2025年综合素质随堂反馈八年级英语上册译林版常州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年综合素质随堂反馈八年级英语上册译林版常州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年综合素质随堂反馈八年级英语上册译林版常州专版》

四、阅读理解
In June 2024, the China Wildlife Conservation Association (CWCA, 中国野生动物保护协会) sent giant pandas Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo in the United States, which is a symbol of a new 10 - year international conservation partnership. The CWCA has organized experienced caretakers and doctors to go with the pandas to the US. The zoo made efforts to provide the pandas with a larger and more comfortable living environment. It has also formed a team with special skills of panda care, daily nursing, and scientific research (研究).

The cooperation (合作) between the CWCA and the San Diego Zoo dates back to 1996 when Bai Yun and Shi Shi became the first pair of pandas to live in the zoo. Giant pandas Hua Mei, born in 1999, and Mei Sheng, born in 2003, who used to live there, are the result of China - US giant panda research cooperation. Over the past twenty years, the two sides have cooperated and dealt with many difficult problems, including important findings in key areas like panda raising.
Since the 1990s, China has cooperated on giant panda protection with 20 countries. "International cooperation in fields such as illness prevention and control, treatment, and wild training and reintroduction to the wild, has got good results. Giant pandas will facilitate exchanges between countries and let people around the world know China better," said Li, the leader of the China Conservation and Research Centre for the Giant Panda.
"Scientific and educational outreach (延伸服务) is also very important in international giant panda exchanges, allowing more people to understand giant pandas, which provides very good support for our efforts in protecting wild giant pandas," Li said.
(
B
) 1. China's sending Yun Chuan and Xin Bao to the San Diego Zoo means ______.
A. a good living condition for pandas B. a new age of conservation cooperation
C. a great success in scientific research D. a long - term plan for training panda caretakers
(
A
) 2. What is Paragraph 2 mainly about?
A. The history of the cooperation. B. The raising of the giant pandas.
C. The lives of the pandas in the US. D. The methods of dealing with the problems.
(
C
) 3. What does the underlined word "facilitate" in Paragraph 3 probably mean?
A. Finish. B. Reduce. C. Increase. D. Check.
(
B
) 4. What do we know from the last paragraph?
A. Scientific research is well on its way.
B. The outreach plays an important role.
C. The cooperation needs international support.
D. Education about wildlife protection is a big success.
答案: 1—4 BACB
五、小练笔
What's your favourite wild animal and what is it like? How do you think we can help your favourite wild animal? (At least five sentences)
My favourite wild animal is the giant panda. It is like a big ball of black and white fur. Some giant pandas are in danger because they don't have a place to live or enough food to eat. I think we should try to protect the bamboo forests. The government should also build more nature reserves for them to live in.
答案: My favourite wild animal is the giant panda. It is like a big ball of black and white fur. Some giant pandas are in danger because they don't have a place to live or enough food to eat. I think we should try to protect the bamboo forests. The government should also build more nature reserves for them to live in.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭