2025年家庭作业九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年家庭作业九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年家庭作业九年级英语上册人教版》

Ⅰ. 阅读理解
话题:拍家庭照 难度:★★★ 建议用时:6'
On warm winter days, Yang Liheng enjoys sitting by the window and looking through old photos. These photos bring him joy and happiness once more.
For Yang, one of the long-expected activities during the Spring Festival is to take photos with family members. On the early morning of the second day of the Chinese New Year when the whole family reunite, he would dress up and wait for the photo to be taken.
Yang became a photographer(摄影师) in the late 1950s. With his camera, Yang recorded the great changes of his hometown over time. “I had an unhappy childhood, but I got a chance to be a photographer after the founding(成立) of the People's Republic of China,” Yang told Beijing Review. “I want to record, in the form of photographs, the locals' life, the scenes and people's brave spirit of fighting against the hard conditions here in my hometown.”
“I used to take pictures for everyone else, but seldom turned my camera at my family members,” Yang said. “My grandson gave me the idea to record the growth and development of my own family.” Taking family photos then became a tradition for Yang's family. Though now some of his grandchildren are working and living in other cities, they try their best to return home during the Spring Festival and prepare for the special time.
Last year was an important year for Yang Liheng. Most of his photos were shown in Yinchuan to show the development of the area over the past sixty years.
(
C
)1. What does Yang expect most during the Spring Festival?
A. Wearing new clothes.
B. Having a big dinner.
C. Taking a family photo.
(
C
)2. What does the underlined word “reunite” in Paragraph 2 mean?
A. Get apart.
B. Get much richer.
C. Get together again.
(
C
)3. What is the main idea of Paragraph 3?
A. When Yang was interviewed.
B. Where Yang learnt to take photos.
C. What Yang recorded with his camera.
(
A
)4. What do we know about Yang's family?
A. It is full of love.
B. It is full of secrets.
C. It is having a hard time.
答案: 1~4 CCCA
Ⅱ. 短文填空
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
话题:端午节 难度:★★★ 建议用时:8'
The Dragon Boat Festival is an important festival in our country. It is one of the traditional Chinese ________ (festival). During this ________ (year) Dragon Boat Festival, I visited my grandparents in the countryside. We ________ (have) a happy and big dinner together. We watched the dragon boat races ________ they were fun to watch. We also made rice dumplings and enjoyed them very much. My grandma told ________ (we) the story of Qu Yuan. What ________ interesting day I had!
The Dragon Boat Festival is used to show respect for Qu Yuan and it tells us the ________ (mean) of loving our country. I think it taught me a lot.
In the future, I will often take part in ________ (activity) about traditional ________ (China) culture. I will also introduce our traditional culture ________ other people and let them learn more about our culture.
1.
festivals
2.
year’s
3.
had

4.
and
5.
us
6.
an

7.
meaning
8.
activities
9.
Chinese

10.
to
答案: 1.festivals 2.year’s 3.had 4.and 5.us 6.an 7.meaning 8.activities 9.Chinese 10.to

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭