第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
( )8.Miss Green helps sick people and doctors. She is a ______.
A.doctor
B.nurse
C.teacher
A.doctor
B.nurse
C.teacher
答案:
B
( )9.Is he a teacher ______?
A.also
B.either
C.too
A.also
B.either
C.too
答案:
C too意为“也”,通常放在肯定句或一般疑问句句末,also通常放在句中,either通常放在否定句句末,故选C。
( )10.Bob likes writing stories very much, so he wants to be a ______.
A.writer
B.worker
C.driver
A.writer
B.worker
C.driver
答案:
A
六、给下列句子选择恰当的答语。(10 分)
( )1. What does Mary do? A. I’m a driver.
( )2. Is he a doctor? B. Three.
( )3. What do you do? C. No, he isn’t.
( )4. Who is that? D. He is my father.
( )5. How many people are there in your family? E. She is a nurse.
( )1. What does Mary do? A. I’m a driver.
( )2. Is he a doctor? B. Three.
( )3. What do you do? C. No, he isn’t.
( )4. Who is that? D. He is my father.
( )5. How many people are there in your family? E. She is a nurse.
答案:
1.E 2.C 3.A 4.D 5.B
七、按要求完成下列各题。(10 分)
1. My father is a factory worker. (就画线部分提问)
______ does your father ______?
2. He helps sick people. (变成一般疑问句)
______ ______ ______ sick people?
3. What is your mother? (写出同义句)
What ______ your mother ______?
4. likes, too, my father, cars (.) (连词成句)______
5. She teach Chinese two years ago. (选出错误的一项并改正)
A B C
( )______
1. My father is a factory worker. (就画线部分提问)
______ does your father ______?
2. He helps sick people. (变成一般疑问句)
______ ______ ______ sick people?
3. What is your mother? (写出同义句)
What ______ your mother ______?
4. likes, too, my father, cars (.) (连词成句)______
5. She teach Chinese two years ago. (选出错误的一项并改正)
A B C
( )______
答案:
1.What, do2.Does he help 这是主语为he且谓语动词为实义动词的一般现在时的陈述句,变一般疑问句时,助动词用does,位于句首,helps变为help。3.does, do “What is your mother?”和“What does your mother do?”都译为“你妈妈是做什么的?”。4.My father likes cars too.5.B teach改为taught 由two years ago可知此句时态为一般过去时,谓语动词要用过去式,teach的过去式为taught。
八、阅读短文,判断正(T)误(F)。(10 分)
There are three people in my family. Both of my parents are teachers and they can drive very well. My mother can cook delicious food and she can make beautiful sweaters too. My father can repair lots of things. I am a student. I can help my parents with the housework. We all like playing sports. We can skate, ski, play basketball, swim and so on.
( )1. There are three people in my family.
( )2. My father is a driver.
( )3. My mother is a teacher.
( )4. My mother can’t cook delicious food.
( )5. We all like playing sports.
There are three people in my family. Both of my parents are teachers and they can drive very well. My mother can cook delicious food and she can make beautiful sweaters too. My father can repair lots of things. I am a student. I can help my parents with the housework. We all like playing sports. We can skate, ski, play basketball, swim and so on.
( )1. There are three people in my family.
( )2. My father is a driver.
( )3. My mother is a teacher.
( )4. My mother can’t cook delicious food.
( )5. We all like playing sports.
答案:
1.T 由“There are three people in my family.”可知。2.F 由“Both of my parents are teachers and they can drive very well.”可知。3.T 由“Both of my parents are teachers and they can drive very well.”可知。4.F 由“My mother can cook delicious food and she can make beautiful sweaters too.”可知。5.T 由“We all like playing sports.”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看