2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师测控五年级英语上册人教版浙江专版》

一 完形填空。
Hello, I'm Oliver. I am a new student in China. I have many good 1. They're all friendly to me. They are 2, too. They often help me with Chinese. Zhang Peng is one of my good friends. He 3 eleven years old. He has big eyes and short hair. He's hard-working. He listens to the teachers in class and does homework carefully. And he's 4. He always says "Thanks." and "Please!" to others. Ms Wang is our new Chinese teacher. She is tall and thin. She is kind to us. We all like 5 very much.
( )1. A. friend B. friends C. a friend
( )2. A. shy B. strict C. helpful
( )3. A. am B. is C. are
( )4. A. old B. funny C. polite
( )5. A. her B. him C. she
答案: 1. B 解析 many 修饰名词时,后接可数名词复数,因此要用 friend 的复数形式 friends。故选 B。 2. C 解析 根据后一句“They often help me with Chinese.”可知,“我”的朋友们经常帮助“我”学中文,因此他们是乐于助人的。故选 C。 3. B 4. C 5. A 解析 like 在句中作动词,后接人称代词作宾语时要用宾格。A 选项和 B 选项都是人称代词宾格。根据前文可知,王老师是女性,因此用 her。故选 A。
二 新情境 生活运用 阅读文本内容,判断句子正(T)误(F)。
There are four people. We may not know them, but we need to say thanks to them.
| Mr Wang (About 40) | Mrs Lee (About 30) |
| Looks: short black hair, thin and short He is a doctor. He works very hard to help sick(生病的) people in hospital. Usually he sleeps for only five hours(小时) at night. | Looks: long curly(卷曲的) hair, thin and tall She's a singer. She's kind and she often gives away money to help people in need (处于困难中的). |
| Mr Zhang (About 20) | Mr Cao (About 50) |
| Looks: short black hair, fat and tall He is a delivery man(快递员) and he goes to many places a day. He usually goes to work at 8 a.m. and goes home at 8 p.m. | Looks: short grey hair, short and a little fat He is a street cleaner. He cleans many places every day. |
( )1. Mr Zhang is thin and short, and he has short black hair.
( )2. Mrs Lee and Mr Wang are tall.
( )3. Mr Zhang is a doctor and he is hard-working.
( )4. Mr Cao cleans many places every day.
( )5. These people are very helpful. So we should say thanks to them.
答案: 1. F 解析 根据第三则文本“Looks:short black hair, fat and tall”可知,Mr Zhang 有着黑色短发,长得又高又胖。表述与内容不符。故填 F。 2. F 解析 根据第一、二则文本“Looks”这一栏的信息可知,Mr Wang 个子矮,Mrs Lee 个子高。表述与内容不符。故填 F。 3. F 解析 根据第三则文本中“He is a delivery man ...”可知,Mr Zhang 是个快递员。表述与内容不符。故填 F。 4. T 5. T
三 任务型阅读。
Hello, my name is Jane. I have many teachers, such as(例如)Chinese teacher, English teacher, maths teacher, music teacher ...
Some teachers are tall. Some teachers are short. Some teachers are kind. Some teachers are strict. And some teachers are special(特别的).
Books are my teachers. A storybook can tell me interesting stories. A music book can teach me to sing. Books can make me clever. Books can make me happy.
Animals are my teachers, too. Dogs teach me to run. Cats teach me to climb. Fish teach me to swim.
They are all my teachers. Who is your special teacher?
✓ 任务一 根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. Which one is the best title(最佳标题) for the passage?
A. Books are my teachers
B. Animals are my teachers
C. My special teachers
✓ 任务二 根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( )2. Jane has many teachers. ( )3. Jane's teachers are tall and old.
( )4. Books can make Jane clever. ( )5. Jane can't learn a lot from animals.
答案: 1. C 2. T 3. F 4. T 5. F 解析 根据第四段内容可知,动物也是“我”的老师。狗可以教“我”奔跑,猫可以教“我”攀爬,鱼可以教“我”游泳。因此“我”能从动物那里学到很多东西。表述与内容不符。故填 F。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭