点拨
任务型阅读解题技巧
1.快速浏览全文:先快速浏览文章标题、首尾段及每段首句,掌握文章的主旨大意,明确文章的话题和大致结构;
2.仔细阅读题目:认真研读题目要求,明确题目类型;
3.定位关键信息:根据题目中的关键词,在文中迅速定位相关信息;
4.复查答案:完成答题后,将答案代入原文,检查答案是否符合文章内容和逻辑,是否准确回答了问题。
二 阅读短文,完成下列各题。(15分)
New Wonderland Science Museum
In the New Wonderland Science Museum, you can try some fun activities and learn some interesting things about science. For example, you can try to build little houses with different things like wood, stones and grass. You can also try to walk in the air with a rope(绳子)tied(系)to your body. You can take photos in the museum, but you cannot use a flash(闪光灯). You can eat and drink in the museum, but you cannot run around and make loud noise.

(一)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(12分)
(
(
(
(
(二)新考法 开放式谈喜好 根据实际情况,回答问题。(3分)
Do you like science? Why?
New Wonderland Science Museum
In the New Wonderland Science Museum, you can try some fun activities and learn some interesting things about science. For example, you can try to build little houses with different things like wood, stones and grass. You can also try to walk in the air with a rope(绳子)tied(系)to your body. You can take photos in the museum, but you cannot use a flash(闪光灯). You can eat and drink in the museum, but you cannot run around and make loud noise.
(一)根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(12分)
(
T
)1. The name of the museum is New Wonderland Science Museum.(
F
)2. The museum opens every day.(
F
)3. The museum opens for free.(
F
)4. You cannot eat or drink in the museum.(二)新考法 开放式谈喜好 根据实际情况,回答问题。(3分)
Do you like science? Why?
Yes, I do. Because I can find more interesting things and know the world well.(答案不唯一)
答案:
(一)1~4 T F F F
(二)Yes, I do. Because I can find more interesting things and know the world well.(答案不唯一)
(二)Yes, I do. Because I can find more interesting things and know the world well.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看