七
Dongdong 在消防站了解到一些信息。读一读,并从方框中选出合适的词,补全这段描述吧! (10★)

1.
2.
3.
4.
5.
Dongdong 在消防站了解到一些信息。读一读,并从方框中选出合适的词,补全这段描述吧! (10★)
1.
firefighter
2.
nice
3.
busy
4.
helps
5.
telling
答案:
1. firefighter 2. nice 3. busy 4. helps 5. telling
八
同学们进入志愿者服务站帮助老年人,请根据提示补全对话。(10★)
A. He is cleaning the room.
B. Thank you!
C. They are making the bed.
D. Let's go to the old people's home.
E. I'm drawing a picture.
Shanshan: Hi, everyone! The Double Ninth Festival is coming.
Dongdong & Mike: OK! Let's go!
Shanshan: What is Mike doing, Dongdong?
Dongdong:
Shanshan:
Dongdong: Wow! What a nice picture!
Shanshan:
Dongdong: What are the grandma and grandpa doing?
Shanshan:
Dongdong: Let's help them together!
Shanshan: Good idea!
同学们进入志愿者服务站帮助老年人,请根据提示补全对话。(10★)
A. He is cleaning the room.
B. Thank you!
C. They are making the bed.
D. Let's go to the old people's home.
E. I'm drawing a picture.
Shanshan: Hi, everyone! The Double Ninth Festival is coming.
D
.Dongdong & Mike: OK! Let's go!
Shanshan: What is Mike doing, Dongdong?
Dongdong:
A
. What about you?Shanshan:
E
.Dongdong: Wow! What a nice picture!
Shanshan:
B
.Dongdong: What are the grandma and grandpa doing?
Shanshan:
C
.Dongdong: Let's help them together!
Shanshan: Good idea!
答案:
1. D 2. A 3. E 4. B 5. C
九
社会故事馆里,“中国好大爷”的故事让同学们很感动,一起来读一读吧!
Good Grandpa Yuan
Yuan Zhaowen is a cleaner. He is 72 years old. He is from Rizhao(日照), Shandong. He is very nice and friendly. He always smiles and everyone in the community likes him.
He works hard. Everyday he cleans the streets in the community very clearly(干净的). And he likes to help people. He donates(捐赠) all his 12,000 yuan to the hospital in Wuhan to help sick people. He says, “Helping people makes me happy.” People call him “Good Grandpa Yuan” in China.
He has worked for over 50 years. He is really a community hero(英雄).
任务一
阅读 Good Grandpa Yuan 的故事,判断下列句子正“T”误“F”。(6★)
(
(
(
任务二
根据短文内容,完成下列思维导图。(12★)

任务三
平凡的工作岗位上总有些不平凡的人,请根据提示写一写你心目中我们身边的社区英雄吧! (不少于五句话)。(12★)
(提示: What's her/his job? What does she/he look like? Is she/he helpful? What can you do for the community to make it better?)
社会故事馆里,“中国好大爷”的故事让同学们很感动,一起来读一读吧!
Good Grandpa Yuan
Yuan Zhaowen is a cleaner. He is 72 years old. He is from Rizhao(日照), Shandong. He is very nice and friendly. He always smiles and everyone in the community likes him.
He works hard. Everyday he cleans the streets in the community very clearly(干净的). And he likes to help people. He donates(捐赠) all his 12,000 yuan to the hospital in Wuhan to help sick people. He says, “Helping people makes me happy.” People call him “Good Grandpa Yuan” in China.
He has worked for over 50 years. He is really a community hero(英雄).
任务一
阅读 Good Grandpa Yuan 的故事,判断下列句子正“T”误“F”。(6★)
(
F
)1. Grandpa Yuan is from Jinan, Shandong.(
T
)2. Grandpa Yuan always smiles and works hard.(
T
)3. Grandpa Yuan likes to help people and it makes him happy.任务二
根据短文内容,完成下列思维导图。(12★)
任务三
平凡的工作岗位上总有些不平凡的人,请根据提示写一写你心目中我们身边的社区英雄吧! (不少于五句话)。(12★)
(提示: What's her/his job? What does she/he look like? Is she/he helpful? What can you do for the community to make it better?)
She is a police officer. She is tall and thin. She has big eyes and short hair. She is very helpful. She often helps people. I can clean the windows in the old people's home.
答案:
任务一:1. F 2. T 3. T 任务二:1. cleaner 2. nice 3. friendly 4. cleans the streets 5. hospital 6. 50 任务三:She is a police officer. She is tall and thin. She has big eyes and short hair. She is very helpful. She often helps people. I can clean the windows in the old people's home. (答案不唯一,合理即可。要求:句子完整,表意清晰。)
查看更多完整答案,请扫码查看