2025年教材全解五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全解五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年教材全解五年级英语上册译林版》

第44页
八、按要求完成下列各题。(10 分)
1. The table tennis room is on the first floor. (就画线部分提问)
______ the table tennis room?
2. There are some books in the library. (变成一般疑问句)
______ ______ ______ books in the library?
3. There are 24 classrooms in our school. (就画线部分提问)
______ ______ classrooms are there in your school?
4. Are there any art rooms? (作否定回答)
______,there ______.
5. Is there a music room? (作肯定回答)
______,there ______.
答案: 1.Where's 就地点提问疑问词用where,将is提到主语前,where is可以缩写为where's。2.Are there any 此句为there be句型的陈述句,变一般疑问句时,将be提到句首,some变any。3.How many 就可数事物的数量提问可用“How many…?”。4.No,aren't “Are there…?”的否定回答可以为“No,there aren't.”。5.Yes,is “Is there…?”的肯定回答可以为“Yes,there is.”。
九、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10 分)
Hi,I'm a Chinese boy. My name is Li Ming. My school is very big and beautiful. Now let me show you around. Look at this building. It's our teaching building. There are many rooms in it. There are thirty classrooms,four computer rooms,two table tennis rooms,two art rooms,two music rooms and two reading rooms. In front of the building,there is a big playground. We often play games in the playground after class. There is a small garden beside the building.
This is my school. I like it very much. Do you like it?
( )1. This is Li Ming's school.
( )2. Li Ming is an English boy.
( )3. His school is very big and beautiful.
( )4. There are not any computer rooms in his school.
( )5. He likes his school.
答案: 1.T 由“My name is Li Ming. My school is very big and beautiful. Now let me show you around.”可知。2.F 由“Hi,I'm a Chinese boy. My name is Li Ming.”可知。3.T 由“My school is very big and beautiful.”可知。4.F 由“There are thirty classrooms,four computer rooms,two table tennis rooms,two art rooms,two music rooms and two reading rooms.”可知。5.T 由“This is my school. I like it very much.”可知。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭