2025年一本同步阅读四年级英语上册人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本同步阅读四年级英语上册人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本同步阅读四年级英语上册人教版浙江专版》

6 My happy community home
"美丽宜居社区"的评选活动开始啦!Tommy 为自己的社区撰写了参赛稿。
Scenery(风景)
• There are colourful flowers and tall green trees all around the community.
• There is a small park in the centre of the community. Its name is Happy Park. And there is a small lake in Happy Park. The water in the lake is so clear.
Fun places
• There is a playground with swings(秋千) and slides(滑梯). I often play there with friends after school.
• There is a small library next to the playground. People can borrow storybooks there.
• There are cute ducks on the lake, and I often feed them. They like fresh leaves.
Kind people
• Neighbours say hello and smile.
• Neighbours have parties during the holiday(假期).
• Everyone keeps the community clean.
I love my community! It's like a big family. I'm happy and safe here.
思维新题
根据文章内容,选择正确答案。
( ) 1. What is the centre of the community?
A. The playground. B. The library. C. Happy Park.
( ) 2. Where does the writer play after school?
A. At the neighbour's home.
B. On the playground.
C. In Happy Park.
( ) 3. The underlined word "feed" means "______".
A. 喂养 B. 灌输 C. 进食
( ) 4. What do neighbours do during the holiday?
A. They go swimming together.
B. They have parties.
C. They clean the community.
( ) 5. Why does the writer love the community?
A. Because it's very big.
B. Because there are many ducks.
C. Because it's like a big family and makes him feel happy and safe.
答案: 1. C 【细节理解题】由文章中的“There is a small park in the centre of the community. Its name is Happy Park.”可知,社区的中央是幸福公园。
2. B 【细节理解题】由文章中的“There is a playground with swings and slides. I often play there with friends after school.”可知,作者放学后在游乐场里玩。
3. A 【词义猜测题】由文章中的“There are cute ducks...”和“They like fresh leaves.”可知,They 指的是鸭子,鸭子喜欢吃新鲜的叶子。再结合选项可推知,作者经常喂这些鸭子,故 feed 意为“喂养”。
4. B 【细节理解题】由文章中的“Neighbours have parties during the holiday.”可知,邻居们在假期期间举办聚会。
5. C 【细节理解题】由文章中的“I love my community! It's like a big family. I'm happy and safe here.”可知,作者喜欢社区的理由是社区像一个大家庭,在社区里既快乐又安全。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭