2025年金版新学案高中英语选择性必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金版新学案高中英语选择性必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金版新学案高中英语选择性必修第二册北师大版》

2 句型公式:while引导时间状语从句
(教材原句)But as the saying goes, "While the cat’s away, the mice will play."
但正如俗语所说,"山中无老虎,猴子称大王。"
语境辨义/完成句子
① He likes playing basketball, while I like listening to music.
② While I admit his good points, I can see his shortcomings.
③趁热打铁。(俗语)
Strike
while their iron is hot
.
答案: 2.①然而 ②尽管,虽然 ③while their iron is hot
Step One: Pre-reading
1. What do you know about Shennongjia?

Shennongjia Forest District is located in the northwest of Hubei province, covering a total area about 3,250 sq km. It borders on Xiangyang, Shiyan, Yichang and Wanxian county of Chongqing city.


2. Look at the title of the passage and think about what it means.
The title raises a question: Why did Shennongjia make it onto the UNESCO World Heritage List?

答案: 1. Shennongjia Forest District is located in the northwest of Hubei province, covering a total area about 3,250 sq km. It borders on Xiangyang, Shiyan, Yichang and Wanxian county of Chongqing city.
2. The title raises a question: Why did Shennongjia make it onto the UNESCO World Heritage List?
Ⅰ. Read for the main idea
What's the main idea of the passage?

A.The beautiful scenery of Shennongjia.
B.Rare animal and plant resources in Shennongjia.
C.People's efforts to protect Shennongjia.
D.The reason why Shennongjia was onto the UNESCO World Heritage List.
答案: D
Ⅱ. Read for the structure


答案: 1. topic 2. criteria 3. Efforts 4. Conclusion
Ⅲ. Read for details
1. How does the author introduce the topic?
A.By listing data.
B.By asking questions.
C.By comparison.
D.By quotation.
答案: 1.B 
2. Why did Shennongjia make it onto the UNESCO World Heritage List?



A. It has Golden Snub-nosed Monkey.
B. It is one of the most "complete" natural area in the world.


C. It has incredible biodiversity.


D. B and C.
答案: 2.D 
3. Why does the speaker mention the local people of Shennongjia?
A.Because they live and work in harmony with nature.
B.Because they make natural honey.
C.Because they place beehives around their houses.
D.Because they provide bees with honey.
答案: 3.A 

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭