2025年能力培养与测试八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年能力培养与测试八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年能力培养与测试八年级英语上册人教版》

Ⅳ. 选择恰当的句子补全短文,其中有一项多余。
Wu Tong and his friends went on vacation in New Zealand last month. 1. ______
Day 1 Arriving
After hours of flying, we arrived in Auckland. Ms Smith welcomed us at the airport. Then she took us to a hotel. 2. ______
Day 2 A visit to the Auckland Museum
After breakfast, we went to the Auckland Museum by bus. At the museum we learned about Maori culture. 3. ______ Some of them were so hard to pronounce (发音) and remember.
Day 3 Meeting new friends
We went to Ms Smith’s school. The students were very interested in Chinese culture. We made friends with each other later.
Day 4 to Day 7 The wonderful South Island
We travelled from Christchurch to Queenstown. 4. ______ We sheared sheep (剪羊毛) on the farm, enjoyed the delicious food and visited the place where many films were shot (拍摄).
It was a wonderful trip. How I wish to visit New Zealand again!
| A. Ms Smith was so kind that she taught us some greetings. |
| B. It was very exciting. |
| C. We did nothing special. |
| D. That afternoon she gave us a talk on New Zealand in the hotel. |
| E. He wrote about his wonderful trip on the Internet. |
1.
E

2.
D

3.
A

4.
B
答案: 1.E 2.D 3.A 4.B
Ⅴ. 阅读短文,完成练习。
It was a terrible but meaningful day for Jack and Sarah. The two were on holiday in a mountain. They were taking a walk in the early afternoon when suddenly the ground started to shake (抖动). In just two minutes, nothing was the same! They were in the middle of an earthquake (地震).
Jack and Sarah tried to find some other people first. One by one, they found 21 other people. Many were visitors, young and old. Soon it was dark and it started to rain heavily. Some cried and some lost hope.
At that time, Jack and Sarah decided to do something. Sarah said, “The roads are too dangerous. We can’t go down the mountain until tomorrow. We must stay here tonight.” Then Jack and a few young men went back to look for food. They found some, but not enough for everyone. The young people gave theirs to the older ones.
After that, Jack and Sarah divided (分开) the people into five groups. They also tried to bring all the mobile phones and made sure each group had one. They used them as flashlights (手电筒). The light on the dark rainy night made everyone feel safe.
Early in the next morning, the groups started to go down the mountain. It was difficult, but the group members helped and cared for each other. After eleven hours’ walking, they got out in the end. Everyone was tired but they felt lucky because they were part of a special team. This special team gave them hope for life.
A. 根据短文内容完成思维导图。

B. 回答问题。
1. How was Jack and Sarah’s holiday?
It was terrible but meaningful.

2. Why is the team called “the special team”?
Because with the help of Jack and Sarah, the group members helped and cared for each other. The team gave them hope for life.
答案: A.1. everything 2. found 3. to look 4. their food 5. brought 6. tiring 7. Luckily 8. helpful
B.1. It was terrible but meaningful.
2. Because with the help of Jack and Sarah, the group members helped and cared for each other. The team gave them hope for life.
(答案不唯一,仅供参考)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭