Ⅷ. 根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。(其中有一项为多余选项)
Nowadays, some young people have trouble in communicating with their parents. __56__
First, make a list of the things you and your parents disagree about most. With each of these things, try to find an answer that both you and your parents can accept. __57__ You have to be ready to change a little if you want your parents to change.
__58__ Remember that your parents may have to work long hours and they will be tired, so be patient(耐心的) with them.
Third, listen to what your parents say. __59__ And your parents were once young like you, so they understand your situation better than you expect.
Finally, if you don’t get a happy result, try not to get upset. __60__ Part of growing up is learning to understand another person’s way of looking at things.
56.
Nowadays, some young people have trouble in communicating with their parents. __56__
First, make a list of the things you and your parents disagree about most. With each of these things, try to find an answer that both you and your parents can accept. __57__ You have to be ready to change a little if you want your parents to change.
__58__ Remember that your parents may have to work long hours and they will be tired, so be patient(耐心的) with them.
Third, listen to what your parents say. __59__ And your parents were once young like you, so they understand your situation better than you expect.
Finally, if you don’t get a happy result, try not to get upset. __60__ Part of growing up is learning to understand another person’s way of looking at things.
56.
B
57. C
58. D
59. F
60. A
答案:
56—60 BCDFA
Ⅸ. 阅读下面短文,根据短文内容按要求完成任务。
The Duanwu Festival is also called the Dragon Boat Festival. It is a traditional holiday with a history of more than 2,000 years in China. It is on the fifth day of lunar May every year.
There are many stories about the origin(起源) of this festival. Among them, the following one about Qu Yuan is the most widely accepted.
Qu Yuan was a great poet and good official. He loved his country deeply. He jumped into the Miluo River after his country’s being defeated. People threw a kind of food named zongzi into the river to feed the fish in order that they wouldn’t eat Qu’s body.
Now on the Dragon Boat Festival, Chinese people enjoy a one-day holiday to remember Qu Yuan. People have different activities, including eating zongzi, having dragon boat races and so on. The dragon boat races are the most exciting part of the festival. All the teams practice hard so that they can become the winners.
Many western countries hold dragon boat races every year, like Sweden, Canada and the USA. The Duanwu Festival is becoming more and more popular around the world.
Task I: Finish the chart according to the article. Fill in each blank with no more than 3 words.

61. ______ 62. ______ 63. ______ 64. ______ 65. ______
Task II: Answer the following questions.
66. How long is the history of the Duanwu Festival?
67. Did Qu Yuan love his country?
68. What do you think of the Duanwu Festival? Explain your reason(s) in about 20 words.
The Duanwu Festival is also called the Dragon Boat Festival. It is a traditional holiday with a history of more than 2,000 years in China. It is on the fifth day of lunar May every year.
There are many stories about the origin(起源) of this festival. Among them, the following one about Qu Yuan is the most widely accepted.
Qu Yuan was a great poet and good official. He loved his country deeply. He jumped into the Miluo River after his country’s being defeated. People threw a kind of food named zongzi into the river to feed the fish in order that they wouldn’t eat Qu’s body.
Now on the Dragon Boat Festival, Chinese people enjoy a one-day holiday to remember Qu Yuan. People have different activities, including eating zongzi, having dragon boat races and so on. The dragon boat races are the most exciting part of the festival. All the teams practice hard so that they can become the winners.
Many western countries hold dragon boat races every year, like Sweden, Canada and the USA. The Duanwu Festival is becoming more and more popular around the world.
Task I: Finish the chart according to the article. Fill in each blank with no more than 3 words.
61. ______ 62. ______ 63. ______ 64. ______ 65. ______
Task II: Answer the following questions.
66. How long is the history of the Duanwu Festival?
67. Did Qu Yuan love his country?
68. What do you think of the Duanwu Festival? Explain your reason(s) in about 20 words.
答案:
61.traditional 62.fifth 63.remember 64.Activities 65.popular
66.More than 2,000 years. 67.Yes, he did.
68.I think the Duanwu Festival is meaningful. Because it is a time to remember the
great poet Qu Yuan and people can have a good time with their family.(答案不唯一,言之有理即可)
66.More than 2,000 years. 67.Yes, he did.
68.I think the Duanwu Festival is meaningful. Because it is a time to remember the
great poet Qu Yuan and people can have a good time with their family.(答案不唯一,言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看