七、看!Dongdong 正在介绍自己认识的新朋友呢!但是他好像有点忘词了,你能选择合适的单词给他一些提示吗?(10★)
His, hair, quiet, friend, kind, reads

1.
2.
3.
4.
5.
6.
His, hair, quiet, friend, kind, reads
1.
friend
2.
His
3.
hair
4.
quiet
5.
reads
6.
kind
答案:
1.friend 2.His 3.hair 4.quiet 5.reads 6.kind
八、“友谊对话接龙”游戏正在进行中,你能顺利地接出下一句吗?(10★)
Amy: Hi, Tom! It's a sunny day.
Tom: OK! Do you want to play with our friends?
Amy: Oh, that's nice!
Tom: My best friend is Mike.
Amy: Sarah is my best friend. She is quiet but very kind.
Tom: I like to play football with Mike.
Amy:
Tom: Friends are important(重要的).
Amy: Helen Keller says, "Walking with a friend in the dark is better than walking alone in the light. "
A. Who's your best friend?
B. I often read books with Sarah.
C. We should be kind to our friends.
D. Let's play after school!
E. He is tall and strong.
Amy: Hi, Tom! It's a sunny day.
D
Tom: OK! Do you want to play with our friends?
Amy: Oh, that's nice!
A
Tom: My best friend is Mike.
E
Amy: Sarah is my best friend. She is quiet but very kind.
Tom: I like to play football with Mike.
Amy:
B
Tom: Friends are important(重要的).
C
Amy: Helen Keller says, "Walking with a friend in the dark is better than walking alone in the light. "
A. Who's your best friend?
B. I often read books with Sarah.
C. We should be kind to our friends.
D. Let's play after school!
E. He is tall and strong.
答案:
1.D 2.A 3.E 4.B 5.C
九、“友谊故事分享会”活动现场有好多人呀!他们都在争先恐后地介绍自己与好朋友的故事呢!快来读一读同学们的介绍吧!
Hello! My name is Li Nan. I have two good friends. Their names are Amy and Zhang Peng.
Zhang Peng is 10 years old. He is from Shandong, China. He is tall and strong. He likes sports. He can play football very well. We often play football together. Amy is 9 years old. She has long hair and big eyes. She is quiet and kind. She is from the UK. She often reads books with me. We often help each other.
任务一:在与Zhang Peng有关的图片前面的方格内打“√”。(6★)

任务二:根据短文内容,完成下列的思维导图。(12★)

任务三:假设你正在参加学校的“Friendship Day”活动,请为你的好朋友画一幅画像并根据提示向大家介绍一下你的好朋友(不少于五句话)。(12★)
(提示:Who is your friend? What does he/she look like? What do you do together? Why is your friend important to you?)

Hello! My name is Li Nan. I have two good friends. Their names are Amy and Zhang Peng.
Zhang Peng is 10 years old. He is from Shandong, China. He is tall and strong. He likes sports. He can play football very well. We often play football together. Amy is 9 years old. She has long hair and big eyes. She is quiet and kind. She is from the UK. She often reads books with me. We often help each other.
任务一:在与Zhang Peng有关的图片前面的方格内打“√”。(6★)
任务二:根据短文内容,完成下列的思维导图。(12★)
任务三:假设你正在参加学校的“Friendship Day”活动,请为你的好朋友画一幅画像并根据提示向大家介绍一下你的好朋友(不少于五句话)。(12★)
(提示:Who is your friend? What does he/she look like? What do you do together? Why is your friend important to you?)
答案:
任务一:
任务二:1.China 2.strong 3.play football 4.quiet 5.read books 6.help each other 任务三:参考答案:His/Her name is... She/He is tall/beautiful/friendly/quiet/thin/tall and strong/tall and thin/tall and quiet/... He/She has big eyes/long hair/short hair... He/She likes ball games/... He/She often... We often read books together/play games together/play football together/play basketball together... (答案不唯一,合理即可。要求:句子正确,表意清晰。)
任务一:
查看更多完整答案,请扫码查看