2025年创新设计高中英语选择性必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语选择性必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



A
Students at an elementary school in California, with the help of their art teacher, created a telephone hotline that people can call to get cheerful advice from kids during difficult times. In just days, the hotline began getting thousands of calls an hour.
Jessica Martin, who teaches art at West Side School in Healdsburg, California, thought her students just might have the magic words needed to bring calmness to people in these difficult times. "To hear the pure joy from kids is extremely comforting," she says.
Ms. Martin, along with artist Asherah Weiss, worked with students at West Side on a project they called "PepToc". Actually, they called it "Pep Talk" first. But when Ms. Martin's 6 - year - old son drew an advertisement for the hotline and spelled it "PepToc", they decided they liked that even better.
The project had two parts—one was the hotline, and the other was creating encouraging posters.
The hotline is available in English and Spanish. It offers the happy voices of children of different ages sharing positive messages. For example, by pressing 3, you can hear a group of kindergartners saying together, "You can do it! Keep trying and don't give up!" Pressing 4 triggers the sounds of children giggling and laughing—a sound certain to bring a smile to anyone's face. Pressing 1 brings up ideas for people who are "feeling mad, frustrated, or nervous". Helpful suggestions include: "punch your pillow", or "go get a cookie". Pressing 2 results in "words of encouragement and life advice". This includes messages like: "The world is a better place with you in it." And "You are okay!"
Other students took part in making encouraging posters, which were hung up around the town. Many posters had strips of paper that people passing by could tear off and take with them. For example, one poster said "If you are mad, think of positive thoughts", and had tear - off strips reminding people to "Be happy".
1. What do we know about the PepToc project?
[A] The project has not started yet.
[B] It got its present name by accident.
[C] Its hotline only provides English service.
[D] Jessica Martin will answer the hotline calls.
2. You can press
D
to hear kids' laughter when calling the hotline.
[A] 1
[B] 2
[C] 3
[D] 4
3. What can passers - by do with the posters?
[A] They can add their comments to the posters.
[B] They can take away the posters' strips.
[C] They can take photos for posters for free.
[D] They can redesign the posters.
4. Who is the hotline possibly targeted at?
[A] Newborn babies.
[B] Relaxed vacationers.
[C] Experienced advice providers.
[D] Mentally stressed adults.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。文章主要报道了加州一所小学的学生在艺术老师马丁女士的帮助下创建了一条热线,让人们可以获得来自孩子们的乐观建议以助于缓解情绪。
1.B [细节理解题。根据第三段中“But when Ms.Martin’s 6-year-old...they liked that even better.”可知,PepToc项目现在的名字是偶然得到的,故选B项。]
2.D [细节理解题。根据第五段中“Pressing 4 triggers the sounds of children giggling and laughing—a sound certain to bring a smile to anyone’s face.”可知,拨打热线时,按4可以听到孩子们的笑声,故选D项。]
3.B [细节理解题。根据最后一段中“Many posters had strips of paper that people passing by could tear off and take with them.”可知,路人可以拿走海报的纸条,故选B项。]
4.D [推理判断题。根据第一段中“Students...to get cheerful advice from kids during difficult times.”及第二段中“Jessica Martin...to bring calmness to people in these difficult times.”及第五段中“It offers the happy voices of children of different ages sharing positive messages.”可知,这条热线电话针对的是精神压力大的成年人,为他们提供安慰和建议,故选D项。]
B
If you've ever been pleasant to a rude customer while waiting tables, or smilingly received a truly ugly sweater as a gift, you've participated in a display rule. This is hiding a negative emotion usually to promote harmony between two individuals. However, they can have negative consequences for the person suppressing a negative emotion or opinion.
As daily interactions become increasingly virtual, display rules are changing. A group of researchers from the University of Tokyo in Japan set out to answer the questions of how emojis are used to reflect emotions in different contexts, if the same display rules apply to emojis, and how they affect a person's well - being.
The study observed 1,289 participants who use Simeji, the most - downloaded emoji keyboard in Japan, and how the emojis were used to either express an emotion or mask it. The participants answered questions about their subjective well - being, and rated how often they use emojis. They were also given messages with different social contexts and asked to respond to them as they would normally, and then rated the intensity of the expression of their emotions.
The study found that texters chose to express more emotions via emoji with people in a private context or with a close friend. The respondents expressed the least amount of emotion with higher - status individuals. The most intense expressions of emotion came with matching emojis, unless the respondents felt the need to mask their true feelings, such as using a smiling emoji to mask sadness. Only when negative feelings were very strongly felt did the respondents use a negative emoji. Additionally, using emojis to express emotions was associated with higher subjective well - being compared to masking emotions.
The researchers would like to expand this study with a larger and more varied sample, including more males since the Simeji keyboard is more popular among young women and from different cultural backgrounds.
"First, the highly gender - imbalanced sample may have led to stronger results. Future research should explore potential gender differences in emoji display rules," said a researcher. "Second, Japanese culture's emphasis on interpersonal harmony and concealment (隐瞒) of negative emotions may have influenced the results."
5. Why do people apply display rules?
[A] To keep the peace.
[B] To make more friends.
[C] To avoid being hurt.
[D] To create a good impression.
6. What is paragraph 3 mainly about?
[A] The research findings.
[B] The research process.
[C] The research subjects.
[D] The research purpose.
7. What did the study find about the participants' use of emojis?
[A] It was influenced by different contexts.
[B] It promoted interpersonal relationships.
[C] It improved their subjective well - being.
[D] It was a way of masking their true feelings.
8. Why do the researchers want to expand the study?
[A] To make it known to more people.
[B] To achieve more convincing results.
[C] To benefit people from different cultures.
[D] To explore gender differences in emoji use.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项关于表情符号使用与情感表达的研究。研究探讨了在不同社交情境下,人们如何使用表情符号来反映或隐藏情绪,以及这种行为如何影响个人的幸福感。
5.A [细节理解题。根据第一段“This is hiding a negative emo-tion usually to promote harmony between two individuals.”可知,人们应用展示规则是为了保持和谐,即维持和平,故选A项。]
6.B [段落大意题。第三段主要讲述了研究的观察对象、参与者回答的问题、评级的内容等,详细介绍了研究的过程,故选B项。]
7.A [细节理解题。根据第四段“The study found that texters chose...with higher-status individuals.”可知,参与者使用表情符号受到不同情境的影响,故选A项。]
8.B [推理判断题。根据最后一段可知,研究人员想要扩大研究是因为当前研究存在样本性别不平衡、背景文化单一等问题,可能导致结果不够准确,因此扩大研究是为了获得更有说服力的结果,故选B项。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭