2025年金版新学案高中英语选择性必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金版新学案高中英语选择性必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
Step One: Pre-reading
Look at the pictures and answer the questions.

1. What kinds of changes do the pictures show?
2. What else can you think of that has changed in recent decades?
Look at the pictures and answer the questions.
1. What kinds of changes do the pictures show?
Changes in the way we shop, the buildings in which we live, the way we travel and how we communicate.
2. What else can you think of that has changed in recent decades?
The way we attend classes, the way we buy books, the way we pay and so on.
答案:
1. Changes in the way we shop, the buildings in which we live, the way we travel and how we communicate.
2. The way we attend classes, the way we buy books, the way we pay and so on.
2. The way we attend classes, the way we buy books, the way we pay and so on.
Ⅰ. Read for the main idea
What's the main idea of the passage?
A.The Rainbow Bookstore closed after 50 years of business.
B.The author was heartbroken by the closure(倒闭) of the Rainbow Bookstore.
C.Casey,the store's elderly owner,ran a cafe in order to make a living.
D.The new change of the Rainbow Bookstore reflects the change of the times.
What's the main idea of the passage?
A.The Rainbow Bookstore closed after 50 years of business.
B.The author was heartbroken by the closure(倒闭) of the Rainbow Bookstore.
C.Casey,the store's elderly owner,ran a cafe in order to make a living.
D.The new change of the Rainbow Bookstore reflects the change of the times.
答案:
D
Ⅱ. Match the main idea with each paragraph
(
(
(
A. I was surprised to see the bookstore still open for business.
B. I was told the reason why the bookstore was to be closed.
C. The bookstore was taken over by a new owner.
D. Casey told me what brought the bookstore back to life.
E. I was sad to hear that the Rainbow Bookstore was closing.
F. The bookstore offered new services to its customers.
G. I recalled what the bookstore brought to my childhood.
H. I was made to believe that the bookstore would disappear.
(
E
)1. Para.1 (B
)2. Para.2 (G
)3. Para.3(
H
)4. Para.4 (A
)5. Para.5 (C
)6. Para.6(
F
)7. Para.7 (D
)8. Para.8A. I was surprised to see the bookstore still open for business.
B. I was told the reason why the bookstore was to be closed.
C. The bookstore was taken over by a new owner.
D. Casey told me what brought the bookstore back to life.
E. I was sad to hear that the Rainbow Bookstore was closing.
F. The bookstore offered new services to its customers.
G. I recalled what the bookstore brought to my childhood.
H. I was made to believe that the bookstore would disappear.
答案:
1-8 EBGHACFD
Ⅲ. Read for the structure

答案:
1. closing 2. heartbroken 3. have a long 4. sympathy 5. seated 6. comfortable 7. disappear 8. open 9. surprised 10. pleased
Ⅳ. Read for details
1. What attracts more customers according to Paragraph 2?
A.Business.
B.Chain stores and online discounts.
C.Reading e-books on tablets.
D.Chatting.
1. What attracts more customers according to Paragraph 2?
A.Business.
B.Chain stores and online discounts.
C.Reading e-books on tablets.
D.Chatting.
答案:
B
2. What was the large board in one corner for?
A.It was for books.
B.It was for the readers to sit on.
C.We spent time reading on it.
D.We could write our thoughts on it.
A.It was for books.
B.It was for the readers to sit on.
C.We spent time reading on it.
D.We could write our thoughts on it.
答案:
D
3. What surprised the author a few months later?
A.The Rainbow Bookstore was still open.
B.The old bricks of the Rainbow Bookstore were gone.
C.Customers were buying stationery, posters and gifts.
D.Customers were making comments on the big screen.
A.The Rainbow Bookstore was still open.
B.The old bricks of the Rainbow Bookstore were gone.
C.Customers were buying stationery, posters and gifts.
D.Customers were making comments on the big screen.
答案:
A
查看更多完整答案,请扫码查看