一 用 is、isn't、are 或 aren't 填空。
1. There ______ a lake and some small boats over there.
2. There ______ many trees near our school.
3. —______ there a river near the village? —No, there ______.
4. —______ there any animals in the park? —No, there ______.
1. There ______ a lake and some small boats over there.
2. There ______ many trees near our school.
3. —______ there a river near the village? —No, there ______.
4. —______ there any animals in the park? —No, there ______.
答案:
1. is 2. are 3. Is; isn't 4. Are; aren't
二 按要求完成句子。
1. Is there a hill in the park?(作肯定回答)
______, ______ ______.
2. There are some ducks on the lake.(改为否定句)
There ______ ______ ducks on the lake.
3. There are some books on the desk.(改为一般疑问句)
______ ______ ______ books on the desk?
4. near a is there the lake village (.)(连词成句)______
1. Is there a hill in the park?(作肯定回答)
______, ______ ______.
2. There are some ducks on the lake.(改为否定句)
There ______ ______ ducks on the lake.
3. There are some books on the desk.(改为一般疑问句)
______ ______ ______ books on the desk?
4. near a is there the lake village (.)(连词成句)______
答案:
1. Yes; there is 2. aren't any 3. Are there any 4. There is a lake near the village. /There is a village near the lake.
三 新趋势 多模态语篇 阅读 Zhang Peng 的日记,完成任务。
| 1. ______ | It is sunny today. I'm in the nature park. It is big and quiet. There aren't any tall buildings here. In the middle of the park, there is a small lake. |
| | Some people are boating on the lake. They are so happy. And there are some birds over the lake. They are flying freely(自由地). |
| 2. ______ | There are some tables beside the lake. Some people are eating here, and some are drinking tea or coffee. How nice! |
| | I'm in the park with John, Sarah, Amy and Miss White. John is tall and strong. Sarah and Amy are very clever and friendly. They are all my friends. Miss White is my English teacher. She is funny. |

✓ 任务一 请根据日记内容选择合适的图片,将序号填入相应的横线上。(有多余选项)
A. B. C. D.

✓ 任务二 请根据日记内容,选择正确的答案。
( )3. In the park, there is ______.
A. a tall building B. a small lake C. a big river
( )4. People can ______ beside the lake.
A. run B. play football C. eat or drink
( )5. Which one is the best title?
A. The nature park B. Our English teacher C. Lunch at the tables
| 1. ______ | It is sunny today. I'm in the nature park. It is big and quiet. There aren't any tall buildings here. In the middle of the park, there is a small lake. |
| | Some people are boating on the lake. They are so happy. And there are some birds over the lake. They are flying freely(自由地). |
| 2. ______ | There are some tables beside the lake. Some people are eating here, and some are drinking tea or coffee. How nice! |
| | I'm in the park with John, Sarah, Amy and Miss White. John is tall and strong. Sarah and Amy are very clever and friendly. They are all my friends. Miss White is my English teacher. She is funny. |
✓ 任务一 请根据日记内容选择合适的图片,将序号填入相应的横线上。(有多余选项)
A. B. C. D.
✓ 任务二 请根据日记内容,选择正确的答案。
( )3. In the park, there is ______.
A. a tall building B. a small lake C. a big river
( )4. People can ______ beside the lake.
A. run B. play football C. eat or drink
( )5. Which one is the best title?
A. The nature park B. Our English teacher C. Lunch at the tables
答案:
1. B 2. A
3. B
解析 根据第一段材料最后一句“In the middle of the park, there is a small lake.”可知,在自然公园中间有一个小的湖泊。故选 B。
4. C
解析 根据第三段材料可知,湖边有一些桌子,一些人在那里吃东西,还有一些人喝茶或喝咖啡,由此可推测人们可以在湖边吃东西或喝东西。故选 C。
5. A
3. B
解析 根据第一段材料最后一句“In the middle of the park, there is a small lake.”可知,在自然公园中间有一个小的湖泊。故选 B。
4. C
解析 根据第三段材料可知,湖边有一些桌子,一些人在那里吃东西,还有一些人喝茶或喝咖啡,由此可推测人们可以在湖边吃东西或喝东西。故选 C。
5. A
查看更多完整答案,请扫码查看