Ⅴ. Read and answer. (John 收到了伦敦好友 Jim 的来信。请阅读信件内容并回答问题。)
Hi, John!
How are you? I’m in a big park in London now. It’s spring here. The weather is sunny and warm. It’s 25 degrees. I can play football with my friends here. We have fun in the park. How about you? Is it sunny and warm in Beijing? Can you play basketball with your friends?
Yours,
Jim
1. What’s the weather like in London?
2. What can Jim do in the park?
Hi, John!
How are you? I’m in a big park in London now. It’s spring here. The weather is sunny and warm. It’s 25 degrees. I can play football with my friends here. We have fun in the park. How about you? Is it sunny and warm in Beijing? Can you play basketball with your friends?
Yours,
Jim
1. What’s the weather like in London?
The weather is sunny and warm.
2. What can Jim do in the park?
He can play football with his friends.
答案:
1. The weather is sunny and warm. 2. He can play football with his friends.
Ⅵ. John 分享了一篇关于天气预报的文章。读一读,完成下面的任务。
Weather Report
A weather report tells us about the sky and the temperature outside. It shows whether it will be sunny, rainy, cloudy, or cold today. People watch weather reports on TV or listen to them on the radio.
Weather reports help us know what to wear and what to do. If the report says it will rain, we can take an umbrella. If it says it will be hot, we can wear light clothes.
Weather reports are very useful for everyone who wants to plan their day.
Task: Read and judge. (请根据文章内容,判断句子的正误,正确的填“T”,错误的填“F”。)
(
(
(
(
(
Weather Report
A weather report tells us about the sky and the temperature outside. It shows whether it will be sunny, rainy, cloudy, or cold today. People watch weather reports on TV or listen to them on the radio.
Weather reports help us know what to wear and what to do. If the report says it will rain, we can take an umbrella. If it says it will be hot, we can wear light clothes.
Weather reports are very useful for everyone who wants to plan their day.
Task: Read and judge. (请根据文章内容,判断句子的正误,正确的填“T”,错误的填“F”。)
(
T
)1. A weather report tells us about the sky and the temperature outside.(
F
)2. People watch weather reports on TV or listen to them on the bus.(
T
)3. Weather reports help us know what to wear and what to do.(
F
)4. If the report says it will be hot, we can wear warm clothes.(
T
)5. Weather reports are very useful for everyone.
答案:
1. T 2. F 3. T 4. F 5. T
查看更多完整答案,请扫码查看