2025年PASS教材搭档六年级英语上册鲁教版五四制
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年PASS教材搭档六年级英语上册鲁教版五四制 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第78页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
一、阅读理解。
Most American families are smaller than the families in other countries. Children in the US will leave(离开) their parents' home when they grow up. They usually live far from their parents because they want to find good jobs. They often write to their par - ents or call them. And they often go to visit their par - ents during holidays.
Parents usually let their children choose(选择) their own jobs. Americans think it is important for young people to decide(决定) on their lives by them - selves.
In America, parents usually let their children do some work around their houses. And in many fami - lies, parents give their children money(钱) for doing some housework so that their children can learn how to make money for their own use.
1. When children in America grow up, they leave their parents' home to ____.
A. be free
B. find good jobs
C. study
D. play
2. When do children in American families visit their parents?
A. On weekdays.
B. Every day.
C. On weekends.
D. During holidays.
3. What does the underlined word "housework" mean in Chinese?
A. 家务劳动
B. 家庭作业
C. 学校作业
D. 工作
4. Which one is NOT true?
A. In America, parents give their children money for doing some housework.
B. Parents don't ask their children to do any house - work in America.
C. American parents think it is important for their children to decide on their lives by themselves.
D. American children usually live far from their parents when they grow up.
Most American families are smaller than the families in other countries. Children in the US will leave(离开) their parents' home when they grow up. They usually live far from their parents because they want to find good jobs. They often write to their par - ents or call them. And they often go to visit their par - ents during holidays.
Parents usually let their children choose(选择) their own jobs. Americans think it is important for young people to decide(决定) on their lives by them - selves.
In America, parents usually let their children do some work around their houses. And in many fami - lies, parents give their children money(钱) for doing some housework so that their children can learn how to make money for their own use.
1. When children in America grow up, they leave their parents' home to ____.
A. be free
B. find good jobs
C. study
D. play
2. When do children in American families visit their parents?
A. On weekdays.
B. Every day.
C. On weekends.
D. During holidays.
3. What does the underlined word "housework" mean in Chinese?
A. 家务劳动
B. 家庭作业
C. 学校作业
D. 工作
4. Which one is NOT true?
A. In America, parents give their children money for doing some housework.
B. Parents don't ask their children to do any house - work in America.
C. American parents think it is important for their children to decide on their lives by themselves.
D. American children usually live far from their parents when they grow up.
答案:
【篇章导读】本文介绍了美国的家庭和亲子关系。1.B 细节理解题。根据第一段第三句可知,在美国家庭中,孩子长大离开父母家,去找好工作。2.D 细节理解题。根据第一段最后一句可知,在美国,孩子们在假期回家看望父母。3.A 词义猜测题。根据前文的do some work around their houses可知,这里的housework指的是“家务劳动”。4.B 细节理解题。根据第三段第一句可知,在美国父母会要求孩子们做家务,故B项是错误的。
二、完形填空。
Hello, my name is Linda Brown. This is a 1 ____ of my family. You can see seven people in it. These are my grandparents. They are my father's 2 ____. They are in the middle 3 ____ the picture. They al - ways tell funny stories that make me 4 ____. This is my father. He loves sports. He always 5 ____ lots of time playing football. This is my mother, Grace. She wears a 6 ____ jacket. Pink is her favourite colour. My parents have three children, one 7 ____ and two daughters. We are all different. Dale is my brother. He has short black hair. I'm not tall 8 ____ short. The girl in red is my sister, Jenny. She is very 9 ____ be - cause she can spell many English words. We always play chess 10 ____ because we all like chess very much. Oh, Kimi is in this photo too. Kimi is the name of my dog.
1. A. photo
B. name
C. map
D. number
2. A. friends
B. uncles
C. parents
D. cousins
3. A. of
B. to
C. in
D. from
4. A. listen
B. laugh
C. hike
D. play
5. A. spends
B. takes
C. uses
D. watches
6. A. pink
B. yellow
C. green
D. black
7. A. aunt
B. sister
C. pet
D. son
8. A. and
B. or
C. but
D. so
9. A. clever
B. kind
C. happy
D. funny
10. A. together
B. too
C. there
D. here
Hello, my name is Linda Brown. This is a 1 ____ of my family. You can see seven people in it. These are my grandparents. They are my father's 2 ____. They are in the middle 3 ____ the picture. They al - ways tell funny stories that make me 4 ____. This is my father. He loves sports. He always 5 ____ lots of time playing football. This is my mother, Grace. She wears a 6 ____ jacket. Pink is her favourite colour. My parents have three children, one 7 ____ and two daughters. We are all different. Dale is my brother. He has short black hair. I'm not tall 8 ____ short. The girl in red is my sister, Jenny. She is very 9 ____ be - cause she can spell many English words. We always play chess 10 ____ because we all like chess very much. Oh, Kimi is in this photo too. Kimi is the name of my dog.
1. A. photo
B. name
C. map
D. number
2. A. friends
B. uncles
C. parents
D. cousins
3. A. of
B. to
C. in
D. from
4. A. listen
B. laugh
C. hike
D. play
5. A. spends
B. takes
C. uses
D. watches
6. A. pink
B. yellow
C. green
D. black
7. A. aunt
B. sister
C. pet
D. son
8. A. and
B. or
C. but
D. so
9. A. clever
B. kind
C. happy
D. funny
10. A. together
B. too
C. there
D. here
答案:
1.A a photo of意为“一张……的照片”。2.C 结合常识可知,祖父母是“我”父亲的父母。3.A “in the middle of...”意为“在……的中间”。4.B 根据句意可知,他们讲滑稽的故事让“我”笑。5.A 琳达的父亲花很多时间踢足球,故选A。6.A 根据下文“Pink is her favourite colour.”可知,她穿着一件粉色的夹克衫。7.D 琳达的父母有3个孩子,一个儿子和两个女儿。8.B not tall or short意为“既不高也不矮”。9.A 根据她能拼出很多英语单词可知,珍妮是聪明的。10.A 结合句意可知,我们经常一起下棋,故选together。
三、短文填空。
Hello, my name is Susan. I'm thirteen years old. I am 1. ____ English girl. Look! Here 2. ____ (be) a photo of my family. Let me 3. ____ (tell) you something about my family. My father is tall and strong. He 4. ____ (have) many friends. What 5. ____ (do) my father do? He works in a hospital as a doctor. He 6. ____ (like) to watch films. This is my mother Kate. She can play the piano 7. ____ (real) well. I have no brothers 8. ____ sisters. My parents have one daughter, me! They 9. ____ (be) very kind to me. 10. ____ dog is it? It's my cousin's.
Hello, my name is Susan. I'm thirteen years old. I am 1. ____ English girl. Look! Here 2. ____ (be) a photo of my family. Let me 3. ____ (tell) you something about my family. My father is tall and strong. He 4. ____ (have) many friends. What 5. ____ (do) my father do? He works in a hospital as a doctor. He 6. ____ (like) to watch films. This is my mother Kate. She can play the piano 7. ____ (real) well. I have no brothers 8. ____ sisters. My parents have one daughter, me! They 9. ____ (be) very kind to me. 10. ____ dog is it? It's my cousin's.
答案:
1.an 2.is 3.tell 4.has 5.does 6.likes 7.really 8.or 9.are 10.Whose
查看更多完整答案,请扫码查看